reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

witam Was kochane
wstałam wcześnie i jestem jakaś taka słaba...
wkurza mnie to, że nawet się nic nie mogę napić przed tą głupią morfologią , zemdleję zaraz no !!!...

madzia - rozumiem Cię , tez nie lubię jak ktoś się wtrąca w moje życie - rozumiem Cie doskonale...
mam to samo z rodziną

trzymam kciuki, aby udało Ci się jakoś odwołać jej przyjazd ;-)

reklama
Madzia nie przejmuj się z teściową dziecka nie masz ;) Moim zdaniem powinnaś szczerze porozmawiać i powiedzieć jej że to rodzice decydują o imieniu dziecka, a jak nie pomoże to powiedz że dasz na imie Bazyl ahhaaha. Tfu tfu odpukac dobrze że ja tak nie mam ze swoja ....

Dzień Dobry :)

Madzia nie przejmuj się tym co gada teściowa. Dobrze, że mąż jest po twojej stronie i masz w nim wsparcie :) Mojej teściowej tez imię Tomasz się nie podoba, ale olewam to :)

Wiki w przedszkolu, bo jednak ją puściliśmy ale tylko do świąt (mam nadzieję, że się wcześniej nie rozchoruje).

Ja dzisiaj nie robię obiadu bo dużo rzeczy mi zostało z wczoraj.

Claudia trzymaj się na tych badaniach.

claudia4you ja też mam dziś badania i też wstałam głodna i mi się pić chce jak nie wiem:/ napiłam sie łyk niesłodkiego kompotu bo jak pomysle że mam stać godzine w kolejce do okienka bez jedzenia to mi się coś robi. Swoją drogą to czytałam, że tylko u nas w Polsce jest taki wymysł, że wszystkie badania krwi na czczo i rano iw innych krajach unii to tylko cukier i cholesterol na czczo a na inne badania można nawet przychodzić popołudniu

Dzień Dobry Dziewczynki:-)

Wczoraj juz popłudniu do was nie zaglądałam bo bylismy u rodziców na obiedzie i tak jakos dzień zleciał.
Nocke miała starszną....chyba najgorszą od poczatku ciaży....połozyłam sie i tak zrobiło mi sie niedobrze, ze z kibelkiem to miałam baaardzo długa randkę....tak wymiotowałam, ze masakra....generalnie mnie przeczyściło strasznie...i górą i dolem...dzis rano ponad 1 kg na minusie mam z tego wszytskiego...i najgorsze ze teraz siedze i nadal mnie żołądek boli...zrobiłam sobie cieplej herbatki i niedługo zmusze sie do jakiegos sniadania....Mam nadzieje ze ta waga mi wroci do normy jak troche bardziej plyny uzupelnie...bo teraz spadek wagi to chyba nie jest najlepszy....do ginka dopiero za tydzien w środe ide.....wczoraj to aż sie wystarszyłam czy moze cos sie u mnie nie zacznie dziać, bo slyszalam ze organizm moze sie tak oczyszczac samoistnie przed porodem....ale jakos nie czuje intuicyjnie by dzidzia juz pchała sie na świat...ale wiecie mysli miałam rózne. Na dodatek potem nie mogłam usnąc i chyba po 3 bylo jak zasnelam...

No nic wyżaliłam sie wam a teraz idę ponadrabiać zaleglości co tam u was sie działo:-)

Witam Was w ten ponury poranek :happy:

madzia
, teściową się nie przejmuj, grunt, że mąż jest po Twojej stronie! U mnie z imieniem było tak samo, wszyscy marudzili, narzekali, że takie stare, że długie, że z nazwiskiem to się w ogóle będzie pisać pół godziny itp. Ale my byliśmy nieugięci, bo już rok temu, jak się pojawiały myśli o dzidziusiu było wiadome, że jak dziewczynka, to Antonina. I z USG też mam podobne jazdy, ale to z kolei moja mama ma takie poglądy. Bo ona urodziła nas trójkę i nie była ani raz na USG. I za nic jej się nie da wytłumaczyć, że to badanie nie jest szkodliwe, tylko nieprzyjemne dla Dzidzi...

aniwar, łączę się z Tobą w bólu i cierpieniu. Co prawda rewolucji żołądkowych nie miałam, ale cała noc nieprzespana... Położyliśmy się o 23 i co spojrzałam na zegarek, to wskazówki przesuwały się nieznacznie. Przysypiałam na pół godzinki i znowu się budziłam... Było mi ciągle niewygodnie, a to za gorąco, a to za zimno, a to coś mnie bolało, tragedia... Teraz jestem rozdrażniona i niewyspana... To będzie ciężki dzień :no:

Moja Teściowa się nie wypowiada na mój temat
a jeśli już to tak, że do mnie to nie dociera
mojego postępowania też nie komentuje
raz tylko mojej mamie powiedziała
"ja się nie wtrącam bo z Gabrysią się nie dyskutuje, robi co chce"
i niech hihi tak zostanie

Witam Brzuchatki:-)

U nas bardzo brzydka pogoda- od samego rana, pada i wieje, a więc listopadowy standard:-(

Od kilku tygodni zgaga nie odstępuje mnie nawet w ciągu dnia, bo kiedys, to tylko wieczorami "rura paliła" niemiłosiernie. Zwariować idzie:szok:

Chciałam wiec zapytac Was Kobietki- Jak często można brac Rennie? Ile w ciągu dnia?

:-)

Mnie polozne powiedziały, ze tak jak na opakowaniu mozna 3 razy dziennie albo po jednej albo po 2 ale powiem Ci ze ja biore wtedy kiedy pali.....a pali non stop.....tzn nie ciuckam tego non stop ale czasem wzme 4 w ciagu dnia czasem 3 zalezy...

reklama
Ja już po, było dużo ludzi strasznie -masakra
ledwo przyszłam , to musiałam coś zjeść (kaszkę bananową) - bo bym chyba zemdlała...

anowar
-trzymaj się i poczekaj jeszcze z porodem...
abyś się szybko poczuła lepiej....

malta nie mam pojęcia ile można razy brać rennie - na ulotce nic nie pisze?
jeżeli nie to chyba bym gina zapytała

a mi strasznie słabo, chyba się położę

Do góry