reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Claudia wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin :-)

Już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy się rozpakowywać. Niektóre z nas to już pewnie na dniach. Ja niby mam termin na 9 stycznia ale coś czuje że przenoszę, bo jeszcze żadnych oznak nie mam, nawet nie czuję tych skurczy przepowiadających :-(

Ribi co do tych ćwiczen 6 Weidera to podziwiam Twojego M bo to strasznie trudne jest. Myśmy z mężem już parę razy się do tych ćwiczeń zabierali i na początku było ok ale po jakimś czasie jak zwiększało się liczbę powtórzeń to wysiadaliśmy. JA mam zamiar po porodzie ćwiczyć zwykłe brzuszki i na pewno będę też chodzić w pasie poporodowym bo nie wyobrażam sobie mieć takiego obwisłeo brzuszka.

Ja dzisiaj cały dzień szaleje w kuchni bo mój M ma jutro urodziny więc piękę ciasta, robiłam na próbę 2 z tych waszych przepisów zobaczymy czy mojemu teściowi - cukiernikowi podejdą:szok:

reklama
Słuchajcie co do brzuszków to mój mąż robi 6 Videra czy jakoś tam się nazywa i jestem w szoku....mój mąż już prawie skończył serię na brzuch to kaloryfer...pierwszy raz coś takiego u mojego Tomiego widzę....a jesteśmy już razem jakiś czas. Więc zamiast klasycznych brzuszków polecam

Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch
Dzięki Ribi - mnie się coś takiego przyda. Choć wszyscy mi bliscy wiedzą że jestem tak zadowolona z siebie że choćbym wyglądała jak worek z kartoflami - to i tak wyglądam świetnie ') - jednak za niedługo znów będę mamą :))) No i trzeba jakoś wyglądać pośród tych młodych mam :)))))))))
A ćwiczenia - to jest coś co wolę od diety zdecydowanie.

Claudia wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin :-)

Już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy się rozpakowywać. Niektóre z nas to już pewnie na dniach. Ja niby mam termin na 9 stycznia ale coś czuje że przenoszę, bo jeszcze żadnych oznak nie mam, nawet nie czuję tych skurczy przepowiadających :-(

Ribi co do tych ćwiczen 6 Weidera to podziwiam Twojego M bo to strasznie trudne jest. Myśmy z mężem już parę razy się do tych ćwiczeń zabierali i na początku było ok ale po jakimś czasie jak zwiększało się liczbę powtórzeń to wysiadaliśmy. JA mam zamiar po porodzie ćwiczyć zwykłe brzuszki i na pewno będę też chodzić w pasie poporodowym bo nie wyobrażam sobie mieć takiego obwisłeo brzuszka.

Ja dzisiaj cały dzień szaleje w kuchni bo mój M ma jutro urodziny więc piękę ciasta, robiłam na próbę 2 z tych waszych przepisów zobaczymy czy mojemu teściowi - cukiernikowi podejdą:szok:

To masz niezłe wyzwanie z tymi ciastami - powodzonka i dziękuję za życzenia

Gosiula85 tak mam nadzieję że odpocznę, teściowa zawsze ma coś dobrego do jedzenia....hm.......

Aniwar - śliczna choinka, moja to dopiero rozłożona, więc bez porównania, a Twoja ślicznie ubrana Mmmm :-D Oj robi się Świątecznie hehe

Dziekuję za miłe słowa:-) Ja lubie minimalizm w wystroju wnetrz (szczególnie w takich malych mieszkankach ja my mamy) i nawet choinke mamy w jednym kolorze...tak na lodowo przybrana i dodatki tez....ale to oczywiscie sparwa indywidalna bo wiele osob lubi jak choinki sa bardzo kolorowe im bardziej tym lepiej.
Wrzuc zdjecie swojej jak ja ubierzesz.....na pewno bedzie ladna bo widze ze Ty masz dobry gust....mieszkanko bardzo ladnie urządzone.

ribi a tak w ogóle to popłudniu przysnełam i snilo mi sie ze bylam u Ciebie i Ty tez strilas mieszkanie i na scianie wieszalas swoje takie duze zdjecia w ciazy w antyramach:-).....apropo tego ze snia mi sie osoby z BB...Tobie tez sie sniły:-D:-D:-D

blondi, aniwar - ale świąteczny nastroj zrobilyscie:):) Ja jak zwykle bede miec sztuczna choinke:(:(:( :p:p

