reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Kurdę mam coś z suwaczkiem , raz go widać raz nie widać ...nie wiem co jest

Ja już jestem prawie pewna, że noc będzie ciężka - zjadłam troszkę grysiku, bo się głodna zrobiłam...
i teraz piję soczek - aż się boję co się będzie działo

reklama
blondi - u mnie kluski to chleb powszedni - śląskie, kopytka, kładzione - bo dzieciaki uwielbiają, a i taki śląski zwyczaj że na niedziele muszą kluski być i basta.
hehe ja też uwielbiam kluski ślaskie, mama to zawsze przynajmniej raz w tygodniu robiła tymardziej, że ziemniaków zawsze nam zostawało z obiadu to je wykorzystywała, mój mąż też bardzo lubi, a ja przez to że przeciskarki nie mam to nie mam jak zrobić, ale kupie ... może nawet jutro :-)

Dziewczyny te bóle co mamy to od ucisków dziecka, a nie od blizn, bo ja żadnej blizny nie mam a jak się mam obrócić z boku na bok w nocy, bo ból, ciągnięcie i uczucie jakby mi się coś rozrywało!

Moncia - jak Ci drętwieją dłonie to pewnie gdzieś sobie przygniatasz, mi się też kilka razy zrobiło już tak to wtedy "liżę" koncówki palców i mija w kilka sekund:p

Catelin, ja metek nie odcinam, wiem przynajmniej jaka jest temperatura prania
a na rzeczach co mam pożyczone to właśnie metki oznaczyłam co od kogo mam, żeby było łatwiej oddać...
skoro moje koleżanki maiły ciuszki z metkami i nic dziecku nie było to myślę, że mojemu też nic nie będzie

Ja też metek nie odcinam bo na początek bym nawet po praniu nie wiedziała co na jaki rozmiar i do której szuflady włożyć, ale wszystkie metki prasowałam, moje znajome co podarowały ciuszki też dały z metkami więc? ja tez zostawiam, jak dziecko w miejscu metki będzie miało jakieś podrażnienie to napewno odetnę:-) narazie wszystko juz poprane, poprasowane i poukładane, czeka :-D
Ja pstrykałam fotki i mam na kopie w folderach podpisanych co od kogo:p

!!!
Kochane chyba znalazłam sposób na zgagę:
częste mycie zębów pastą odświeżającą, ja używam blendamed 3Dwhite Fresh
i myje po każdym posiłku dzis juz 7 raz myłam przed chwila po kapieli i Wam powiem, że nie łapie mnie:p idę uszykować kolacje i po kolacji też umyje, a potem jeszcze przed samym snem... i jak tak się uda to dziś mnie zgaga ominie:-D

Ostatnia edycja:
blondi - jak śpię nawet na pół siedząco to też mi drętwieją:/ teraz siedze przed laptopem i nie czuję rąk... więc to nie tylko problem przygniatania. Jak się maluję czy smaruje kanapkę masłem to też na kilka rat (z przerwami). Już dwie noce nie spałam i jestem pewna ze ta tez nie bedzie przespana. Dzisiaj mam caly dzien zdretwiale rece...

martusia29 piszesz ze masz po badaniu takie rózowawo-biale uplawy. Rozumiem ze ginek badal cie na fotelu?

Bo ja mialam wlasnie dzisiaj tez takie badanko i zauwazylam na wkładce cos delikatnie, bladorózowego, ale tylko odrobinke. No i sie przestraszylam ze moze cos za bardzo grzebał "tam" czy co....???
Po kilkukrotnej juz zmianie wkladki - nie powtorzylo sie plamienie:-)

JA wiem ze duzo osob odcina metki i tak radza niektore ale Ja swojemu synowi nie obcinalam i nic mu nie bylo nic mu nie przeszkadzalo.A Moja siotra wszystko obcinala zeby dziecku nie przeszkadzalo i tak ma teraz ze dzeicko ma 7 lat i wciaz go cos gryzie drapie i mu przeszkadza i nadal mu obcina.Mysle ze moglo to miec wplyw na to ze obcinala mu zawsze.

Witam sie po dluzszej przerwie ;)
Pisze juz od tesciow, jestesmy po przeprowadzce. Udalo nam sie zdazyc przed sniezycami :)Teraz zostalo juz tylko ukladanie wszystkich rzeczy - zajmie mi to dobrych pare dni ;)
Mielismy troszke problem z internetem, ale juz jest ok :).

Troszke Was poczytalam, ale oczywsice nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego.
Postaram sie juz byc na biezaco.
Lece jeszcze doczytac...

claudia - mówiłam...dzwoniłam i powiedziałam, że nie moge przez to spać i nad ranem już muszę się wyryczeć z bólu bo nie wytrzymuję... powiedział, że to są obrzeki w ciąży a na tym etapie oprócz brania magnezu, który i tak nie pomoże nic nie można zrobić. Zrobił mi badanie czy nie mam zatrucia - na szczęście nie mam, więc nie pozostało mi nic jak męczarnia non stop:/
w dzień jakoś ujdzie... mam zdrętwiałe ręce ale ponieważ ciągle nimi ruszam i coś robię to jakoś krew do nich dociera... a w nocy leżą i są blado-sine i ogromne jak banie i bolą mnie palce...
już dzisiaj mówiłam Szymonkowi, że daje mu 2 tygodnie, bo mnie boli :-) ale po chwili kazałam mu jeszcze tam siedzieć bo ma tam tak fajnie i ciepło :-D

claudia - mówiłam...dzwoniłam i powiedziałam, że nie moge przez to spać i nad ranem już muszę się wyryczeć z bólu bo nie wytrzymuję... powiedział, że to są obrzeki w ciąży a na tym etapie oprócz brania magnezu, który i tak nie pomoże nic nie można zrobić. Zrobił mi badanie czy nie mam zatrucia - na szczęście nie mam, więc nie pozostało mi nic jak męczarnia non stop:/
w dzień jakoś ujdzie... mam zdrętwiałe ręce ale ponieważ ciągle nimi ruszam i coś robię to jakoś krew do nich dociera... a w nocy leżą i są blado-sine i ogromne jak banie i bolą mnie palce...
już dzisiaj mówiłam Szymonkowi, że daje mu 2 tygodnie, bo mnie boli :-) ale po chwili kazałam mu jeszcze tam siedzieć bo ma tam tak fajnie i ciepło :-D

Oj to szkoda, że nic z tym zrobić nie możesz, niech mały jeszcze posiedzi tak z 3 tygodnie przynajmniej :-)

reklama
Do góry