reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam Was .
Ja dziś po prostu umieram, tak mnie krocze boli i doł brzucha że 5 minut nie ustoję.
Jutro mam o 12 wizytę więc się okaże co tam się dzieje.

Claudia świetny avatarek, widzę że i Ciebie zaczynają jakieś dolegliwości nawiedzać, odpoczywaj jeśli możesz,

Klaudoos kobieto, na całego wzięłaś się za sprzątanie jak tak dalej będziesz szaleć to na święta na bank się rozpakujesz.

Damqelle przytulny kącik będzie miała Twoja córeńka.

Ribi pokój Maćka rozbebeszony na maxa, mam nadzieję że teraz już zrobią wszystko jak trzeba solidnie a kolor reż doradzam żółciutki.

Była dziś u mnie bratowa i uznała że brzuch mi się bardzo obniżył.
Tak się zastanawiam czy jeszcze te dwa tyg pochodzę w tej ciąży, dziś kończę 36tydz więc jak bym jeszcze te dwa wytrzymała to byłoby super.

reklama
boziu dziewczyny brzuchy wam się obniżają a ja nic takiego nie widzę, ale różnica w tygodniach jest. Ogolnie widzę, że raczej spokoj, nie ma niepokojących objawów podoru:) ale pewnie zacznie się na weekend zobaczycie:)
co do koloru pokoju to chyba zrobimy żółciutki jak był

dziewczynki w zasadzie duzo nie porobilam, to 1/3 tego co robilam przed ciaza co 3 dni.
ale przyznaje sie bez bicia- boli!!!! boli krocze jak stawiam noge to bol jak diabli, az sie w lozku poplakalam dzisiaj, ze kurde oprocz lezenia to juz chyba nic nie moge robic!

obejrzalam sobie - Tsk to sie teraz robi! - uwazam ze przzereklamowane bylo w reklamach.. w weekend albo jutro ogladam Wybuchowa Pare!

Obraz 053.jpgObraz 051.jpgObraz 052.jpgObraz 050.jpg

Hej a oto pokoik naszej Królewny Blanki ;-) torba do szpitala spakowana dla małej, bo niestety w poniedziałek wracamy na oddział ze względu na te próby wątrobowe i chyba wyjdziemy już razem :tak:

klaudoos dlatego powinnaś leżeć tym bardziej że lada chwila rodzisz:) posprzątać może Ci mąż.... niech się chłopak wykaże:)

batonik jak ślicznie...ja też chcę takie lóżeczko i komodę. Powiedz mi proszę czy komoda faktycznie jakaś felerna? Bo czytałam opinie....córcia będzie zadowolona z pokoiku cudo!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tak sobie szybciutko przejrzalam co tam sie u Was wieczorkiem dzieje, i uciekam szykowac przewijak i reszte.
postaram sie to skonczyc dzisiaj :)
jak patrze na wasze konciki dla dzieciaczkow (jestem pod ogromnym wrazeniem),mam wyrzuty sumienia,ze ja nic jeszcze przygotowanego nie mam.
mebli nowch nie mam ale to byla glupota kupowac 2 lozeczko skoro Maja spi juz w normlnym lozeczku. Posciel kupie po nowym roku, beda nowe modele a uzywac jej nie bede wczesniej jak za pol roku.

a co myslicie o pomysle z termoforkiem ???
..mnie ten pomysl zaskoczyl ale uwazam, ze to dosc fajne rozwiazanie :)

milego wieczoru!

klaudoos dlatego powinnaś leżeć tym bardziej że lada chwila rodzisz:) posprzątać może Ci mąż.... niech się chłopak wykaże:)

batonik jak ślicznie...ja też chcę takie lóżeczko i komodę. Powiedz mi proszę czy komoda faktycznie jakaś felerna? Bo czytałam opinie....córcia będzie zadowolona z pokoiku cudo!

... dzięki ... mam nadzieję, że będzie zadowolona ;-) a co do tych mebli to wiadomo jakość nie powala na kolana, niemniej jednak po skręceniu wymagały troszkę regulacji i jest wsio OK, tez czytałam o nich opinie, że szuflady się nie zamykają, że nie pasują elementy, zaryzykowaliśmy i ... było warto wg mnie :tak:

A mój mężuś zajął się Wiki, ładnie się bawili Barbie a ja sobie leżałam i odpoczywałam :)

Batonik piękny pokoik będzie miała córeczka.

Damquelle twoja córcia też będzie miała uroczo :)

A mi też coś brzusio twardniał i sobie odpoczęłam i wzięłam no-spę. Dobrze, że Rafał jutro, w piątek i poniedziałek ma wolne to sobie odpocznę.

reklama
Zobacz załącznik 307649Zobacz załącznik 307650Zobacz załącznik 307652Zobacz załącznik 307654

Hej a oto pokoik naszej Królewny Blanki ;-) torba do szpitala spakowana dla małej, bo niestety w poniedziałek wracamy na oddział ze względu na te próby wątrobowe i chyba wyjdziemy już razem :tak:

Cudowny pokoik. Widzę, że wszystkie macie już tak ładnie urządzone. Ale pytanie. Jak będziecie robić. Bo ja mam zamiar przez jakiś czas łóżeczko mieć w sypialni aby nie latać do pokoju. A wy już od razu po urodzeniu chcecie maleństwo trzymać w osobnym pokoju czy jak. Pytam się bo nie wiem czy dobrze robię.
U mnie w pokoiku na razie łóżeczko i przewijak i nie ma miejsca.

Batonik24 - uważaj na siebie i trzymam kciuki. Weź internet ze sobą i informuj nas na bieżąco o rozwoju sytuacji. Jeszcze raz, pokoik cudeńko. Aż mnie ściska z zazdrości że ja nie mam takiej przestrzeni ;-). Może kiedyś przy kolejnym malcu. :-)

Aha jeszcze jedno. Czy do łóżeczka dajecie już pościel. Bo mam już ale nie wiem czy przez miesiąc się nie zakurzy i czy warto już nakładać (chociaż bardzo mi się chce).

Ostatnia edycja:
Do góry