reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Cześć kochane stycznióweczki :)

dziewczyny czy wy kupujecie dla swoich maleństw rajtuzki? tzn czy takie maleństwo powinno je nosić czy nie/ Pytam bo nie mam....
Ja mam 3 pary białych pod spodenki dla maluszka :)

Życzę samych udanych wizyt mamuśki :)

gogi8 -
witam serdecznie i zapraszam do pisania z nami :) My dla dziewczynek wiele się nie zastanawialiśmy nad imieniem, teraz tez od razu ustaliliśmy, że będzie Lenka. Natomiast z chłopcem mieliśmy problem, my z dziewczynkami wymyślałyśmy a M. wszedł, spojrzał na kartkę i powiedział "a Tycjana nie macie? No bo to będzie Tycjan" i tak zostało :)
kasik25.9 - również witam i gratuluję podwójnego szczęścia :) Jesteś u nas pierwszą mamuśką z ciążą mnogą :) Bardzo mi miło, że takową będziemy tutaj miały :)

joasiab - cieszę się, że z Wiki coraz lepiej :)
U nas Nicole jest trzeci dzień w domu...

Ja za chwilę idę do dzieci pokoju bo mam zaplanowane na dzisiaj szorowanie ich wykładziny, wygląda strasznie a w sobotę Magdalena ma urodziny i będą goście. Trochę trzeba tam powalczyć z ich plamami...
Jutro generalne porządki w domku, w piątek pieczenie a w sobotę tylko umyję podłogę i przetrę kurze. O 16 mają goście się zjechać. Mamcia tradycyjnie upiecze tort wnusi a ja zrobię tą "Tęczę" damqelle i upiekę ciasto "Cytrynkę" - biszkopt cytrynowy, masa cytrynowa, cytrynowa pianka i biszkopt cytrynowy, na to polewa cytrynowa :) Uwielbiam, nawet sobie pozwolę na kawałek :)

Miłego popołudnia kochane, ja idę walczyć z wykładziną, dopóki jeszcze jako tako się czuję ")

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie dziewczyny. Ja już po wizycie u gina i niestety znów ze skierowaniem do szpitala z powodu zbyt twardego brzucha.
Mojego gina nie było bo jest chory i przesunęli mnie do innego, który ma trochę opinię bardzo zapobiegliwego. Ciśnienie, cukrzyca, badanie moczu wszystko było ok ale jak zaczął mnie badać na fotelu to stwierdził, że brzuch jest za twardy, z szyjki też chyba nie był za bardzo zadowolony i stwierdził, że za karę trochę z nimi pobędę w szpitalu. Stwierdził, że jak nie chcę urodzić w 34 tygodniu to muszę poleżeć w szpitalu.
A wydawało mi się, że ostatnio jest lepiej z tym moim napinającym się brzuchem. Chociaż ostatni dzień, dwa to może trochę był twardszy faktycznie. A dziś jak wracałam od gina to miałam wrażenie, że jest twardy jak kamień i w kroczu mnie trochę pobolewało bo strasznie ciężko po tym śniegu się szło.
No nic czekam jak mój mąż wróci do domku i zawiezie mnie do szpitala. Innego wyjścia niestety nie mam.

Jumabe może faktycznie w szpitalu będziesz pod fachowa opieką i zajmą się tobą dobrze. Będziesz spokojniejsza a i dowiesz się co i jak. Daj znać jak już wrócisz albo napisz sms-ka
504451549 a przekażę dziewczynom co i jak.
Będzie dobrze

jumabe, biedna Ty, ale z drugiej strony skoro miałoby coś być nie tak to lepiej słuchać lekarza. Trzymam kciuki by było wszystko ok i niech tam dbają o Ciebie i dzidziusia.

jumabe - trzymaj się cieplutko kochana i pisz do joasiab co tam u Ciebie będzie się działo :) Wszystkie tutaj trzymamy kciuki, aby maluszek jeszcze sobie poczekał. Każdy dzień jest ważny.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję, że szybko mnie wypuszczą z powrotem, jeszcze w dwupaku, bo na Dominika to trochę za wcześnie. To już będzie 4 raz w czasie tej ciąży.
Na dodatek jeszcze znów mają zacząć sypać śniegi więc obawiam się, że mój mąż nie da rady dotrzeć do mnie w odwiedziny zbyt często, szczególnie, że dość późno kończy pracę większą część tygodnia. No nic jakoś będzie trzeba to przeżyć dla dobra Dominika.

Poza tym to muszę szybko wychodzić z tego szpitala bo ja jeszcze nic nie mam przygotowanego i kupionego dla Dominika i dla siebie na czas porodu!!!

reklama
jumabe-powodzenia i zdrówka dla Was :-)
ja dziś melanżowy dzień, kuzynka mnie odwiedziła, nawiozła sernika i soczków jednodniowych więc jestem objedzona.
moje ciasto bananowe już upieczone, mam nadzieję, że będzie wszystkim smakować.
coś czuję że jeszcze sobie uskutecznię drzemkę przed SR bo coś mnie muli :-)
miłego wieczorku

Do góry