reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
wow kanalowe bez znieczulenia? nizle! wiesz kochana wszystko sie przygotowuje do porodu wiec nabrzmiale moze byc itd..
ja sie pocieszam tym, ze ból silny jest krotkotrwaly- bo inaczej nie da sie go przezyc, a bol slaby dlugotrwaly, tak nasz organizm jest zaprojektowany.. dlatego ja sie bólu nie boje bedzie trwal minute co iles minut.. ja sie modle bym iala sily po tych bólach przec! ale mysle ze u mnie to nastawienie jest przez sport, tyle lat trenowalam mam zerwane więzadla, i z cholernym bólem musialam gra , nie bylo zmiluj sie.. zaciskalam zęby i dawalam z siebie wszystko.. wiec stąd u mnie takie nastawienie

Temat na pewno jest do przemyślenia i omówienia z lekarzami. Za nic na świecie nie chciałabym zaszkodzić Małej...

Dziewczyny, które miały zzo - prosimy o wasze opinie :-)

A teraz faktycznie już czas na odpoczynek. Samych miłych snów. Papa :-)

hej laseczki :-)witam się z rana:)
wazne tematy poruszałyście...szczerze mowiąc z tym zzo to powiem wam ze jest róznie...... kolezanka kolezanki miała i przez miesiąc miała potworne bóle glowy....podobno tak jej sie zrobiło bo po cc jak miała zzo za wczesnie sie podniosła,a to trzeba było iles plackiem lezec.
Z kolei moja kuzynka pierwsze miała cc i ok a teraz rodziła drugi raz naturalnie i wzieła sobie znieczulenie bo bardo odczuwa ból....i byla zadowolona,wiedziała kiedy ma przeć a bardzo jej nie bolało...podobno w dobrej dawce podane znieczulenie jak jest podane to czuje sie skurcze a nie sa bolesne.tak słyszałam.....

klaudoos-no to mikołaj niezły prezent Ci zrobil-tez lubie te perfumy:)ale swoje najulubieńsze za które pokroić bym sie dała to hugo bossa women.he he juz mam na końcówce moze po nowym roku sobie kupie...

A ja już mówię dzień dobry.Wyspałam się dzisiaj,wstawałam 2 razy na siku,a tak to nwet nie budziłam się,żeby przewrócić się na drugi bok:-D
Widzę,że tematy porodu idą pełną parą,aż się boję,ale w sumie też już mi ciężko,głównie przez to twrdnienie brzucha,ale muszę wytrwać do stycznia.
Jeśli o znieczuleniach mowa nie mogę dużo w tej kwestii się wypowiadać,bo nie miałam,poród był naprawdę ciężki i dałam radę,więc myślę że tym razem też sobie poradzę.:tak:A jeśli się okaże,że nie daję sobie rady wtedy będę myśleć.
Wiecie dziewczyny ostatnio jak uruchamiam komputer,to jakiś "dreszcz" mnie przechodzi i najpierw patrzę na gorącą linię,rozpakowane,bo czuję,że to w każdej chwili,niektóre z Was już mają "wysoki"termin.Życzę wam miłego dzionka i nie sprzątajcie za dużo,Niech sobie leży...

Ja również się witam w ten słoneczny poranek :-)

Moja nocka niezła, raz tylko siusiu i jakieś problemy żeby się ułożyć ale nie było tak źle. Teraz piję kawusię w łóżeczku i relaksuję się póki jeszcze Anusia śpi. M poszedł niestety do pracy i jeszcze mi wziął samochód, więc jestem uziemiona. Nawet na obiad nic nie mam i tak sobie myślę że może do teściów się wybiorę autobusem i załapię się na jakiś obiadek... Chyba to dobry pomysł :-)

ja znam dwie kobiety
1. pierwsza CC drugi SN
2. pierwszy przedwczesny ale SN a drugi CC
obie zgodnym chórem wołają że nie ma porównania CC do SN
może i CC jest wygodne i nie boli ale PO fakcie każda żałowała że nie dało rady SN (obie miały wskazania do CC)

ja osobiście się nie wypowiadam bo SN mam za sobą ale przy drugim "na rzęsach stanę" aby też SN był
po opowieściach owych koleżanek i znajomych położnych nie mam ochoty żadnej na CC

i jeszcze Wam powiem że męczy sie człowiek męczy
ale jak główka "wyskakuje" to jest tak nieopisana ULGA że tego się opowiedzieć nie da nawet! a jak już się cały bobas wyślizgnie to te "klika sekund ulgi" jest NAJCUDOWNIEJSZYM UCZUCIEM NA ŚWIECIE
potem może i każdy różnie reagować, nie jestem każdą kobietą i nie wiem jak się czują inne PO
ale te "kilka sekund" ulgi jest .......cudowne, wręcz jak w raju normalnie :) :) :)

reklama
i ja mówię dzień dobry:-)
wczoraj znów lezałam plackiem prawie cały dzień,bo do szpitala mi nie było spieszno..
byłam u lekarza i na usg.takze Julcia juz gotowa do ''wyjścia'' z usg wyszedl 37 tydz. zasłoniła rączakmi buzię i pokazała nam język:-D
ma rozwarcie na 3cm i jak mi dzis nie miną skurcze to mam jechac do szpitala..
miłego dnia kochane:-)

Do góry