Aniwar - twoja choinka już ustrojona, to już macie nastrojowo, świątecznie.. my żywą kupujemy, to muszę jeszcze poczekać..
My normalnie tez mamy zawsze żywa ale w tym roku stwierdziłam ze chce juz wczesnie w grudniu noi zeby sie nie schylac i co chwila nie psrztatac tych igiełek, bo tylko roboty sobie naraobie...a jak nie urodze do 3 stycznia to wlasnie 3 stycznia chcialabym juz zlozyc choinke zeby potem jak wyjde ze szpitala miec mniej roboty....zreszta ja najabrdziej lubie choinke przed swietami niz po swietach:-)

no kochana to jak zobaczysz Damianka to nie zdziw sie jak zaczna sie skurcze:-) twoja przysadka moze zaczac wytwarzac wiecej prolaktyny wiesz na naszym etapie male dzieciatka moga spowodowac przyspieszenie laktacji :szok: ale ty juz na finishu wiec mozesz!!

kurcze ja chodzic nie moge po badanku! niby taki malutki i chudziutki ten ginek ale jak wpakuje paluchy to nie ma zmiluj sie!

do nas przyszly paczki- okulary zamowilam na allegro za 175zl z przesylka:-) a u optyka za identycny 3 lata temu placilam 415zl:szok:

i mezuch namowila mnie na gorset, bo po odchudzania do teraz wisi mi skóra+sadelko od pepka w dol i mam juz dola co to bedzie po ciazy! wiec stwierdzil ze gtrzeba zainwestowac w gorset i guam (guam dopiero po kilku tygodniach bede stosowac) a gorset o taki: GORSET BODY WYSZCZUPLAJACE Z REGULACJĄ UCISKU XXL (1341293694) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze zda egzamin:tak: bo pas kiedys mialam, ale zwijal sie w rulonik na walkach:szok::no:
Ja tez własnie slyszałam o tym, że na widok innych dzieci mozna dostac siary albo skurczy:-)
Super ten gorset ja narazie po ciazy planuje zakup pasa..zobaczymy jak sie sparwdzi..ale na pewno czyms bede sie sciskac na brzuchu zeby sie lepiej wstapil..

ja mam zrobić hbs, mocz i morfologie a w czwartek ide na wymaz GBS (wyniki po 3-4 dniach - ciekawe czy zdążę odebrać :-D )

mi ginka teraz zleciła zrobic morfologie i badanie na paciorkowca (ona to ogolnie nazwała wymaz na tlenowce czy jakos tak) ale zleciła to bo sama o to zapytalam gdybym sie nic nie odezwala to nie wiem czy cokolowiek kazałaby mi robic...dziwni Ci lekarze jedni zalecja robic mnostwo badan a inni parwei wcale...ciekawe czmu to tak jest....

Mój mąż poszedł z Wiki na sanki więc mam chwilkę.

Klaudoos ciekawa jestem jak się ten gorset będzie sprawdzał. Ja mam zamiar ćwiczyć brzuszki. Po ciąży z Wiki robiłam 300 brzuszków dziennie. 150 rano i 150 wieczorem. I brzusio miałam płaski jak deska. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

bardzo dobry pomysl z tymi brzuszkami....szczegolnie jak sie nie ma czasu chodzic na jakies cwiczenia...

monciaa dentosept zakupiony - taki żel mam , raz posmarowałam ale na razie bez zmian:-(

poleżałam troszkę ale mam wrażenie że mi prawa część twarzy od tego zęba puchnie.....
szlag , nie chcę iść do dentysty i brać antybiotyki :no:
mierzę temperaturę czy nie mam gorączki
ostatnim razem jak napuchłam miałam 39 stopni

kochana uwazaj na siebie z tym zebem i faktycznie jak bedzie bardzo bolało to lepiej antybiotyk niz zeby byl stan zapalny.....zadzwon tez moze do ginka co on Ci radzi...to bedzie najbardziej wiarygodne źródło...

[
klaudoos może zrób sobie wcześniej święta... wiesz żeby nie było że 12 potraw nie zjesz bo będziesz karmiła:)

Słuchajcie co do brzuszków to mój mąż robi 6 Videra czy jakoś tam się nazywa i jestem w szoku....mój mąż już prawie skończył serię na brzuch to kaloryfer...pierwszy raz coś takiego u mojego Tomiego widzę....a jesteśmy już razem jakiś czas. Więc zamiast klasycznych brzuszków polecam

Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch

ja tez wlaśnie slyszłam ze te cwiczenia sa super i daja extra rezultat ale tak sceptycznie o tego podchodziłam a tutaj jednak to prawda....:-)

