reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

... ooo 36tydzień na .. ciezarówce... reszte sposobów wywołania porodu .. dopisze po południu..

lece opróznic pralkę.. i zawalic znów praniem... ale teraz seria dla Kubusia... jestem coraz bardziej zła.. bo te ciuszki co zamówiłam na allegro jeszcze nie doszły.. jak dzis nie dojda to se do nich zadzwonie.. a co przesyłka miałam byc w 48 godzin.. od wpłaty na konto.. a jutro minie tydzien ! mam nadzieje ze dzis listonosz zapuka do mych drzwi:)
bubek na podwórku.. a ta cisza mnie relaksuje... zajrze pózniej...

Fogia.... hmmm ja to tez wole Tośka .. Tolka.. Antoniego:) niz HUberta..

damqelle-- ja to o męzulka sie nie martwie.. on zje wszystko ... co bedzie pod ręką... a dla Tomcia to moja mama pogotuje.. bo obiecała ze sie nim zajmie... jak mnie nie bedzie... wiec pewnie dla M cos skapnie...:)

oj dziewczyny ja pamietam przy pierwszej ciazy to spałam non stop... a pózniej jak sie Tomus urodził to tez czesto w dzien jeszcze kilka godzin spalismy oboje.a w niedziele to cała 3 do 10 potrafilismy spac:) .... teraz to ja niewiem co to bedzie.. abym choc w nocy mogła pospac kilka godzin.. bez budzenia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny.
Mam takie pytanie czy któraś z Was zastanawiała się już nad szczepieniami Maluszków, głównie chodzi mi o te dodatkowe typu rotawirusy czy pneumokoki. Bardzo proszę o Wasze opinie bo robią mi wodę z mózgu:)
Życze wszystkim dobrego samopoczucia i jak najmniej dolegliwości:)

kolezanka osdtatnio szczepila.. koszt ok 400zl-500zl szczepila skojarzoną chyba w 6tyg, i dodatkowo rotawirus wziela- doustnie pielegniarka wlala szczepionkę. tylko tyle wiem.. to byla szczepionka 5w1. tylko tyle wiem;)

Witam się z Wami brzuchatki po bardzoooo długiej przerwie (z przyczyny właściwie ode mnie nie zależnej)! Bardzo mnie cieszy, że ciąże przebiegają prawidłowo i maluszki zdrowo rosną. Nadrobiłam sporo stron - co wcale nie było łatwe przy takiej produkcji :tak::-)- i będę juz z Wami na bieżąco. Postaram się być aktywna na forum, oczywiście w miarę jak będzie mi na to pozwalała moja rozbykana trzylatka:tak: Pozdrawiam Was bardzo ciepło. Chciałabym wysłać troche słoneczka ale niuestety u nas szaro-buro za oknami!

klaudoos troszkę czytałam na temat kosztów i faktycznie nie są małe:( Zastanawiamy się z m nad tymi dodatkowymi co nie są obowiązkowe tylko niektórzy mówią że warto szczepić bo ochroni się dzidzie przed tymi chorobami a niektórzy twierdzą że niewart bo to nowe szczepionki i jeszcze nie wiadomo jaki będą miały skutek za kilka lat. I tak trochę nie wiemy jaką decyzje podjąć.:(

Czy Wy będzieice szczpić na te nieobowiązkowe??

Malutka ja będę szczepiła tymi skojarzonymi aby nie kłuć małego kilka razy a one są płatne. Dodatkowo na meningo i pneumokoki. Co do rotawirusów to się zastanawiam...

klaudoos troszkę czytałam na temat kosztów i faktycznie nie są małe:( Zastanawiamy się z m nad tymi dodatkowymi co nie są obowiązkowe tylko niektórzy mówią że warto szczepić bo ochroni się dzidzie przed tymi chorobami a niektórzy twierdzą że niewart bo to nowe szczepionki i jeszcze nie wiadomo jaki będą miały skutek za kilka lat. I tak trochę nie wiemy jaką decyzje podjąć.:(

Czy Wy będzieice szczpić na te nieobowiązkowe??

ja na pewno wezme tą 5w1 z rotawirusem. wiem ze szczepionka nie uchroni w 100% ale lagodniej moze przechodzic ta grypa zoladkowo- jelitowa. natomiast te pneuno jeszcze nie wiem, ale pewnie mąż bedzie mnie namawial.. u nas wszsytko zalezy jak bedziemy stac z kasa. bo niestety to drogi interes.

reklama
no mnie się też się bardziej Antoś podoba. Hubert to się już zawsze z urbanskim będzie kojarzył
Malutka.. ja nie będę szczepić tymi niebowiązkowymi. Już jak Tymka chciałam szczepić to mój były pediatra mi odradzał. Posłuchałam go bo mam do człowieka 100% zaufanie.

Do góry