reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Monika77 - o co chodzi z tymi oczami twoimi? Widzisz tylko na jedno:no: i o drugie się boisz, czy jak? Ja mam dużą wadę na obu oczach, ale z siatkówką wszystko oki, i ja się cieszę, że mogę rodzić sn...

Tonia - super masz mamę, zobaczysz wszystko się dobrze ułoży!!! Wypoczywaj dożo!!!

damqelle ja chcę zobaczyć to drzewo!!!!! plissssss :rofl2:

tonia trzymam kciuki za Twoje dotrwanie do szczęśliwego finału!

Nulini
no ja też wpadam w panikę ale na razie jestem na etapie generalnych porządków, których to mieszkanie nie doświadczyło od 2 lat. :sorry2:

Rozgościłam się w salonie bo w sypialni to długo bym nie wytrzymała. Rozłożyłam sobie kanapę i tu będe polegiwać. nózki zarzucę sobie na wieeelkie poduchy-oparcia od kanapy i jedyne co mi zostanie to śmigac po tyn naszym forum i oglądać bajki z Marcelkiem. Ostatnio jest na etapie kolorowanek więc laptop, telewizor i rysowanki-malowanki takie moję zajecie.

Dziewczyny a jak u Was jest z porodem rodzinnym?? U nas płatny 250 zł i w dodatku prędzej trzeba się zgłosić do ordynatora by takowy sobie załatwić i zamówić.

tonia: tak trzymaj !!!
co do porodu rodzinnego, to pobieranie opłat jest BEZPRAWNE! Poród rodzinny ma być bezpłatny. Jeśli w twoim szpitalu jest inaczej, to weź na to rachunek i zanieś potem do NFZ i powinni ci zwrócić. No chyba, że obchodzą to sprzedając tzw. cegiełki, które oficjalnie są dobrowolne. O takich praktykach też się słyszy.

Dzień dobry wszystkim.Moniaivoy-wszystkiego najlepszego przede wszystkim zdrówka,cierpliwości no i lekkiego porodu.Ja pozwoliłam sobie dziś podrzemać,rano z synem zjadłam śniadanko,żeby nie głodować:)i do łóżeczka na drzemkę,chociaż budziłam się co chwilę nadal niewyspana,to ostatecznie wstałam o 11 jak dla mnie to szok. teraz muszę was doczytać.

reklama
Dziewczyny a co pakujecie do torby?

ja mam zamiar zapakować tak jak 3lata temu:
2 koszule do porodu, 2 koszule po porodzie
szlafrok, skarpetki
papcie i klapki pod prysznic
podkłady poporodowe 2 paczki jak będzie konieczne to ktoś dowiezie
majtki z siateczki kilka par
biustonosz do karmienia i wkładki laktacyjne
kosmetyki
tantum rosa
ręczniki 2 małe 2 duze koniecznie ciemne
ręczniki papierowe do osuszania krocza
papier toaletowy bo nigdy nie mają
3podkłady na łóżko bo różnie bywa mozna przeciec a o czyste przescieradło trudno sie doprosić
woda do picia
butelka wody z korkiem sportowym,polewanie z niej podziałało zbawiennie jak nie mogłam zrobić siku po porodzie
kubek i sztućce.
dokumenty wyniki badań telefon to juz w ostatniej chwili...
Tyle dla mnie

No i dla małej;
pieluchy pampers roz1 najmiejsza paczka i chusteczki mokre
3 body
3 pajacyki bawełniane
2 czapki bawełniani
2 łapli niedrapki, 2 pary skarpetek frotte
2 pieluchy tetra, 1 flanela
ręcznik
rożek

kosmetyków dla malucha u nas nie trzeba bo pielęgniarki maja do mycia szpitalny.

Do góry