reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A ja leżę, jakieś skurczyki mnie dopadły, łyknęłam nospę i szurnęłam pod kocyk.
Chociaż to leżenie tak mnie męczy, nie mogę odegnać od siebie myśli, że tyle rzeczy mam dziś do zrobienia ......

Kochana jeszcze troszkę i będziesz mieć maleństwo - zobaczysz będzie zdrowe i się zdążysz nim nacieszyć ;-)
tak bym tego chciała ale czasami napadają na mnie jakieś durne myśli. Boję się, ze coś z nim będzie nie tak. Tyle leków brałam przy tej ciąży, tyle stresów miałam. Cały wrzesień i październik były takie ciężkie .......... oj nie będę już smęcić.
Oby udało Ci się wszystko szybko pozałatwiać i szczęśliwie do nas wrócić.

a ja dziś na krwi byłam i żyły mi się pochowały :/ 3 raz mi się wkuwała w obu rękach mam ślady bo grzebała zeby się wbić:/ już mi siniaki powoli wychodzą ehh
ojej współczuję, wyobrażam sobie jakie to musiało być nieprzyjemne.

Madlen dziękuję!

reklama
ja juz przechodzilam toxo kiedys, wiec nie musze badan robic. Ale gdybym nie przechodzila, to raczej bym regularnie robila, gdyz wychodze z zalozenia, ze jesli mozna cos leczyc w ciazy /a na toxo sie antybiotyk bierze/ to warto sprawdzic czy jest ok. Oczywiscie tez nie ma sie 100% pewnosci, ze antybiotyk pomoze, ale przynajmniej jest jakas szansa wtedy.

Ale kazdy robi jak uwaza ;)

fogia na pewno malenstwo bedzie zdrowe! Chyba kazda z nas ma jakies obawy czy wszystko jest ok, ale na pewno jest, nie moze byc inaczej :)
Polez sobie, robota poczeka ;)

Ostatnia edycja:
Hej kochane :)
hej dziewczynki

ja po badaniach

cukier na czczo 109, ciekawa jestem ile po godzinie ale wyniki dopiero popołudniu. Glukoza do przeżycia, posiedziałam godzinkę nad książką i czas jakoś zleciał.

No to na czczo masz już wysoki... do 90 u mnie bynajmniej może być... Zobaczymy, jaki Ci wyjdzie po glukozie...
Ja miałam na czczo okejos a po glukozie niestety nie dawał mój organizm rady i stąd ta cukrzyca...

A ja idę wstawić obiadek, mam godzinę obsuwy bo spałam do teraz :) Ale jakoś się wyrobię, o 13.20 Nicole kończy a o 13.30 Magda więc odbiorę je dzisiaj razem. Nicole nie lubi sama wracać, ale jak kończą o bardzo różnych godzinach to wraca, nie ma wyjścia, zresztą z okna widzę jak wraca bo tak blisko mamy :)
Misiek do 18 w pracy, więc zjemy sobie z dziewczynkami obiadek same i porobimy prace domowe.
U nas też tak brzydko jest, ciągle pada...
Zrobili u nas piękny plac zabaw dla dzieci i dopiero co go oddali do użytkowania, beznadziejnie coś to wymyślili, żeby w listopadzie nowy plac dawać dzieciom, kiedy ciągle pada i brzydko jest...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
brrr, ariska nie zazdroszczę tego kłucia tyle razy.

A ja wczoraj kolejny raz dostałam skierowanie na toxo, robiłam miesiac temu i wtedy gin mówił, że ostatni raz a teraz znowu wypisał. mówiłam mu że nie mam styczności z kotami ani innymi zwierzętami że nie jem tatara ani innych takich rzeczy a on, ze trzeba. Myśli chyba, że ja na pieniądzach śpię, przeciż to 30zł takie badanie, do tego mocz i morfonogia i 50zł znowu nie moje.
Jeszcze patrzył jakby tu ustawić wizyty bo to świeta za miesiąc no i tam juz planował wizyte miedzy swiętami a nowym rokiem a ja do niego ze wtedy to ja chciałabym już urodzić to mi powiedział, ze 5 styczen to 5 styczen i on zrobi wszystko bym tak urodzila. Duzo dziewczyn mówi o nim że to finansista ze na wizyty naciaga by płacić i w końcu sie przekonałam że jakaś prawda w tym jest... l
moj tez mi powiedzial ze mam zrobic 3 i ostatni raz. w sumie nie wiem po co ta toxo juz na tym etapie ciazy- z doswiadczena (wiedzy i pracy) wiem ,że gdyby dziecko zalapalo teraz to w najgorszym wypadku bedzie dyslektykiem.. ale coz byc moze nowe przepisy i wymagania w szpaiatalach? cholera wie..

