reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Kochane a ja mam przeczucie że klaudoos, damqelle, aniwar i ariska to jeszcze w tym roku będa tulic swoje dzidzie...:-)

Więc jak zakłady to zakłady, stawiam że jako pierwsza rozpakuje sie, po połowie grudnia- klaudoos a reszta to już poleci....:-)

Fajnie ale ja tam zaplanowalam sobie na styczen i nogi mocno zaciskam przynajmniej do 1 stycznia:-)

ja też stawiam na klaudoos pierwszą

klaudoss ja miałam właśnie też 25.03 i położna z tego kółka wyliczyla mi na 30.12 a teraz lekarz na 1.01.2011. Właśnie tym spodobem OM + 7dni - 3mce ;) mój powiedział że te kółka są nieprezyzyjne :)

No wg tych obliczeń to u mnie wychodzi 26 grudzień, bo ostatnia miesiączke miałam 19 marca, ale ja trzymam sie 1 stycznia.

Moncia i Ariska gratuluje zdrowych dzieciaczków.

Dzisiejszy dzień upłynął mi pod znakiem odwiedzin, najpierw była kuzynka z 4-miesięczną córcią i powiem Wam, że Piotrus juz nie reagował tak agresywnie na dzidzie, nawet podawał jej zabawki, ale jak tylko wzięłam mała na ręce to tez przyszedł sie przytulać i miałam dwójkę maluchów na rękach. Po południu z kolei przyjechała kolezanka z rówiesnikiem Piotrusia i fajnie sie bawili, ale nie razem tylko czasem sobie cos pokazywali.
Jutro jade do apteki odebrac moje zakupy porodowe i mogę pakowac torbę.

Co innego jak by każda z nas miała termin na po 15 stycznia....byłaby szansa ze wszystkie v styczniu...a tak na bank będzie grudzień.

Lecę troszkę poleżeć ...bo tak na pół siedząco,pół leząco nie wyrabiam niestety.

Ostatnia edycja:
Na grudniówkach już 7 dziewczyn się rozpakowało i idą jak szalone tym nurtem. Nie łudźcie się, niektóre na pewno nie doczekają u nas Nowego Roku :)))
Zobaczcie sobie, jakie różnice w dzieciach mają :) :

jedna z 39 tc - dziecko 2980
druga z 37t4dc - dziecko 3800

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Malta ja też planowałam na styczeń i będę mocno zaciskać nogi do 01.01.2011 a póżniej to już niech się dzieje.......
Claudia to może jeszcze jedną,chyba nie zaszkodzi.:tak:

reklama
tak czytam te wasze przeczucia i zakłady co do rozpakowywania się i powiem wam, że mi dzisiaj ginekolog powiedział abym spakowała torbę do szpitala i kupiła wózek bo mój organizm przygotowuje się do porodu:-) powiedział że za 2 tygodnie moge już rodzić choć ja mu powiedziałam ze zaciskam nogi do stycznia:-D

a tak w ogole to jak mnie badal przy pomocy wziernika to krzyczalam mu ze mnie boli i pytałam się czy musi to robić ze wziernikiem w ręku, a on na to, że przecież czeka mnie jeszcze poród sn - a to bardziej boli - dowciapny cos dzisiaj był...

claudia - ja też robiłam WR na początku ciąży ale przed porodem powiedział, że trzeba zrobic jeszcze raz WR i dodatkowo HBs. Bo jak sie u nas nie ma tych badań zrobionych po 36. tc, to robią na Cito przed porodem w szpitalu

Do góry