reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

No mi jest własnie przykro, że po cesarce nie będę miała malutkiej na te dwie godziny sam na sam. pamietam jak urodziłam Piotrusia to taki mały ssaczek leżał na mojej piersi i sobie memlał cycusia, urocze :)

reklama
byłam na masażu i nie wygląda to dobrze,bo jest podejrzenie wypadnięcia dysku. klaudoos ratuj!!! co o tym sądzisz....? wiesz bo jeżeli tak będzie faktycznie to to chyba jest podstawa do CC? teraz was doczytam:)

byłam na masażu i nie wygląda to dobrze,bo jest podejrzenie wypadnięcia dysku. klaudoos ratuj!!! co o tym sądzisz....? wiesz bo jeżeli tak będzie faktycznie to to chyba jest podstawa do CC? teraz was doczytam:)

Oj Ribi to współczuję, bo wiem jaki to ból tzn. moja mam, bo wypadł jej dysk do kanału rdzeniowego i miała przepuklinę, no i skończyło się niestety operacja kręgosłupa.

jutro ide do ginekologa i zobaczymy co powie,ale chce sie umówić do innego lekarza na konsultacje żeby to potwierdzić....boje się że będzie cc a ja się nastawiłam na naturalny....

Póki co mam przyklejony plaster na docinku lędźwiowym i na lędźwiach i ma odciążyć kręgosłup...

uciekam spać,bo się zdenerwowałam całą sytuacją....

Ostatnia edycja:
ribi! mi wypadł dysk kiedyś, ale jest to ból nie do opisania, może coś ci się poprzesuwało, bo ja mam jeszcze rotację 2 kręgów w okolicy szyjnej które uciskaja na rdzeń i nerwy, chodziłam na zabiegi, lasery, i jest okej w miarę, muszę siedzieć w kołnierzu usztywniającym czasami z godz.jak mnie łapie, do tego dochodzi brak czucia w prawej ręcę i drętwienie palców, przezyłam to wszystko mówię ci, a zastrzyków co nie miara..:/

Ribi - w szoku jestem, a Ty pindo jeszcze latasz i sprzątasz całymi dniami... na dupsko powinnaś dostać...
Ja jutro muszę podłogę umyć bo dziewczyny coś narozlewały i się zastanawiam... myć czy nie myć... bo znowu będzie mnie podbrzusze boleć i obkurczać...

reklama
A ja się bólu nie boję. No jejku poboli, no bo musi. ale większy jest we mnie strach o zdrowie i życie mojej córeczki - ze mną niech się dzieje co chce.
Wiecie - to co ludzie nazywają naszym brzemieniem - tak naprawdę jest największym możliwym darem, bowiem żaden mężczyzna nie dozna nigdy takiego bólu i szczęścia zarazem
i takiej miłości, takiej ufności w oczach nie znajdzie niczyich. Takiej miłości z jaką dziecię patrzy na matkę swoją.
Dla tego przeżycia - dała bym się kołem rozrywać, końmi rozciągać :)
pieknie to opisalas

oj kochana!!!! gdyby ci dysk wypadl to bys nie pisala z nami tylko plasko lezala w bezruchu!! bys nie mogla nawet oddychac tylkopo pogotowie dzwonila!!!! mi sie wydaje,że masz zwyrodnienie odcinka ledzwiowego do tego ciąża- czyli ucisk i ciezar brzucha i przez to jest ból!!!!!! przede wszsytkim nie powinnas sie przemeczac fizycznie, bo na chwile mozesz poczuc ulge- tak jakbys rozruszala miesnie al;e potem jest ból ze zdwojona siła!!! powinnas miec masaz tylko tego odcinka ledzwiowego i tylko rozcieranie (styl masazu) i po 3 razach by ci przeszlo.. ja zawsze tak robilam swoim pacjentom wlasnie w tym odcinku i szyjnym i wyobraz sobie ze przechodzilo!! poza tym powinnas miec nagrzewane to miejsce lampa bioptron, ale niestety ciąza!! wiec tylko cieple oklady ci zostają! niechmąz sprobuje tez mascia rozgrzewajaca taka co sie szyje na bol gardla smaruje- smarowac- wcierac ja w to miejsce, moze troche to odpusci. ale przede wszystkim mi na bol kregoslupa wlasnie w ledzwiach pomoglo lezenie plackiem i smarowanie.. aha jesli by ci sie cos poprzesuwalo w tym odcinku to wiesz ze nie mozesz nic dzwigac???? i zadnych ruchow mycia podlog, odkurzania itp bomoze sie to zle skonczyc- wystarczajaco kregoslup jest obciazony brzuchem i kilogramami- dzidzią! ALTERNATYWA jest basen- bo tylko woda odciąża kregosłup i UGUL- taka klatka w której sie cwiczy (ale tez nie w ciazy:)

Ostatnia edycja:
Do góry