reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ale by bylo cudownie miec wieczorkiem skurcze i w nocy a nad samym ranem urodzic- tak mi sie marzy... i wtedy tez i pieska bylabym spokojna, że przespi i mąz do niej pojedzie:)
Taaak... nie chciałabym nikogo straszyć, ale jak mnie się skurcze zaczęły około południa, to też miałam takie plany... do szpitala pojechałam około północy i urodziłam na następny dzień o 21.50... :-D :-D :-D
Ale powiem szczerze, że nad ranem zupełnie przestałam się martwić o pieska ;-)

reklama
klaudoos a mi laborantka powiedziała, że nic nie można pić....:/
julcik wspólczuję, że musisz to powtarzać poraz 3!!!!!
agnes witam nową mamę....wstaw sobie suwaczek i przeczytaj regulamin:)

A ja tak na chwilę wpadam.. poprasowałam nowym żelazkiem, które na urodzinki dostałam i jestem happy - bo w porównaniu z naszym starym to niebo a ziemia - dostałam to co reklamują z Tefala, co się samo czyści:-D..

Teraz idę obrać ziemniaczki, mielone tylko muszę usmażyć, do tego buraczki "ze słoja" i obiadek gotowy:-D:-D

U nas też leje i w ogóle szaro, buro i ponuro, więc musimy się troszkę pocieszać słodkościami:-D mnie dziś na białą czekoladę wzieło:-)

Marta 70 - jakaś nienormalna ta nauczycielka, biedne dzieciaki, dobrze, że to się wydało...

Julcik - nie wiem co Ci doradzić, mnie też muliło, ale jakoś to przetrwałam, ja też wodą trochę popijałam, miałam taką butelkę 0,5 l, to część zmieszałam z glukozą, a w międzyczasie popijałam resztą..

ja juz po wizycie :) zaległosci doczytam pózniej :

Kubus juz nie siedzi na dupce.. a ułozył sie podłóznie głowkowo :) ( dzieki czemu dało sie cyknąc foto .. pozniej zamieszcze:)
szyjka jest ok.3.8cm ( zalecenia aby lezec... i nospa na stawianie sie brzucha.. głowka jest nisko temu mnie napiera na krocze... wody płodowe w normie.. tetno 142 na min... łozysko na scianie przedniej :) serduszko w normie :)

Tydzien ciazy 30 i 3 dzień.. termin na 26. stycznien...
waga :1230g ( troszke mało według wagi termin na 3.lutego..( 10 dni róznicy ) nie jest to waga niebiezpieczne jest to raczej dolna granica:/ troche sie tym przejełam ale gin mówi ... dzieci w brzuchu mogą od 28tyg ciazy przybierac słabiej na wadze... mam pojawic sie za 3 tygodnie na wizyte kotrolną gin chce zobaczyc ile przytyje Kubus do tego czasu nastepna wizyta 9 grudnia !!!

ja jestem gapa i ciamajda.. nie wziełam do zwolnienia nipu zakładu pracy.. i zaraz musze jechac spowrotem go lekarza... zeby mi wypisali L4.( naszczescie nie bede siedziec wkolejce.. bo na recepcji jest juz wszytsko tylko danych brakuje ) gapa i tyle :)

czesc laseczki:-)
Ja dzis tez calkiem długo pospałam...niedługo biore sie za prasowanko ale najpierw chyba pojde do sklepu po mandarynki bo takiej ochoty mi wczoraj narobiłyscie, ze z owoców to juz na nic innego nie mam ochoty:-)

Ja dziś pierwsza:) Coś spać nie mogę, umyłam już głowę i zjadłam śniadanko i szykuję się do dzisiejszegoo leniwego dzionka:)

blondi spokojnie możesz jeść sobie tę wątrubkę....jeżeli nie robisz tego często (a napisałaś że nie robisz) to nie ma się co obawiać. Tak jak piszesz nie dajmy się zwariować. Wit A dużo ale nie często:) Sama mam ochotę na wątrubeczkę:)

Oj mi też smaka na wątróbkę zrobiłyście, ja lubię drobiową tylko żeby ja przygotować to trzeba poodcinac te badziewia:-) a tego juz nie lubie robic:-)

l
moncia --- a kto powiedział ze bedziesz długo rodzic.. moze zanim zajedzies to juz bedziesz miała rozwarcie na 10... a pózniej jedno pierdniecie i po sprawie... ( nie kazdy musi rodzic w meczarniach)

i ja sie trzymam tej wersji, ze porod bartusia tak własnie bezie wyglądał:-)

a ja myślałam, że rwa już odpuściła ale nie....poszłam z psem na spacer i nie moglam wejść po schodach do domu....normalnie jakaś masakra....jakaś taka smutna jestem...nie wiem czy to ta pogoda czy hormony....

Ribi pewnie i troche i to i to....jakąs przyjemność sobie sparw dzis na poprawe humorku:-)

wczoraj zamówiliśmy łożeczko, materac, pościel, kołderki, poduszki, ochraniacze, prześcieradełko i takie tam różne do łóżeczka,oraz dywanik dla małej, jutro powinno przyjść:) zastanawiam się tylko czy np. baldachim, falbanke maskującą i ochraniacze wyprać..? jak myślicie??? bo pościel to na pewno..
zastanawiam się czy nie zakupić takiego przewijaka z półkami, z oszczędności miejsca.. Przewijak - Regał+Nakładka do przwijania GRATIS! (1308820842) - Aukcje internetowe Allegro macie takie cośdziewczynki? czy lepiej taki nakładany na łóżeczko?:)

No właśnie ja tez sie nad tym zsatanawiałam dzis rano:-)
A prałyście dziewczyny rogala,przybornik,rożek i wypelnienie do podusi i kolderki??

b_iala
super ze po wizycie ok, jak lekarz mowi ze z waga ok to znaczy ze ok:-)

Ostatnia edycja:
b_iala nie martw się, napewno wszystko jest ok. A jak dzidzia będzie mniejsza to łatwiej będzie ci urodzić :)

Moi rodzice już wylądowali. Więc pewnie do godzinki będą już w domku :)

Cześć Dziewczyny,
chciałam się do Was dołączyć, mam nadzieje że mnie przyjmiecie:) Termin mam na 24 styczeń, to nasze pierwsze Maleństwo:) Pzdrawiam

reklama
Do góry