reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej właśnie wróciłam z miasta:) kręgosłup mnie pobolewa z lekka:) kupiłam sobie śliczny szlafroczek , taki mięciutki do szpitala, za jedyne 15zł!:p oczywiście secondhand:p jeszcze tylko te koszule do karmienia mi zostały i mam wszystko:) zaraz biorę się za obiad, m będzie później, także mam czas,spagetti zrobię i zupkę na jutro:p też się śpiąca zrobiłam,ale chyba sobie zrobię cappucino i zagryzę ptasim mleczkiem:) może przejdzie:)

reklama
Witam Kobietki:-):-)

Aura dzisiaj wprost odwrotna do dnia wczorajszego- czyli szaro buro i ponuro, do tego pada i mży na zmianę...listopad to dla mnie najgorszy miesiąc w roku:wściekła/y:

Dziewczynki a jak to jest z podawaniem maleństwu mleka zastępczego?
Pytam o to bo nigdy mój pierwszy synek nie pił innego niz z cyca. Nie spróbował tez przenigdy żadnych kaszek, nawet łyżeczką, o butli nie wspomnę... nie tknął ani razu

Jeżeli jest taki mus ze matka nie ma mleka to jakie mleczko dawać od pierwszego dnia życia?
Może któraś ma doświadczenie , wypróbowała różne i sie wypowie, doradzi?
No i ile taki malec ciągnie jednorazowo z butli i co jaki czas?

Dla mnie to czary-mary, a pytam zapobiegawczo bo mam jakies dziwne przeczucia ...
Piszecie że Wam już siara leci a u mnie ani widu , ani słychu...:-(

Malta - rodzajów mleka jest mnóstwo w kazdym supermarkecie. Od urodzenia są te z numerem 1.
Jak skończyłam karmić piersią to od jakiegoś 7-go miesiąca młody je BEBILON, moim zdaniem najlepsze jakościowo, ale inne na pewno tez są dobre. Uważałabym tylko na BEBIKO, bo wprawdzie najtańsze, ale dzieci moich 2-ch koleżanek wylądowały po nim w szpitalu...
Czasami lekarz przepisuje mleko z apteki np. Nutramigen - to jest tylko na receptę, hipoalergiczne i trochę delikatniejsze (w smaku okropne ;-))
a na opakowaniu jest napisane ile go trzeba zrobić i ile razy na dobę. juz dla tych najmniejszych dzieci to nie pamiętam jak to wygląda....

Weronika - mierz sobie to ciśnienie często i jakbys znow miała np. 160 to jedź do szpitala!

b_iala - mój m od 7 listopada jeździ bez przeglądu :-D:-D zapomnialiśmy kompletnie, a do dowodu rzadko się zagląda.... chociaż pamiętałam zazwyczaj, że to w listopadzie....
dobrze że sie w porę zorientowałam, bo ubezpieczenie też się kończy niedługo - za jakieś 3 dni :-D

zupa gotowa.
drugie - będzie na szybko jak m wróci.
jeszcze ciasto chyba zrobię, bo jakoś za mną chodzi....

Oj i ja troche pobiegalam dzisiaj po miescie, obiad ugotowalam i juz czuje sie padnieta i najchetniej poszlabym na mala drzemke a tu trzeba zaraz wychodzic bo zaraz mam wizyte u gin a wieczorkiem jeszcze SR. Moze na zajeciach sie rozbudze :)
odpoczywajcie kochane!milego wieczorku!zajrze pewnie dopiero jutro.

moniaivoy :-) to jutro nas na ciasteczko urodzinowe zapraszasz ;-)

blondi, odpocznij sobie, należy Ci się

_Domi_ dużo zdrówka dla Krzysia

Ja znowu tylko na chwile wpadłam Was podczytać, zaraz mój wraca z pracy, a tu trzeba jeszcze w kuchni naczynia pochować...
i już się obiadku nie mogę doczekać

a ja już po korepetycjach - dzisiaj było małe opóźnienie...
mój juz kombinuje aby pójśc do jego rodziców - hmmm.... teściowie :/ jakoś mi sie nie chce...
muszę się zastanowić :-)

b_iala - mój m od 7 listopada jeździ bez przeglądu :-D:-D zapomnialiśmy kompletnie, a do dowodu rzadko się zagląda.... chociaż pamiętałam zazwyczaj, że to w listopadzie....
dobrze że sie w porę zorientowałam, bo ubezpieczenie też się kończy niedługo - za jakieś 3 dni .

mi sie wydawało ze moje OC jest do 12 listopada a było do 5 Listopada troche pojezdziłam bez... ale tak jest jak sie zapomni to policja nie zatrzyma .. ale jak juz wiesz.. ze nie masz to zaraz sie nawiną...
Kary za nieposiadanie OC komunikacyjnego, są ustalane odgórne w wymiarze rocznym. W zależności od tego, przez jak długi okres auto nie było objęte OC, różna będzie wysokość kary. Podstawową stawką dla posiadaczy samochodów osobowych jest 500 euro.
Jeśli pojazd pozostawał nieubezpieczony przez okres do 3 dni, kara wyniesie 20 proc. tej stawki. Jeśli przez okres krótszy niż 14 dni – 50 proc. z 500 euro. Jeśli zaś kierowca zaniedbał obowiązek ubezpieczenia pojazdu i tenże pozostawał bez polisy przez ponad 14 dni – zapłacić trzeba będzie pełną wartość kary.
Ponieważ podstawowa wysokość kary jest wyrażana w euro, przelicza się je na polską walutę. Obecnie, jako kurs przeliczenia przyjęto średni kurs euro ogłoszony przez Narodowy Bank Polski według tabeli kursów nr.1/A/NBP/2010 z dnia 04.01.2010 r. Wynosi on 4,0924 zł. Tym sposobem, w 2010 za brak OC kierowcy zapłacą nieco mniej niż w roku ubiegłym.)

domnika jedym słowem.. ja wolałam zostawic samochód pod blokiem.. znajac moje szczescie ... zaraz by mnie gdzies zwineli...:/

Obiadek u nas sie udał.. Tomcio pojechał z Męzulkiem zmieniac opony na zimowe:) a ja mam chwile laby dla siebie :)

a ja już po korepetycjach - dzisiaj było małe opóźnienie...
mój juz kombinuje aby pójśc do jego rodziców - hmmm.... teściowie :/ jakoś mi sie nie chce...
muszę się zastanowić :-)

Udzielasz korepetycji czy chodzisz na korepetycje?

bardzo boli mnie noga, chociaz może malo konkretnie to opisuje boli mnie kość chyba miednicowa tak od tylu nie moge prawej nogi sprawnie stawiać:-( nadal leżę...

Claudia - dzieki Kochana:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry