reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Blondi84 baw się dobrze, ale też dużo odpoczywaj - życzę Ci pięknego dnia :)
weronika87 - wszystko będzie dobrze, gdyby krwiak był jakimś zagrożeniem lekarz zwróci na to uwagę
Wisienko witamy :)

reklama
Dzień dobry :)

Widzę ,że tu rozmowa o pieniążkach...u nas też nie jest rewelacyjnie, mieszkamy z moimi rodzicami a pracuje tylko mąż. Jakoś dajemy sobie radę . Myślę, że takich rodzin jest o wiele więcej tak więc nie ma się co zamartwiać na zapas ;-)

Wisieńka- WITAM I GRATULUJĘ :-)

U nas znowu upał a przy sobocie wypadałoby coś posprzątać eh...

Blondi84 baw się dobrze, ale też dużo odpoczywaj - życzę Ci pięknego dnia :)
weronika87 - wszystko będzie dobrze, gdyby krwiak był jakimś zagrożeniem lekarz zwróci na to uwagę
Wisienko witamy :)

no wlasnie powiedzial ze do 10 tyg mam lezec....ostatnio lezalam i dupa z tego byla...jak ja nie lubie takich nowin od lekarza...

witam wisenke;)

dzieki z aocene brzuszka;l*

dziekuje dziwczynki:*

jak narazie 2 kg.przybralam chyba juz duzo chodz nie wiem .....

U mnie tez dzisiaj upal ze szok....uffff

jedziemy nad jeziorko z Mezem a pozniej na Grilla do znajomych;)

milego dnia

Witamy nową styczniówkę Wisienkę

Ja Wam tylko mogę napisać, że poważnie zastanawiam się czy przyjąć to pół etatu w meblowym. W pracy coraz gorzej - muszę oddać gotówkę 100zł
za mniesiąć będę zarabiać tylko 500zł , w kasie wiecznie brakuje pieniędzy i cały czas jest stres.
Za słaba jestem na to nie wiem co robić i czekam na rady

Właśnie wróciłam ze spacerku. Rano mąż wyciągnął mnie z domu póki jeszcze nie ma upału. Pod koniec spaceru poszliśmy na zakupy do marketu. I wiecie co jest najgorsze. Ludzie i ich wózki. Jak będę miała większy brzuch to będę bała się tam chodzić. Wszyscy się pchają, uderzają wózkami i nikt nawet nie przeprosi. Starsze osoby darzę dużym szacunkiem, ale jak ci taka babcia przy.... wózkiem w bok, to aż się na język ciśnie aby opieprzyć. |Czy wszędzie jest taka znieczulica. Zostaliśmy tak wychowani z mężem aby starszym, ciężarnym, chorym pomagać i ustępować ale czy tacy jak my to wyjątki od zasady. Co o tym myślicie.
Pozdrawiam i idę myć okna :-)

aga_bb2 - współczuję przeżycia. Maluszek pewnie się nacierpiał a Ty zapewne zjadłaś przy tym sporo nerwów. Dobrze że wszystko jest już w porządku i że jesteście już w domku.

reklama
Witamy nową styczniówkę Wisienkę

Ja Wam tylko mogę napisać, że poważnie zastanawiam się czy przyjąć to pół etatu w meblowym. W pracy coraz gorzej - muszę oddać gotówkę 100zł
za mniesiąć będę zarabiać tylko 500zł , w kasie wiecznie brakuje pieniędzy i cały czas jest stres.
Za słaba jestem na to nie wiem co robić i czekam na rady
Ja myślę że 500 zł to zawsze lepiej niż nic. Mimo wszystko wykazali się odrobiną dobrej woli dając ci mimo wszystko tą umowę - masz szansę dostać przynajmniej jako taki macierzyński i przede wszystkim ubezpieczenie siebie i dzidziusia. Nabierz troszeczkę dystansu do tej pracy - to wszak tylko praca, życie toczy się innym torem, nie przejmuj się wszystkim bo nie warto.

Dziewczyny!! Dziecko do 6 miesięcy od urodzenia jest objęte ubezpieczeniem zdrowotnym z urzędu, również kobieta rodząca ma prawo do darmowego porodu nawet gdy nie jest ubezpieczona - ale na wszelki wypadek warto w torebce nosić RMUA za ostatni miesiąc, a te które nie pracują niech sprawdzą czy są zgłoszone do ubezpieczenia w pracy męża.

Do góry