reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Hej dziewczynki, ja też spodziewam się dzidziusia na początku stycznia, ale mój lekarz stwierdził, że moje maleństwo może urodzić się znacznie wcześniej. Pewnie było już wcześniej moje pytanie, ale nie chce mi się przeglądać tylu stron, gdzie będziecie rodzić?

Witam:-)
Dzisiaj troszke pozno bo niestety nie mam caly czas dostepu do komputera:(:(
Wizyta u ginekologa w porzadeczku:-) spytalam sie w koncu jak moja szyjka i powiedziala ze bez obaw, w porzadku i ze dzidzia jest jeszcze wysoko wiec narazie nie spieszy sie jej jeszcze:) Zobaczymy jak to wyjdzie bo jak wiadomo wszystko jest mozliwe:-) Twardniejący brzuszek jak i równiez klucia sa normalne i ginekolog powiedziala ze macica moze teraz sie stawiac wiec brzuszek bedzie sie napinal - a tak sie martwilam.

Za chwilke was podczytam i zobacze co tam u was dziewczynki:-) Ja porobilam mikolajkowe zakupy dla siostrzencow i teraz odpoczyyywammm :):):) Buziaki:*:*

DZIEWCZYNY GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT:):)

A mi jakoś tak smutno, jakieś podłe nastroje mnie naszły.
Mój m wraca 15 grudnia już (właśnie się dowiedziałam) więc super bo pomoże mi te święta zorganizować no i już tęskno mi za nim bardzo. Najgorsze jest to ,że 28 grudnia ma planowany wyjazd a na 5stycznia mam termin porodu:(:(:(

tonia81 nie smuc sie na zapas:* chociaz doskonale Cie rozumiem:* moj chlopak od wrzesnia jezdzi na 2 - 3 tygodnie do pracy, wraca na kilka dni i z powrotem:( ale wiadomo ja nie pracuje wiec ciesze sie ze dba o mnie i o malenstwo i tez czasem naprawde jest mi juz smuuutno:( teraz na szczescie wraca za tydzien i bedzie do lutego( o ile cos nie wyskoczy) Trzymaj sie tonia i nie smuc sie, uszy do góry:-)

Witam, ja jak zwykle tylko na chwilę... nakaz lezenia niestety nadal mnie obowiązuje.
We wtorek byłam na wizycie u ginka i mam już termin porodu - oczywiście przez cc - tu się nic nie zmieniło ( o ile Misiowi nie zechce się wyskakiwac szybciej).
Do szpitala mam się zgłosic 20 grudnia, a 21 grudnia moj synek ma się pojawic na świecie. O ile wszystko pojdzie jak nalezy to 24 zostanę wypisana do domu. Teraz tylko muszę uwazac na siebie ze zdwojoną siłą. A zatem będę jednak grudniową mamą... Całuski:-)

no to super prezencik Ci sie szykuje:-) własnie to mi sie podoba w cesarkach ze ma sie wszytsko zaplanowane i wiadomo kiedy maluszek będzie:-) a z Sn to nigdy nie wiadomo co i jak....a ja taka planistka jestem i lubie miec wszytsko pod kontrola:-)

Kochana ciesze się,że wszystko ok.. ale bedziecie milei Prezencior:)

ja wrocilam ze spacerku z psem- jestem wykonczona a to tylko 30minut, zolwim tempem:(

klaudoos ja tez cagle zmeczona jestem, jak wychodze z psem to ledwo na 4 pietro wchodze, nawet jak sie wykapie to musze odpoczac bo mnie rece bola jakbym jakies ciezarki podnosila.....ale to w koncu 9 miesiac i nie dosc ze dzidzie nosimy coraz wieksza to jeszcze dodatkowe kg....jeszcze troche i bedzie lzej....chyba;-)

no to gratulacje:) czekamy na info o rozwoju sytuacji:)
Czyli świąteczny prezent będzie:)

a ja dziś kupiłam karuzelę dla mojego maluszka karuzela do łóżeczka - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Wrocław klaudoos Ty masz ta samą?

ribi to mnie taka sama karuzela przyszła w środe. A cena faktycznie fajna...ja placilam wiecej....kupowałam nowa....a Twoja tez nowa?