Ewcia norma jest chyba do 110 na czczo, ale kurcze ty masz 109 a ja od 40-70 max

hej witam się z wami i współczuję kłucia od razu dziewczynom..u mnie na rękach to samo, zawsze mi tak zmasakrują że szok, tylko z prawej ręki da radę coś wyciagnąc, i zawsze muszę się kłócić :wściekła/y: że z prawej najlepiej....na badania idę w przyszłym tyg. a 6.12 do gina, l4 mam na 3tyg. teraz, także tez nie wiem, jak to będzie w te święta z kolejną wizytą, dzis kolejny dzień czekam na kuriera z łóżeczkiem, firankami i legginsami dla mnie ocieplanym, które już tydzień nie mogą dojść..ehh..na toxo miałam jedno badanie i to niedawno, moja gin wcześniejsza powiedziała, żeby nie robić tego badania, bo jesli wyjdzie pozytyw, to antybiotyk nic nie da, na pewno choroba da o sobie znać po urodzeniu dziecka, i że całą ciąże będę się stresować..:/nie wiem ile w tym prawdy, ale zrobiłam i okazało się, że mam przeciwciała, czyli kiedys już przechodziłam, o czym nie mam zielonego pojęcia, bo nie leczyłam się na toxo:/ :szok: i gin nie kazał już robić żadnych innych badań do końca ciąży, nawet glukozy 75, bo 50 wyszło ok.
klaudos jeśli chodzi o firanki, fajne motywy safari i dżungli były w leroy merlin, promocja 9,80 za metr bieżący! może u was też jest:) dziś nie gotuję obiadku, mam grochówę z wczoraj, m zrobię z wkładką i już:p dziewczyny czy wy też pijecie wodę mineralną?? ja mam zgrzewkę na 3 dni tylko, tak mi się ciągle chce,nieważne czy gazowana czy smakowa, w nocy potrafię wypić butlę 1,5 litra:) pytałam koleżankę, też tak miała w ciąży:p

Tysia- wiesz podjade i zaobacze te firanki, bo obok leroy mam rtv agd i tam musze tez zajecjhac.. moze jutro..
toxo- sie nie leczy! poprostu masz albo nie masz:)
ja ostatnio bardzo ale to bardzo duzo pilam i to najlepiej Galicjanke niegazowana czyli gazowana sama w sobie. i zgrzewka mi wystarczala wlasnie na 3 dni i przestalam, bo kasy braklo;) teraz robie herbatki sobie..

klaudoos piszac leczy , mialam na mysli to, ze bierze sie antybiotyk, ktory moze jakby " zablokowac" przejscie toxo do dzidziusia - tzn my bedziemy chorzy , a dzidzius sie nie zarazi, cos w tym stylu ;) No po cos sie ten antybiotyk bierze na toxo, bo chyba nie ot tak dla draki ;)

TYska -- co do wody to prawidłowo... powinno sie pic minimum 2 litry ... płynów.. ja naleze do tej drugiej grupy( szlanka wody na dzien to maks.. wiec troche musze sie zmuszac..:)

toxo tez przechodziłam... ale dziwie sie ze lekarz nie kazał Ci zrobic na poczatku ciazy... tego badania.. bo jest jednym z najwazniejszych badań.... ...
co do lekarzy $$$ no niestety tacy sie trafiają... i kaza przychodzic co chwile.. ja naszczecie nie mam takiej gin.. ale przy pierszej ciazy byłam u niej co miesiac ( cały czas miałam l4 wiec musiałam ) teraz musze isc dopiero 9 grudnia.. ale juz mi mówiła ze bedziemy w grudniu widziec sie napewno jeszcze po swietach.. bo to koncówka ciazy.. wiec trzeba..
co do badan to niestety chodze prywatnie do gin.. wiec za wszystkie mam płacone ( nawet jak sie w laboratorium oburzyłam.. " jak to mam płacic za cos co jest darmowe dla kobiet w ciazy.. i nawet jak bym nie miała ubezpiecznie to za mocz i morfologie nie powinnam płacic" to mnie laborantka na ziemie sprowadziła stwierdzajac " jesli mnie stac na prywtanego lekarza to stac mnie zapłacic" no i co no i nic wyjełam portfel i zapłaciłam... przy pierwszej ciazy zrobiłam sobie plastikową karte z zonaczeniem grupy taka do portfela( to przynajmneji te badania mi odeszły, na rózyczke ,i toxo tez nie musiała robic bo mam przeciwciała.. ale cała reszte niestety tak

a ja tez sie dzis zle czuje... do tego chyba mam zołodkówe... biegam do kibla .. i bynamniej nie na siku ...:( maz mnie zaraził :(
na obiad zrobie miesko duszone w sosiku .. do tego ziemniaki... a zupe .. buraczki :) ( jak bede sie dobrze czuła... a jak niee to bedą GWIZDANE)

reklama
Ja się tylko witam i spadam, bo synek na maxa niemożliwy... musiałam go obudzić rano, bo si e z mama umówiłam i teraz maruda jak 150...

Do góry