reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dzień Dobry kochane :)

Pędzicie jak Inter City :) Tyle do czytania :)

Moje skarby poszły na sankcha po chlebek do piekarni na śniadanko więc popisze później. Buziolki

Marta to już???????

reklama
marta70 no to już dziś może dzidzia pojawić się na świecie :-) 37 tc to już meta więc chyba tylko się cieszyć. Na Święta już bedziecie z dzidzią, super!

Co do znieczulenia to ja nie mogę się wypowiedzieć bo przy porodzie jak rodziłam SN to nigdy bym nie wzięła, jednak, że nie było postępu porodu i po 17h lekarze zdecydowali na CC to i tak dostałam. Samo znieczulenie mnie nie bolało, ale teraz chciałabym bardzo urodzic SN w co wątpię aby było możliwe. Chyba jednak będę skazana na cc, no chyba, że Tomcio urodzi sie lada dzień (w co wątpię) to będę mogła spróbowac bo waga jeszcze nie będzie duża.
Myślę, że Matka Natura po to stworzyła kobiety do rodzenia dzieci aby rodziły bez żadnych jakiś udogodnień. A swoją drogą to później można mieć bóle migrenowe głowy itd. Więc to kwestia wyboru każdej z nas :)

Witajcie Brzuchatki:-)

Pogoda u nas mroźna -10C ale tez i bardzo słoneczna:-)

Kolejna nocka przetrwana i powiem Wam Dziewczynki ze dziękuje Bogu za kazdy przechodzony, następny dzień w "dwupaku"...:-)

Od środy wieczor, a wiec od wieczoru wypadnięcia "korka" mija trzecia doba więc mam nadzieje ze jak najdluzej pochodze, chociaz do 37 tyg...oby, oby

Z innych dolegliwosci to niesamowicie bolą mnie biodra i stawy w kolanach, czy tez tak macie?

Miłego dnia:-)

witam dziewuszki, nocka była ok, pierwszy raz od nie pamiętnych czasów przez cały dzień nie miałam zgagi :szok: - super

Miałam do Was wczoraj napisać ale padł mi net - to poszłam spać...

madzia współczuję Tobie bólu zęba, wiem coś o tym, mnie wiecznie bolą

blondi
rozumiem Cię, ja też bym wolała rodzic naturalnie...ale zobaczymy jak to wyjdzie

idę na śniadanko zaraz :-)

Dzień dobry!!:-D

Ja to też słyszałam różne opinie o tych znieczuleniach i sama nie wiem, wyjdzie w praniu, ale oczywiście będę próbowała bez..

Blondi - ja też u dentysty znieczulenia nie biorę, wydaje mi się, że mogę dużo znieść, ale to mi się tylko wydaje...

Martusia - informuj nas o wszystkim!!!

idę coś przekąsić, a mój m już na mszy barbórkowej- a myślałam, że nie wstanie, bo wczoraj to nie wyglądał najlepiej...

i ja mówię dzień dobry:-)
wczoraj znów lezałam plackiem prawie cały dzień,bo do szpitala mi nie było spieszno..
byłam u lekarza i na usg.takze Julcia juz gotowa do ''wyjścia'' z usg wyszedl 37 tydz. zasłoniła rączakmi buzię i pokazała nam język:-D
ma rozwarcie na 3cm i jak mi dzis nie miną skurcze to mam jechac do szpitala..
miłego dnia kochane:-)
ojej kolejna juz na finishu!!!!! martusia masz nasz numer? informuj nas gdyby cos sie zaczelo! wszystkie bedziemy myslami z Tobą i takiego wsparcia nie znajdziesz gdzieindziej jak na BB Styczniowki 2011:)

Witajcie Brzuchatki:-)

Pogoda u nas mroźna -10C ale tez i bardzo słoneczna:-)

Kolejna nocka przetrwana i powiem Wam Dziewczynki ze dziękuje Bogu za kazdy przechodzony, następny dzień w "dwupaku"...:-)

Od środy wieczor, a wiec od wieczoru wypadnięcia "korka" mija trzecia doba więc mam nadzieje ze jak najdluzej pochodze, chociaz do 37 tyg...oby, oby

Z innych dolegliwosci to niesamowicie bolą mnie biodra i stawy w kolanach, czy tez tak macie?

Miłego dnia:-)
no Kochanienka, stawy daja najwyrazniej znac o obciazeniu- to normalne.. jedz wapno i jak lubisz to galarateke/kisiel- dobrze dzialaja na mazidlo w stawach!

ja sie witam.. przed chwila wstalam.. ciezka noc- brzuchol boli , co jais czas skurcze- ale w sumie niebolesne!

hej dziewczynki

dzięki za odpowiedzi w sprawie tego mojego plamienia, dodatkowo mnie uspokoiłyście. :happy2: Od wczoraj jest już czysto więc mam nadzieję, że przeszło. Skurcze jeszcze mnie łapią ale już nie są regularne i nie tak silne jak wcześniej. No i mam nadzieję, że już mi przeszło i spokojnie dotrzymam do stycznia z normalną aktywnością bo to leżenie doprowadza mnie do szału.

damqelle ja nie wiem czy to sprawa wieku? Do niedawna jeszcze mówiłam, że chciałabym troje dzieci ale jak tak porównuję tą ciążę, a tą z Filipkiem to mogę przypuszczać, że ta trzecia byłaby trudniejsza niż 2 poprzednie, no i nie wiem czy bym się na to pisała. :no:

Dziewczynki jeżeli chodzi o rodzaj porodu to moim ztaniem nie jest istotne czy jest to SN czy też CC, najważniejsze aby wszystko odbyło się szczęśliwie i dzieciątko było zdrowe. Ja przy Fifim nastawiałam się tylko na poród naturalny ale niestety, synuś się nie odwrócił główką w dół i CC było konieczne. Bardzo długo towarzyszyło mi poczucie, że jestem gorszą matką, że wiele straciłam itp. Dużo mnie to kosztowało łez i samoobwiniania. A z perspektywy 4 lat wiem, że to była totalna GŁUPOTA!!! i zupełnie niepotrzebne bicie piany.

Tym razem się zastanawiałam czy by nie spróbować SN ale lekarz szybko sprowadził mnie na ziemię. Sprawdził tą moją bliznę i stwierdził, że jak się uprę na SN to będzie to moja decyzja i moje ryzyko bo niestety nie wygląda ona dobrze, a wiadomo, że macica jeszcze się rozciągnie. A oprócz tego dochodzi jeszcze astma, więc .....

postaram sie dziś nie rodzić,bo są urodziny mojego syna .A on stwierdził że nie chciałby sie dzielić urodzinami z siostrą:)było ''mamuś ty to weź najwyżej jutro urodź bo dzis jeszcze goście przyjdą i muszę świeczki zdmuchnąć'':-D
także na razie lezę i łykam nospę.

klaudoos- kurcze nie mam nr. telefonu a na wsparcie liczę na pewno:)

ticker.php

Ostatnia edycja:
reklama
marta70 jakby co się działo to pisz do nas prędko sms-ka mam nadzieje, ze masz z kimś kontakt, mogę też podać Ci swój numer
jak chcesz

........................................................................

My dzisiaj idziemy poszukać kurtki dla mojego - mrozy są a on chodzi w bluzie...
w prawdzie takiej z futerkiem, ale moim zdaniem kurteczka się mu przyda póki jest kasa - potem będą inne wydatki, a jak już mu kupmi to będzie miał ze 3 lata - raczej zimy heheh :-)

Do góry