Niedługo się szykuję bo do teściowej jedziemy,
albo po 18 albo po 19 autobusem

Do jutra mnie nie będzie
i nie wiem czy potem dam radę Was nadrobić

to miłego wizytowania się:-)

julka następna urodziny będzie miała:) chyba połowa styczniówek z końca roku:) Co piekłaś? Co do tych ćwiczeń to mój mąż się zawziął ale naprawdę widać efekty....jestem pod wrażeniem może ja też zacznę ćwiczyć:)

co do efektów po ćiczeniach to zrobię mężowi fotkę i wam pokaże:)

Ostatnia edycja:
kochana uwazaj na siebie z tym zebem i faktycznie jak bedzie bardzo bolało to lepiej antybiotyk niz zeby byl stan zapalny.....zadzwon tez moze do ginka co on Ci radzi...to bedzie najbardziej wiarygodne źródło...

to miłego wizytowania się:-)
Dzięki,
będzie dobrze , mam wrażenie że troszkę mniej boli...
a jak nie przejdzie przez weekend to już ostatecznie dentysta i tyle.
Obym tego uniknęła
nienawidzę brać antybiotyków, tabletek itd....

prędzej trzymajcie kciuki aby przeszło

Claudia wszystkiego najlepszego,duzo zdrowka dla Ciebie i Twojego MIchasia no i spelnienia wszystkich marzen no i wymarzonego mieszkanka.A co do dentysty widzisz Ja tez sie balam o antybiotyk ale wzielam i naprawde uwierz ulga taka ze nie wiem bo bol zeba Mnie psychicznie wykanczal bo Ja to spac nie moglam.A co do brzuszkow to JA tez ciwczylam i na poczatku zaczynalam od 30 a potem coraz to wiecej sie robi tylko trzeba systematycznie.

Klaudos a co do skory to Ja tez mialam problem po pierwszej ciazy bo za szybko schudlam i mi zostala faldka na brzuchu ale potem znowu przytylam i jak sie juz wzielam za zdrowe odchudzanie ,nie szybkie bo zajelo mi to 7 miesiecy -10 kilo wiec nie bylo nagle schudniecie i wtedy oprocz cwiczen JA 3 razy dziennie smarowalam sie balsamem nie koniecznie wyszczupljacym wazne zeby masowac skore i Ja ja podszczypywalam bo slyszalam ze to poprawia jej krazenie i szybciej sie wciaga no i powiem Ci ze naprawde byl efekt mialam bardziej plaski brzuch i mniej skory ale wszystko potrzebuje czasu zeby sie zaczelo wciagac.No i napewno szybkie chudniecie temu nie sluzy.

A JA dzisiaj mam jakiegos dola.NIe wyszlo mi nawet ciasto na nalesniki zaczely mi sie rozpadac na patelni nie moglam ich przewrocic i az sie poplakalam i tak mysle oby nie depresja wiec posatnowialm do Was napisac i poczytac co tam u was zeby sie w jakas nie wpedzic.Macie czasem takie beznadziejne nagle zalamania to MOje 3 w tej ciazy beczenie bezsensu.

Ostatnia edycja:
julka następna urodziny będzie miała:) chyba połowa styczniówek z końca roku:) Co piekłaś? Co do tych ćwiczeń to mój mąż się zawziął ale naprawdę widać efekty....jestem pod wrażeniem może ja też zacznę ćwiczyć:)

co do efektów po ćiczeniach to zrobię mężowi fotkę i wam pokaże:)

To mój mąż ma jutro urodziny a nie ja, upiekłam mu kremówki wadowickie i śliwki w czekoladzie aż mi już ślinka cieknie na te ciacha ale poczekam do jutra, zobaczymy czy gościom zasmakują w każdym bądź razie wyglądają fajnie.

Ribi koniecznie wyślij zdjęcie męża, mój szwagier też miał kaloryferek po tych ćwiczeniach ale on to taka chudzinka więc efekty było widać natychmiast.
Dziewczyny może jak razem będziemy się motywować to uda nam się dotrwać do końca tych ćwiczeń bo one naprawdę wymagają masakrycznego samozaparcia.

reklama
Aniwar - a u mnie choinka będzie pstrokata. Bo ja z kolei wieszam co popadnie :) A bombek mam 6 :) choć choinka do sufitu :)
Ale w tym roku będzie choinka malutka i żywa - bo mi się nie chce tej dużej ustrajać. Zresztą nie wiem czy zdążę, bo choinki jeszcze nie mam
Gosia - ja sobie cały cały czas coś wynajduję do roboty fajnego - zwłaszcza szydełko mnie odstresowuje :)

Ostatnia edycja:
Do góry