reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

zielona, sporo za opony, my w środę kupiliśmy 4 zimówki za 200zł w bardzo dobrym stanie, ale wiadomo, różnie się trafia...

klaudoos, z jedzeniem mam tak samo, jem dużo mniej, niż w środkowych miesiącach, spokojnie wytrzymuję od śniadania do obiadu, w nocy nie budzi mnie ssanie w żołądku, ale nie narzekam :-) Chociaż teraz nie mogę się doczekać, aż ciasto dojdzie do siebie, mam na nie taką ochotę, że zjem z pół blachy :-D

reklama
hej kochane.. ja sie witam.. mam do nadrobienia.. multum stron z całego tyg... niewiem czy mi sie uda..
byłam na wizycie wczoraj.. szyjka sie skróciła w ciagu 3 tyg z 3.8cm na 2.7 wiec musze brac teraz jeszcze luteine i nospe nie 3xdziennie tylko 4 razy i magnez 3xdziennie....... Kubus prawie 2kilo wazy wiec urósł! ale raczej bedzie przy porodzie około 3 kilo wazył.. mam sie trzymac i zaciskac nogi do 22 stycznia.. mam nadzieje ze dotrwamy gin tez mam taką nadzieje.. kolejna wizyta 30 grudnia wtedy dostane juz skierowanie na cc i bede wiedziała kiedy i o której sie Kubus urodzi.. jesli pójdzie wszystko zgodnie z planem... tym czasem musze duzo odpoczywac. nie moge wstawac w nocy do juniora( co mi akurat odpowiada) .. pozatym czuje sie ciagle jak bym miała zakwasy...
no nic lece nadrabiac... ciesze sie ze nikt sie nie rozpakował jak mnie nie było :)
buziaki

zielona, sporo za opony, my w środę kupiliśmy 4 zimówki za 200zł w bardzo dobrym stanie, ale wiadomo, różnie się trafia...
A to też zależy od marki samochodu. My za komplet używany oczywiście daliśmy 450 - za to w bardzo dobrym stanie. Zielona nie smutkuj - opony są ważne, a najważniejsze życie i zdrowie - więc dobrze że wymieniłaś!
Biała - to świetne wieści :) W twoim przypadku fajne jest to że dokładnie będziesz wiedziała kiedy Kubuś będzie z tobą :)

klaudoos może zrób sobie wcześniej święta... wiesz żeby nie było że 12 potraw nie zjesz bo będziesz karmiła:)

Słuchajcie co do brzuszków to mój mąż robi 6 Videra czy jakoś tam się nazywa i jestem w szoku....mój mąż już prawie skończył serię na brzuch to kaloryfer...pierwszy raz coś takiego u mojego Tomiego widzę....a jesteśmy już razem jakiś czas. Więc zamiast klasycznych brzuszków polecam

Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch

Kiedyś robiłam tą szóstkę i jest fenomenalna. Ale doszłam tylko do połowy bo trzeba mieć cierpliwość i siłę. Ale kaloryfer zawsze wychodzi po niej :-)

Uciekam bo ręka mi drętwieje i nie mogę pisać. Najsmutniej mi bo zaczęłam robić szalik i chyba nie skończę bo nie mogę drutów utrzymać. Miłej nocy. I nie piszcie tyle bo nie można was dogonić :-)

Ostatnia edycja:
damquelle, marka samochodu nie ma nic a nic do opon. Przecież jak kupujesz opony to nie mówisz, że chcesz do Mercedesa S klasy albo do Tico, podajesz tylko wymiary. Cena używanych opon jest uzależniona od głębokości bieżnika, roku produkcji, firmy i rozmiaru.

to ja się witam po dwudniowej nieobecności-obecności, bo czytałam Was na bieżąco ale jakoś na pisanie sił i czasu zabrakło. :-)
ja już mam wyprane ciuszki, wczoraj trochę poprasowałam, mam jeszcze sporo więc dziś może jeszcze ogarnę.
mąż skręcił mebelki i pokoik nabiera kształtów, chociaż na początku łóżeczko i tak będzie u nas w sypialni.
dziś zamówiłam naklejki na ścianę i małą wieżę do sypialni, żeby małej puszczać kołyskanki jak tatuś spiewać nie będzie :-)
fajna, bo ma wejście na USB i nie będzie trzeba nagrywać płyt :-)
poza tym jestem mega przeziębiona, biorę rutinoscorbin, pije herbatkę z malinami i sokiem z czarnego bzu ale słabo pomaga.
macie jakieś sprawdzone sposoby?
najgorzej w nocy, bo ciężko mi się oddycha i kaszel łapie, od dwóch dni prawie nie ruszam się z domu, dziś tylko wyszłam na chwilę na zakupki, a jutro mamy urodziny męża chrześniaka i trzeba się z domu ruszyć, jak patrzę za okno to mi się kompletnie odechciewa.
a mąż ma dziś męski wieczór i śpię sama :-( ale jutro z bratem kupią w Ikei szafę, bo sam nie dał rady jej nawet załadować, to już będzie wszystko do pokoju naszej córeczki.
powiem Wam, że jak Was poczytuję, to mam wrażenie, że ja jakoś łagodnie przechodzę tą ciążę.
może też dlatego, że ja to jestem z terminem na szarym końcu i może wszystko przede mną, no i moje dziecko uparte ciągle ma główkę nad pępkiem :-(
póki co oprócz zgagi, na którą pomaga mi mleko, twardnienia brzucha i bólu kręgosłupa jest w miarę dobrze.
powiem Wam też, że odkąd nie pracuję te bóle kręgosłupa nie są już takie uciążliwe - czyli jednak od siedzenia przy biurku.
ja na szczęście mogę Was czytać na bieżąco, bo mam laptopa i bezprzewodową myszkę i czasem po prostu leżę, a laptop na stoliku więc nie jest to bardzo uciążliwe :-)
życzę Wam miłego wieczoru, weekend poza domem więc pewnie odezwę się w poniedziałek.

Joasienka1 ja też nieraz czytam tylko aby nie mieć zaległości, a się nie odzywam, bo weny i siły brak.

A ja już się żegnam mam nadzieję że dzisiaj zasnę i normalnie prześpię całą noc, a wam dziewczyny życzę wszystkim dobrej nocy.

yupi

dziewczynki dziś wieczorem po raz pierwszy cukier miałam w normie!!!! :-)

I to po zjedzeniu ogromnej ilości kapusty kiszonej. ;-) Jak się dopadłam to nie mogłam przestać jeść. :sorry: Przy cukrzycy kiszonkę można ale wszystko z umiarem, a ja jej wsunęłam zdecydowanie za dużo. A wynik mimo to piękny - 95.

a ja cholera mam znowu powtorke z rozrywki- skurcze co 5min.. ale sie oddycha beznadziejnie a brzuch robi w jajo tak macica sie stawia:(
ja tak miałam przy tym plamieniu, najpierw co 10, a później co 5 min, po nospie przeszło

i nospe nie 3xdziennie tylko 4 razy i magnez 3xdziennie.......
tą nospe to bierzesz po jednej tabletce? i to taka zwykła czy forte?

Ewcia ja też ostatnio miałam gorsze dni ale pomału mi przechodzi. Może jeszcze przed samym porodem wróci nam chęć na działanie.

reklama
Do góry