reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja wpadnę później, bo teraz lecę na spacerek. Nie pada ale jest brzydko, no ale cóż od jutra ma byc jeszcze gorzej.

reklama
witajcie poniedziałkowo,
widzę że dziś dzień badań, ja też byłam rano, na szczęście nikogo nie było więc nie czekałam.
co do teściowych-ja narzekać nie mogę, byłam u mojej w czwartek pół dnia, nie dość że zrobiła mój ulubiony obiad, to jeszcze kupiła sernik z Sowy, bo mówiłam że bym zjadła.
poza tym musimy wziąć pod uwagę, że nasze mamy/teściowe chodziły w ciąży dawno temu i wtedy wiele rzeczy było inaczej.
czasem zdarza im się wyrazić swoja opinię, ale jak mówię że np robię usg w 32 t.c. bo to ważne trzecie usg, to nigdy nie negują, nie wtrącają się, pytają raczej z zaciekawieniem.
u mnie ponownie ból pleców, brzuch już mi się nie mieści pod biurko jak siedzę :-)
ale jeszcze trochę i też będę się wylegiwać na L4 :-)
Życzę wszystkim miłego tygodnia!

cześć dziewczynki...:-)

ale pogoda okrutna:/ pada i pada, jakoś tak szaro buro... aż nic się nie chce robić.

ja nie wiem czy jeszcze jakąkolwiek nockę przespię w ciąży:-( cała noc mam zdrętwiałe ręce że aż mnie bolą... budzę się co godzinę przez ten ból (juz nawet siku mnie tak nigdy nie budziło) i się tylko wkurzam. Biorę cały czas ten magnez, ale nic nie daje:/ wczoraj rozmawiałam z ginkiem na ten temat i powiedział, że to od kręgosłupa (i rzeczywiście odkąd zaczął mnie pobolewać kręgosłup zaczęły się drętwienia rąk). Tylko wiecie, najgorsze jest to, że ja nawet kanapke smaruję masłem z 3 przerwami, myję zęby z jedna przerwą - bo zaraz mi drętwieją ręce i nic nie czuję, nie mówiąc że jak piszę na forum jednego posta to z megaaaa przerwami... a mąż ciągle mi powtarza, że moja ciąża już mi ciąży ... a to nieprawda:-) Wypinanie dupci Szymonka rekompensuje wszystko:-D

ale sobie ponarzekałam ... :-)

gabriella - ja mam terminy od 04.01. do 09.01. Według OM mam na 09.01., ale według usg z 14 tc na 04.01, z usg połówkowego tez na 04.01. i z ostatniego usg tez na 04.01. Zobaczymy:-)

madzia - to tylko teściowa - ja tak sobie powtarzam:-) ważne, że mąż jest po twojej stronie:-)

aniwar - mi też się zdarzają rewolucje żołądkowe... wczoraj właśnie coś mnie przeczyściło i pierwsza myśl była - chyba zaczynam rodzić:-D ale wiem, że jem różne rzeczy w ciąży i niektóre potrawy (zwłaszcza jak się je zmiesza) dają takie a nie inne rezultaty:-D

hej girls

witam o poranku

jakiegoś powera mam od rana, wyszykowałam Fifcia do przedszkola, ogarnęłam mieszkanie, nastawiłam pranie, zjedliśmy z małżem śniadanie, a teraz chwilka odsapki przy kawce i liczenie ruchów.

Mam na dzisiaj dużo planów, m.in. postanowiłam nareszcie zrobić porządek w dokumentach i swoich szkolnych papierach.

na obiad planuję lasagne hej girls

witam o poranku

jakiegoś powera mam od rana, wyszykowałam Fifcia do przedszkola, ogarnęłam mieszkanie, nastawiłam pranie, zjedliśmy z małżem śniadanie, a teraz chwilka odsapki przy kawce i liczenie ruchów.

Mam na dzisiaj dużo planów, m.in. postanowiłam nareszcie zrobić porządek w dokumentach i swoich szkolnych papierach.

na obiad planuję lasagne :rolleyes2:

Swoją drogą to czytałam, że tylko u nas w Polsce jest taki wymysł, że wszystkie badania krwi na czczo i rano iw innych krajach unii to tylko cukier i cholesterol na czczo a na inne badania można nawet przychodzić popołudniu
o widzisz, to dlaczego u nas jest inaczej? ja na badania wybieram się jutro, oprócz morfologii i moczu będę też miała w końcu badany cukier. Glukozo nadchodzę!!! ;-);-):-):-) no i już uprzedziłam małża, że ma mnie zawieść i przywieść bo ostatnim razem jak sama wracałam z badań to wjechałam w faceta przy cofaniu. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

aniwar ojej współczuję tych nocnych rewolucji, musiało Cię wymęczyć. Mam nadzieję, że masz to już za sobą i herbatka się przyjmie. Polecam też rumianek albo miętę, wszystko pite małymi łyczkami. Najważniejsze teraz to się nie odwodnić.

Chciałam wiec zapytac Was Kobietki- Jak często można brac Rennie? Ile w ciągu dnia?

:-)
u mnie podobnie jak u dziewczyn biorę kiedy zajdzie potrzeba, oczywiście nie przesadzam z ilością. Staram się aby dzienna dawka nie przekraczała 4 tabletek.

fogia a co za pomysł ze zmiana imienia?skąd takim pomysł?:)
Ribi biala to jak zwykle pomysł mojego małża. :happy::happy: A ja sama nie wiem. Z jednej strony nawet mi się podoba imię Hubert, ale z drugiej już się przyzwyczaiłam do mojego Antonio. No i Filipek powiedział wczoraj (dosłownie) żeby tatuś nie wymyślał głupot :zawstydzona/y::zawstydzona/y: bo Antoś to najładniejsze imieć.

