reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Ja Magdzie już w szpitalu musiałam dawać smoczek, bo ciągle wyła i przy cycu chciała być. Sutki pogryzione... pielęgniarka od noworodków sama powiedziała, że ma mąż smoczek przywieźć bo nie damy rady z nią...
A i obie dziewczyny miały smoczki i jak zęby zaczęły wychodzić to im zabrałam i tyle. A jaki spokój był, jak Nicole karmiona cycem chciała ciągle przy piersi być a ja jej smoczka dawałam coby chociaż siku iść...

reklama
ja też chce karmić piersią ale wole miec smoczek w pogotowiu jakby sie okazało, że nie mam np pokarmu. Teraz tego nie przewidze a wole byc przygotowana w razie co...

ribi ja też nie kupuję na razie, zrobiłam m listę rzeczy w razie czego jak będą jakieś problemy z laktacją, wyszczególniłam wszystko co będzie potrzebne, firma, rozmiary i miejsce gdzie będzie mógł to kupić:)

Ribi-- my smoczki z miskiem kupilismy dla Tomka ( ale on ne uzywał ) dostał jedne w klinice bo mu tak głowka latała na boki... to znaczy miał tak ogromny odruch ssania.. ze normalnie jak kolezanki z pokoju mała jadła cyca i spała.. to nasz spał z cycem.. a jak tylko cyca sie wyjeło to właczało mu sie machanie głowką na bok ruszanie ustami..i szukanie " gdzie on wypadł.. gdzie jestes.. cycyusiu ... szukam Cie.. " dosłownie mozna było sobie takie słowa dodac.. smoczek własnie dostał wtedy w klinice.. i ten lubił.. ale jak odruch mu juz miną.. to smoczek poszedł won... teraz jak znajdzie w szafce( bo nie chowalismy ich od niego z tego wzgledu ze kiedys na spacerze chciał zabrac jakiegos dla dziewczynki bo sam chciał sobie pomietolic i niewiedział co to jest ) to wkłada sobie do buzi i begnie przez całe mieszkanie krzycząc " mam monia " lub " monio bubusia" (smoczek kubusia )

dziewczyny ja narazie nie chcę kupować żadnych smoczków a tym bardziej butelek bo chcę karmić piersią a smoczki....to chyba się później dziecku daje...(?)

Ja kupiłam smoczki trzy różne bo nie każdy dziecko preferuje..mam NUBY, TT i LOVI te najmniejsze 0-3.
I starszego i młodszego karmiłam piersią, młodszy od 2 dnia życia ciagnał smoka bo miał tak mocny odruch ssania że ciagle był przy piersi i ulewał bo za dużo pił. Ja uwazm, że należy dac smoka jesli maluch tego potrzebuje.
Myślę, że kupić nie zaszkodzi bo to koszt nie taki duży a potem może zaoszczędzić wiele stresu.

Moj pierwszy synek nigdy nie wziął smoka do gebusi, za to cycek był do 2-giego roku zycia jego stołówka, przytulanką, zabawką itd

Teraz znowu kupiłam smoka, tak zapobiegawczo bo chce tego malca karmic dodatkowo butlą i nie byc uwiązana 24h na dobe przy maleństwie, tak jak przy starszym synalku. Wzięłam TT PURE 0-3m. Podobno to jakies ortodontyczne, ale ja tam nie bardzo sie znam...:-)

Dziewczyny i mam pytanko: W jakim płynie płukacie rzeczy, wyprawkę dla dzidzi? Czy wogóle nie dodajecie płynu zmiękczającego?

MAlta ja nie płucze w niczym.. uwazam ze im mniej chemi tym lepiej... piore wszystko w dzidzusiu i prasuje ubranka od wewnatrz.. ( wtedy wydają mi sie miekczejsze)a czasami jak niektóre tego potrzebują to i od zewnątrz a pieluszki , reczniki.. flanele.. z obu stron

ja to uciekam z BB.. bo nic nie zrobie dzis wogole.. miłego popołudnia pa

reklama
Do góry