reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja po wizycie, wszystko ok, ilość wód płodowych, pępowina, Aluśka była dosyć ruchliwa i buszowała w najlepsze :-)
niestety nadal jest ułożona główką w górę więc będzie trzeba zacząć do niej mówić, żeby zaczęła zmieniac pozycję.
to w sumie wyjaśnia ostatnie ostre kopniaki w pęcherz i pachwiny :-)
spadam odpocząć, bo mnie wymroziła ta pogoda, jutro będę więcej pisać.
miłego wieczorku

reklama
Hej, ja właśnie wróciłam z USG. Mały waży 1820, jest ułożony główkowo, gotowy do wyjścia :) Niech sobie ładnie rośnie i czeka na styczeń :) Rano na krew jeszcze muszę jechać, zobaczymy jak moja anemia.

cześć dziewczynki:-)
witam Was wieczorowo,bo cały dzien w sumie spedziłam w sklepie i w korkach:-(.zachciało nam się jechac po małe zakupy do warszawy.srednio do domu wracam ok.1 h.dzis wracaliśmy 3h ( w tym czasie na mazury bym dojechała latem:).wszystko zasypane :szok:.a powiem Wam że juz coraz mniej mam siły.dzis łaziłam po macro ok 1,5h i juz nie miałam siły,bolały mnie plecy,brzuch i nogi..jak staruszeczka.na szczęście wykorzystałam swoj stan i zostałm obsłuzona bez kolejki:-)
miłego wieczorku:)
Joasienka,Ewcia -super że wszystko w porządku:)

ticker.php

Hej hej kobietki
Ja po wizycie ,ale lezalam sobie,więc teraz usiadłam skrobnąć ale tylko na chwilkę i lecę dalej leżeć....
A więc tak....obym wytrzymała do 37 tyg czyli do coś koło 10 grudnia.......... a do terminu to nie mam co marzyć....
Mała jest bardzo nisko...caly czas bardzo napiera główką...az ją odpychał ginio a ona dalej.... więc tak ...szyjkę juz mam wyrównaną....czyli wogóle jej nie mam bo się skróciła...i jest rozwarcie na 1 cm.brzuch juz trochę opuścil się
Mam lezeć ...za tydzien w pon znów kontrola...a jakby coś w międzyczasie mi się dzialo to mam jechać do szpitala...aby mnie powstrzymali farmakologicznie...wiec podejrzewam ze kroplówkę....
Narazie po badaniu twardnieje mi brzuch,więc zmykam....zobaczę jak mi jutro będzie tak samo albo się nasili to nie będę czekać...tak więc oby do 10 grudnia...a dalej nie ma szans pewnie( 2 tyg temu szyjka była zamknięta i miała 1,5 cm)

monciaa-wszystkiego naj naj z okazji urodzinek:)

Mamy wyniki z testów na alergię Wiki i wyszło ok. Na nic nie jest uczulona na szczęście.
opowiedz mi gdzie robiłaś znaczy u jakiego lekarza? miałaś skierowanie?
jak to się załatwia w ogóle
chcę Kajce zrobić bo smara mi na okrągło!
--------------------------------------------------------

co do wacików do pępka to Wam powiem, że teraz "nowa moda"
-kąpiąc dziecko nie zważać na pępek, można normalnie zamoczyć
-osuszyć dokładnie ręcznikiem
-psiknąć OCTENISEPTem (nie dużo tylko psik i już)
-wytrzeć patyczkiem

------------------
MARTUSIA29
mój szkrab też nisko i też ciśnie główką już i to bardzo
ale szyjka trzyma na razie i rozwarcia nie ma
a powiem Ci że z Kają z rozwarciem na 1 cm chodziłam prawie dwa miesiące i urodziłam niby 5 dni po terminie :)

Ostatnia edycja:
moja Fifciucha zjadła trochę krupniczku i poszła spać. Biduś takie ma siniaczki pod oczami. na szczęście wszystko co dziś jadł się przyjęło.

Fogia--- Duzo zdrówka dla Filipka.. masz moze Jagody w domu..?? u nas pomagają. jak Tomus ma biegunkę...
niunia ja trochę boję się dać mu jagody, przede wszystkim przez te wymioty ma ruszony żołądeczek.

Fogia, zdrówka dla Fifka, mój Remek juz wydobrzał po jelitówce ale trzymało go dosyć mocno.
u Filipka zawsze tego typu przygody wyglądały tak, że brało go intensywnie ale w miarę szybko przechodziło, nigdy nie chorował dłużej niż jeden dzień ewentualnie noc. Może to dlatego, że był szczepiony na rota?

fogia- boziu boziu..moja chrzesniaczka ma wlasnie szkarlatyne i jelitówke- 5latka mówi ze pupcie rozsadza jej:( orsenic (jak dobrze pamietam) polecam na dzieciową jelitówkę!
biedna mała, dwie takie choroby, współczuję. My mamy na razie pić tylko floridral na odwodnienie i jakiś tam jeszcze specyfik przy uporczywych wymiotach.

Fogia współczuję choroby synka,szkoda że takie dzieci dopadają takie nieprzyjemności.
oj to prawda, nie ma nic gorszego niż chore dziecko.

ja już dziewczynki zmykam lulu. W nosy spaliśmy z M. tylko 3 godziny, a jutro rano wstajemy i jedziemy na badania.

spokojnej nocy!

reklama
martusia co się wciskasz w kolejkę?! W zakładach nawet nie byłaś brana pod uwagę:) kochana zaciśnij nogi i wytrzymaj jak najdłużej:)

fogia podaj mu coca-cole albo pepsi....na jelitówkę pomaga

Do góry