Zresztą muszę nagotować trochę więcej i zamrozić jedzenia by moja rodzina nie wymarła w razie dłuższego pobytu w szpitalu a i potem podejrzewam że gotować mi się nie będzie chciało jak wrócę z małą.
też się nad tym zastanawiałam ale wybrałam sposób na lenia. Niech sobie jakoś radzą. A jak wrócę ze szpitala to coś się wymyśli. ;-)

I ja się witam!!:-D

Claudia - doszłaś do siebie?

Aniwar - ja ten fenoterol też biorę, ale 1/2 tabletki co 4 godz., a na noc całą, mam wydłużać czas do 6 godz., ale póki co to często brzuch mi twardnieje i stosuję często.. Ciekawe czy ten żołądek cię bolał z tego? może jednak coś innego Ci zaszkodziło?

Madzia - moja teściowa też się lubi wtrącać, ale tak nie przegina!!!! :szok:Współczuję, dobrze, że Twój jest za Tobą, niech z nią pogada..

Ribi - widzę rwa nie daje za wygraną? bidulka:-(

A u mnie po staremu, remont trwa, ja staram się dużo leżeć, ale nie zawsze umię i coś w mieszkanku ogarniam.. Dziś już może będę się mogła wykąpać w swojej wannie:-) (tak to chodzę do teściów na dół pod prysznic)

W nocy dobrze śpię, jedynie na co mogę narzekać, to kręgosłup - nie umiem długo stać, np w kuchni, muszę co chwilę usiąść, bo mnie boli, ale po za tym jest oki..:-)

witam sie..
nocka kiepska, czyzby przez pełnię? zdązylam byc w banku, teraz nadrabiam zaleglosci, chce mi sie jeszcze spac.. dzisiaj bede chyba mniej aktywna na forum..

A du..
dość, że też zasnęłam po 1 w nocy i o 6;00 wstałam, to jeszcze te badania

byłam w sklepie i niosłam tylko sok i chleb i mnie ręce bolą - koszmar
teraz odpoczywam

Ja tez się z Wami witam:)
Tez wczoraj byłam mało aktywna,i dziś pewnie tez bo mąz w domku i okupacja laptopa trwa...
teraz mam chwilkę to skrobnnę cosik....prawie nadrobiłam produkcję.
Gabriella-święte słowa:)
Madlen- Ja tez niestety nie mam jak polezeć,a to tu trzeba jechać a to tam pozałatwiać..a to z misiem się pobawić ,obiad...kolacje kąpanie i praktycznie cały czas na nogach:( teraz mąz jest w domu to mogę chwilę poleżeć,choć tez za bardzo się nie da:( luksus ta pierwsza ciąża....pamiętam z synem to ze 4 miesiące miałam takie ze dzień w dzień musiałam się przespać przynajmniej ze 3 godziny....dobrze ze teraz tak nie mam.
Monciaa-Ja mam termin wg.om na 7.01 a wg usg cały czas( i połówkowe i teraz co miałam 3 tyg temu) na 4.01
Modlicha- ja tez nie umiem ..... zaraz wstawiam a to pranie a to odkurzyć trzeba i tak człowiek drepcze...
Za tydzień mam wizytę ciekawe co mi powie ginek z tą szyjką...
Nulini-Ale koleżanka... nic pewnie jeszcze będziesz miała okazję się jej zrewanżować :)
Madzia olej teściową ,a niech sobie gada.... u nas tez widziałam ze jak jej powiedziałam ze mi się maja podoba to tak nie za bardzo ,ale nie skomentowała....tylko powiedziała a miałabyć kinga...mówię miałabyć ale wyszedł michał ,a po 3 latach to imię juz nie aktualne.Zresztą cała nasza trójka na ''M'' to i córka nie będzie sie wyrózniać.I tyle tematu...a teraz powiedziała mi ze nawet ładne.
Ribi -współczuję rwy...oby wreszcie Cię opuściła na dobre:)
Claudia-Dobrze ze z zębem juz ok -nie boli,nie zazdroszczę...mnie jak na razie raz w zyciu bolał ząb....ale nie chciałabym znów zaznać tej "przyjemności"
Ariska-ale mi narobiłaś ochoty na Mc Donaldsa-już oczami wyobraźni pochłaniam dużego shake waniliowego :)

Powiem Wam ze ja w sobotę bylam mile zaskoczona:) w sklepie robilam zakupy...do wędlin mega kolejka ...a mnie tylko stanełam na końcu zaraz ekspedientka zawołała i zaczęła obsługiwać....To samo było do kasy ogonek długi i stanełam na końcu ...coś tam jeszcze podeszłam do batonów i kobietka która właśnie miała być kasowana zaczepiła mnie abym przyszła i przed nią się skasowała:)młoda babeczka-skorzystałam i bardzo miło mi się zrobiło :)bo kolejka na 30 min conajmniej:)

Ostatnia edycja:
claudia - zauważyłam, że co 3 tygodnie masz wizytę - i co trzy tygodnie robisz wyniki?
...........................................................................................................................
edit:

martusia - dużo dziewczyn ma podobny termin na ten początek stycznia - ale będzie wysyp:-) chyba, że się rozpakujemy w grudniu:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry