reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A ja wpadam znowu dzisiaj jak po ogień. Byłam z Wiki u lekarza, ona już zdrowa ale ma się do mnie nie przytulić abym jej nie zaraziła anginą. I tym sposobem mój mąż musiał wzić urlop jutro i w piątek, bo teście postanowili pobyć jeszcze na mazurach do niedzieli.

Ribi ale remoncik. W sumie ja bym chyba odmalowała pokoim przy takim remoncie, ale decyzja należy do Was :)

reklama
5 lat !!!! Wow dobra jesteś:) ja robię 1,5 roku i jak już dziś kupiłam te fotoksiążkę to się wezmę i zrobię do porodu:)

Co do remontu to fachowcy niech robią ile chcą ale, żeby to było dobrze zrobione....

I teraz się zastanawiam czy przemalować pokój na zielono czy zosstawić taki żółty jak jest?poradźcie:)

żółty, brzoskwiniowy - to ciepłe kolorki i przytulne. Zielony jest zimny i choć ja uwielbiam zielenie to pokój dziecka zostawiłabym żółty.
A po skończonych pracach ten pokój Maćka będzie śliczny :)

A też już myślę o zrobieniu albumu - ale chcę sama zrobić taką książkę ze zdjęciami, moimi listami do małej i najważniejszymi chwilami. Tylko potrzebna mi porządna drukarka.

Asia.K synek tak srednio jest zainteresowany brzuchem ;).Zauwazyl oczywiscie , ze sie powieksza, ale nie reaguje jakos specjalnie na to jak mu mowie, ze siostrzyczka wbrzuszku mieszka. Tylko przykrywa ciagle moj brzuch ;) Ja mysle, ze nie dociera do niego na razie to co mowie, niby slucha, ale wydaje mi sie , ze on nie do konca sobie zdaje sprawe z tego co bedzie. Tym bardziej , ze "na zywo" nie widzial jeszcze niemowlecia, tylko w telewizji i w ksiazeczce ewentualnie.
A na usg go nie zabieralam, ani nie pokazywalam mu zdjec. Ja wychodze z zalozenia, ze takie zdjecie usg nic mu nie powie, a jeszcze wystraszy ;) Moi znajomi , ktorzy nie maja jeszcze dzieci, czesto nie potrafia z usg nic odczytac i nic tam nie widza, a co dopiero dwulatek ;)

Ribi
widze, ze remont w pelni! Oby teraz dobrze zrobili wszystko i bylo suchutko i cieplutko :)
Zolty kolor scian jest ok :) My teraz na zolto wytapetowalismy pokoj synka i jest to fajny, cieplutki kolorek ;)

Modlicha to zaszalalas z wizyta u lekarza :-D Powodzenia jutro w takim razie!

A tak na razie wygląda kącik mojej kruszynki

skromnie - ale mam nadzieję że w przyszłym roku uda nam się wyciąć choćby mały pokoik dla dziewczynek :)

damqelle bardzo cieply ten kącik Twojego maluszka, i taki przytulny;-)

ribi
rzuć się przepisem na ten ryz z jablkami i cynamonem, w odpowiednim wątku. Zjadłabym taką pychotkę:-D

damgelle bardzo fajny pokoik, i duży. Ja mam taki maleńki pokój dla niuni, że łóżeczko nawet mi nie stanie w poprzek tylko musi być przy ścianie aby można było dojść do szafy. Ale na razie go nie urządzam bo mała i tak będzie z nami w sypialni.

Wymęczona jestem dziś bo już nie śpię od 4.30 rano. Zaniosłam do szpitala jakiś wymaz od gin. i byłam kilka godzin w pracy. Koleżanki sprawiły mi fajny prezent bo dostałam termometr dla dziecka ten do ucha i śliczny kombinezon.
Ale też zjadłam trochę smażonej kiełbasy i okropnie boli mnie wątroba i mi nie dobrze. Ale nie biorę żadnych leków, samo przejdzie. Pospałam po pracy a teraz pomimo ociężałości czuję się nawet dobrze. Czekam na mojego męża, który po ostatnim suszeniu głowy, że jest leń okropny, zaczął w końcu coś robić. Ale pewnie za kilka dni mu przejdzie :-) Pozdrawiam gorąco i miłego wieczorku życzę.

ribi, ja też bym tego ryżu zjadła ;-)

No i oczywiście gratuluję udanych wizyt wszystkim.

damqelle- ale Marii bedzie miala przytulne gniazdko- sliczny kolorek..

Ribi- mielismy zielony pokoj i przemalowalismy na jasny żólty z pomarancza- chyba "Piasek albo złoto pustyni" Duluxa i mozemy siedziec w tym pokoju.. a wczesmniej bylo zimno.. a u malego tez mamy zółty ale żywszy..

Cieszę się że się wam podoba. pokój jest ogromny, ale niestety jednocześnie bardzo zimny ( bo trudno go ogrzać) - ale przynajmniej przytulny :)
Wiesz ribi - ja swego czasu zauważyłam że mam bzika na punkcie wizerunków matki z dzieckiem. Tu w dużym wisi "macierzyństwo" Klimta, w kuchni "macierzyństwo" Wyspiańskiego i większość moich ikon obrazuje matkę boską z dzieciątkiem. A kiedyś mam nadzieję namalować autoportret z malutką - Już mniej-więcej wiiem jak to miałoby wyglądać, choć pewnie podobieństwo mi nie wyjdzie, ale co tam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie dzisiaj troszke pozno:-)
Za chwilke was podczytam i zobacze co tam slychac:)
Mi dzisiaj brzuszek troszke twardnieje ale da sie przezyc:p Kurcze nie wiem czy teraz bede miala dostep do komputera ale bede starala sie sprawdzac co tam u was slychac:-) Mam nadzieje ze dzisiaj dzionek minął wam spokojnie:) Kupilam dzisiaj fajne body z napisami ,,kocham moja mamę,, i ,,kocham mojego tate,,:p tak mi sie spodobaly ze musialam:p:p:p

Do góry