reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

oj też bym chciała dzidzie na święta ale w moim przypadku to za wcześnie.
kurcze 2gi dzień główka mnie boli, musiałam proszek przeciwbólowy wziąć bo nie jestem w stanie funkcjonować.:-(

muszę domek ogarnąć bo wygląda jak po giga imprezie albo po trąbie powietrznej :-(
a ja na nic siły nie mam:-(

reklama
oj też bym chciała dzidzie na święta ale w moim przypadku to za wcześnie.
kurcze 2gi dzień główka mnie boli, musiałam proszek przeciwbólowy wziąć bo nie jestem w stanie funkcjonować.:-(

muszę domek ogarnąć bo wygląda jak po giga imprezie albo po trąbie powietrznej :-(
a ja na nic siły nie mam:-(

u mnie też masakra na chacie ale nie jestem w stanie posprzatac....odpoczywam...jutro moze bede sie lepiej czula i posprzatam:)

Ja staram się sprzątać na bieżąco, wtedy jedynie odkurzenie i mycie podłóg zostaje na sobotę, bo tak to z mężem dbamy na codzień, nie miałabym sił ogarniać wszystkiego, nawet garki myjemy na bieżąco coby potem nie stać długo przy zlewie, ach w 9m-cu wszystko jest trudniejsze :-D

Ja staram się sprzątać na bieżąco, wtedy jedynie odkurzenie i mycie podłóg zostaje na sobotę, bo tak to z mężem dbamy na codzień, nie miałabym sił ogarniać wszystkiego, nawet garki myjemy na bieżąco coby potem nie stać długo przy zlewie, ach w 9m-cu wszystko jest trudniejsze :-D

ja cale szczęście mam zmywarkę....

co do sprzątania ja dopiero jutro zrobię glanc bo dzi jeszcze będą skręcać meble...

hej :) ja własnie wstałam po drzemce.. ciekawe czy juz zawsze bede tak spac ...
Gdynianka1 --- Fajnie ze dzidzia juz bedzie z wami na swieta.. no i ze CC masz tak mądrze umówione... ze i ty bedziesz na swieta juz w domku... chyba niema nic cudowniejeszego nic witać pierwsza gwiazdkę z dzidziusiem

Klaudos--- ja kapuste robie Tak.. Kupuje juz kiszoną( ale z beczki) przewaznie ma juz marchewkę wiec nie dodaje.. dolewam troche oleju.. pieprzu i soli do smaku.. lub zamias Soli wegety ... dla mnie lepiej smakuje jak ma pieprz ziołowy... hihi własnie mam taką kapustke w lodówce mniam..

Gdynianka- super, że juz będziecie mieć przed swiętami syneczka:) Teraz odpoczywaj i cierpliwie czekaj o 20,12:)

Z tym becikowym tez słyszałam, że maja niby przestać wypłacać, ale szukaliśmy z mężem info w necie na ten temat i jak narazie nie ma oficjalnego stanowiska co do tej sprawy, więc uważam, że nie mogą od tak przestać wypłacać. Zobaczymy zresztą...

Na pewno od 2012 roku mężowie maja dłuższy urlop tacierzyński o 1 tydzień, więc jeśli nasze dzieci urodzą sie po 7 stycznia, to do roku czasu ojcowie mają prawo wykorzystać ten 1 tydzień. W zasadzie w naszym przypadku bedą mogli wykorzystać w styczniu 2012 r. Mam nadzieję, ze nie namieszałam:)

Poczytałam gazetkę i robię teraz sałatke ziemniaczaną :)

dziewczyny śniło mi się że Michasia urodzila się mając 66cm i 6kg żywej wagi :D ustawili te noworodki jak w wojsku i ona wystawała pół metra nad tłumem a ja wydzwaniałam do mamy że takie wielkie dziecko się urodziło że trzeba wywalić wszystkie ciuszki na 62 bo na dzień dobry są za małe i jęczałam bo takie fajne i nie założymi ani razu. A i w głowie miałam ciągle to że była cesarka więc nie prześladowało mnie to że taki 6kg kolos mnie porozrywał :D

martusia - ja swojej mówie że musi do świąt chociaż poczekać bo pierogów z kapuchą i grzybami nie pojemy bo jak wyskoczy wcześniej to ani ona ani ja,a tak obie hehe

gosiula - ja torbe już coś w 34 pakowałam i teraz stoi zwarta i gotowa, dorzucić tylko wodę dokumenty i jazda

Malta - z tego co wiem dostajesz 3 odpisy aktu urodzenia odrazu, i płacisz tylko 5zł za znaczek skarbowy. A do becikowego i zasiłku to nie wiem ale wydaje mi się ze powinni mieć do wglądu i zrobić sobie ksero. A masz już zaświadczenie od ginekologa o odbytej wizycie do becikowego? bo nie wiem czy teraz się pytać czy dopiero po porodzie

Klaudoss - 1. PESEL w niektórych miejscach po złożeniu papierów można uzuskać telefonicznie
2. Tu trzeba się dowiadywać jak w szpitalach jest bo u mnie np. książeczke szczepień odrazu wysyłają do wybranej przychodni
5. Nie potrzebne jest już zaświadczenie o odbyciu wizyty lekarskiej przed 10 tygodniem. Przepis ten jest zawieszony narazie i potrzebujemy tylko zaświadczenie od lekarza lub położnej o odbyciu 1 wizyty.

tonia81 - a do skarbówki trzeba jakiś wniosek składać i gdzie to się załatwia u nich? Płatne to jest? bo nawet nie wiem czy się łapiemy na rodzinne.

moniaivoy - z tym drugim tygodniem dobrze piszesz ale zaznacze tylko tyle że trzeba wybrać ten urlop w całości więc nie wiem czy jakiś tatuś wytrwa cały rok czekając na to by wybrać 2 tygodnie a nie tydzień :)

Dziewczyny popytajcie jeszcze w swoich gminach bo oprócz becikowego, drugiego becikowego które jest z rodzinnym jest jeszcze coś takiego jak becikowe samorządowe i niektóre gminy dają pieniażki czasem 1000zł czasem 500zł a u mnie niestety nic. Zależy jak gmina bogata.

reklama
Ribi-- no tak cebulka ... tez dodaje..
MOniaivoy-- ja jestem ciekawa jak to jest z tym taciezynskim... bo słyszałam ze jak maz idzie na tacierzyński to ty wracasz do pracy... no chyba ze lezysz w szpitalu... ale niewiem czy to prawda... i ciekawa jestem jak jest z Tacierzynskim jak tato ma własną działalnosc...

Do góry