aniwar, obyś doczekała tej kontroli :-)

nie no chyba doczekam, moja ginka byla dosc przekonywujaca mowic ze wg niej urodze w styczniu i to tak dobrze w styczniu, czyli ok 10...ale ktos to wie, jak Bartus postanowi zjawic sie wczesniej to nawet ginka go nie zatrzyma;-)

moniat, zielona, aniwar - to cudownie że Wasze maleństwa maja sie dobrze :-) gratuluję Wam udanych wizyt :-D

aniwar - takie długie zwolnienie, mój lakarz mi nie chce teraz dac na dłużej bo podobno problem z wyliczeniem macierzyńskiego, ale szczegółów nie znam, wiem, że jak urodzi się wczesniej dzidziuś to wtedy będzie problem jak zwolnienie jest na dłużej, ale to wiem tylko od mojej byłej kierowniczki i nie wiem czemu tak:p

tez byłam zdziwiona ze mam takie dlugie zwolnienie....zobaczymy jak to bedzie....a niech bedzie dluzsze to wiecej wypłaty dostane;-)

Witam:-)
Dzisiaj troszke pozno bo niestety nie mam caly czas dostepu do komputera:(:(
Wizyta u ginekologa w porzadeczku:-) spytalam sie w koncu jak moja szyjka i powiedziala ze bez obaw, w porzadku i ze dzidzia jest jeszcze wysoko wiec narazie nie spieszy sie jej jeszcze:) Zobaczymy jak to wyjdzie bo jak wiadomo wszystko jest mozliwe:-) Twardniejący brzuszek jak i równiez klucia sa normalne i ginekolog powiedziala ze macica moze teraz sie stawiac wiec brzuszek bedzie sie napinal - a tak sie martwilam.

Za chwilke was podczytam i zobacze co tam u was dziewczynki:-) Ja porobilam mikolajkowe zakupy dla siostrzencow i teraz odpoczyyywammm :):):) Buziaki:*:*
super, ze u Ciebie dobrze, ja po dzisiejszej wizycie usłyszlam podobne rzeczy co Ty:-)

DZIEWCZYNY GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT:):)

A mi jakoś tak smutno, jakieś podłe nastroje mnie naszły.
Mój m wraca 15 grudnia już (właśnie się dowiedziałam) więc super bo pomoże mi te święta zorganizować no i już tęskno mi za nim bardzo. Najgorsze jest to ,że 28 grudnia ma planowany wyjazd a na 5stycznia mam termin porodu:(:(:(

Nie smutkuj, to pewnie przez pogode jutro bedzie lepiej:-)

Aha i pytalam ginki o badania na paciorkowca powiedziala ze nie jest obowiazkowe ale moge sobie zrobic....wiec w poniedzialek jade zrobic, cobym wiedziala ze nic tam zlego sie nie dzieje....:-)

dziewuszki ja sie zaraz teguję i jedziemy na zakupy.. nie czuje sie na silach, wczoraj bylo lepiej.. ale coż.. trzymajcie sie zajrzę wieczorkiem.. nie naskrobcie za duzo stron:)

reklama
witajcie wieczornie,
ja dziś ogarnęłam dwie półki w szafie i wstawiłam pranie, reszta dnia-kanapowy melanż :-)
mam pytanie:
któraś z Was kupowała ocieplane leginsy, coś takiego:
SAP LEGINSY GETRY ZIMOWE OCIEPLANE CIĄŻOWE L (1347391184) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ?
ja się zamierzam z kupnem i chciałabym ze sprawdzonego źródła.
męża na zakupy wysłałam, z listą oczywiście, dzwonił dopiero dwa razy :-)
miłego wieczorku Wam życzę, jutro mam usg dokładne co się robi po 32t.c. a potem do kuzyna jedziemy zobaczyć jakie ma ciuszki, wtedy będę wiedzieć czego ile muszę jeszcze kupić.
pewnie jutro wieczorem dopiero zajrzę, bo jutro malowanie pokoiku kończymy i będziemy mebelki skręcać :-)
pozdrawiam

Do góry