reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

mąż dalej cierpi... i siedzi z dala ode mnie w osobnym pokoju... i już mi zapowiedział, że dzisiaj śpimy osobno:-( teraz dodatkowo doszedł mu ból gardła... kurcze dziwna ta jelitówa:/
jak mu do wieczora nie spadnie temperatura to zapodam mu paracetamol, a jezeli nadal będzie go bolało gardło to dam mu coldrex zamiast paracetamolu.
Pepsi już wypił... czekamy na efekty:-) Tera pije rosołek bo sie zrobił i je sucharki...

claudia - super teściówka!

reklama
Claudia - fajnie, że już wróciłaś.. to Ci się teściowa udała :-D

monciaa - kurcze ja nie wiem co jeszcze może pomóc, myślę, że po rosołku powinien się lepiej poczuć...

a my dziś w domku, oglądamy tv, a jutro chcemy na zakupy się wybrać.. poszukamy choinki, bo choć chcemy żywą to już kupimy i w ogrodzie sobie postoi.. przed samymi Świętami będzie pewnie tyle ludzi wszędzie, że ja już sobie daruję..
Chce też obejrzeć jakieś półki, szafki - jakieś coś na kosmetyki do małego, muszę pooglądać oferty np. Yuska, może coś znajdę..

jestem:) trochę poprasowałam nawet zdążyłam się poparzyć bo chciałam dolać wody do żelazka i złapałam za stopkę a zapomniałam, że już je nagrzewam:) ale dam radę:) Prasowałam na siedząco i masakra. Umęczyłam się jak nikt.Później zrobiłam sałatkę warzywną:) I wyprałam tapicerkę do fotelika samochodowego (bo kupowałam używany). Teraz siedze ale mnie kręgosłup napierdziela.

damquell ja Ci nie pomogę prasować,bo sama nie dałam rady ze swoim praniem..

klaudoos zjadłaś już?smakowało?

joasiab dziewczyyno nie przejmuj się tymi rozstępami one staną się mniej widoczne:) wiem bo też mam z czasów młodości. No taka uroda.

claudia widzisz jaka dobra teściowa, pamiętała o Tobie. Co do ubranka to powinnaś to docenić bo chyba oznacza, że chciałaby coś od siebie dac dla wnuczka:)

moncia kochana niech pije cole i wode mineralną , powinno mu przejść. Uważaj na siebie żebyś Ty się nie zarazila.

ale tu cichosza wieczorna:-)
a mi sie taaaak nudzi:/ mąż poszedł śpiochac do drugiego pokoju (wziął coldrex bo temperatura ponad 39 stopni)...

a mnie boli brzuch jak na miesiączkę i do tego na majtach zauważyłam mega duuużo gęstego śluzu... ale to chyba nie czop bo nie jest galaretowaty...

A mój mąż kąpie Wiki, ja zaraz idę poczytac jej książeczkę i będę sobie moczyc stópki i może coś w TV obejrze. Jutro mam gości na kawkę popołudniu, moja kuzynka przyleciała z Londynu na 3 dni i wpadnie do nas bo ma dla Wiki cos od moich rodziców.

Monciaa uważaj abyś ty się nie zaraziła od męża.

ale wy macie powera dziewczyny:-) ja próbowałam jeszcze dziś poprasować,ale nic z tego mi nie wyszło...także dalej obrażona na dzieci, siedziałam i TV oglądałam
claudia -tylko pozazdrościc teściowej:)
moncia - uwazaj na siebie,nie zaraź się

ticker.php

dzięki dziewczyny za dobre słowo. Najgorsze było to, że docierało do mnie, jak Maleńka musi się strasznie w tym momencie czuć i że pewnie ją musiałam nieźle przestraszyć - co jeszcze bardziej mnie nakręcało :-( A Waldek poniekąd przyczynił się do tego, dopiero później się zreflektował, że coś ze mną nie tak i odpuścił swoje złości a zajął się uspokajaniem mnie i dziecka... Najważniejsze, że dobrze się skończyło :tak:

A tu zmobilizowałam się pracami koleżanek i zrobiłam wielkie pranie ( co prawda pralka prała - ale się nazywa że zrobiłam) Wyprałam pościele, firanki i wszystko co tam było. Teraz siedzę i dumam - kto to wszystko wyprasuje???

Ja firanek nie prasuję tylko wieszam wilgotne i same się układają :-)

Pewnie :-) już nawet robi na drutach ubranko małemu do chrztu - nie wiem co o tym myśleć, hmmmmm

claudia - że trafiła ci się troskliwa teściowa, a przede wszystkim SUPERBABCIA :tak:

mąż dalej cierpi... i siedzi z dala ode mnie w osobnym pokoju... i już mi zapowiedział, że dzisiaj śpimy osobno:-( teraz dodatkowo doszedł mu ból gardła... kurcze dziwna ta jelitówa:/
jak mu do wieczora nie spadnie temperatura to zapodam mu paracetamol, a jezeli nadal będzie go bolało gardło to dam mu coldrex zamiast paracetamolu.
Pepsi już wypił... czekamy na efekty:-) Tera pije rosołek bo sie zrobił i je sucharki...

moncia - jeśli twój M miałby też problem z wymiotami i nie przyswajał, to dobrze robi ugotowany ryż bez soli z ugotowanym jabłkiem - to była jedyna rzecz, którą kiedyś był w stanie przełknąć i od razu nie zwracał mój M

Ja zmykam na razie, bo sporo jeszcze zostało do zrobienia, a cały dzień przeleciał na niczym praktycznie...

Marta nie nakręcaj się tak na dzieci bo do nich po prostu czasami sił brak, co ja mam z moim Remkiem, nie wyobrażam sobie dać z nim rady jak wejdzie w okres dojrzewania i buntu...ehhhh.

Monciaa uważaj by nie zarazić się kochana, na gorączkę mężuś niech dużo pije i mojego jak coś łamie to bierze dużą dawkę leków na noc po gorącej kąpieli, paracetamol popija ferwexem, a na jelitówkę u nas sprawdza się najbardziej lakcid.

A mi sie dziewczynki przysnęlo na 1,5 h, chyba te porzadki troszke mnie zmeczyly.

Claudia myśl że tesciowa sie interesuje, zlezy jej zeby uczestniczyc w waszym zyciu i juz kocha bejbika....bo na pewno duzo serca włozyła w to ubranko:-)
monciaa zybys tylko nie zaczęła teraz rodzić...bo to chyba czop...może dlasza jego część....uważaj na siebie...

reklama
a ja własnie miałam rozmowę z moją przyszlą teściową na temat Świąt.zrobi troszkę jedzonka,a resztę musi moja mama i córka przyjechać z w-wy i mi pomóc...
idę dalej ogladać TV,jakoś na nic innego nie mam ochoty.
jakby co to dobrej i spokojnej nocy kochane:-)

ticker.php

Ostatnia edycja:
Do góry