reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam wszystkie stycznióweczki :) Jestem tutaj nowa i tak sobie przeglądam wasze posty:) To moja pierwsza ciąża i naprawde dużo rzeczy mogę się stąd dowiedziec i ta stronka również bardzo dużo mi pomaga:) pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego wieczorku:)

Witamy :-) zapraszamy do zapoznania się z regulaminem :-) i do uczestnictwa na wszystkich tematach na forum :-)

Dziewczyny nadrobiłam wszystkie tematy :-) już kręgosłupa nie czyję bo na pół siedząco w łózku z laptopem spędzilam kilka godzin :-) udało się, nie miałam największych zaległości góra 2-3 strony na kazdym z wątków :-)
Jestem narazie na bieżąco :-)
Do jutra do popołudnia:p Bo rano jedziemy za choinką :p jak kupimy wstawie fotkę :-)

DOBRANOC

reklama
Ja dopiero teraz zagladam bo ogladalismy z mezem Waladce Pierscieni. Lubie ten film ale po dzisiejszym spacerze bylam tak zmeczona ze od 20 do 22 sobie lekko kimalam na filmie:-) i teraz nie chce mi sie az tak bardzo spac:-) ale to nic na spokojnie ponadrabiam wszytskie watki, zeby jutro od rana miec mniej:-)
Jutro tez za duzo mnie moze nie byc na forum bo ruszamy do sklpeu na zakupy,po odbior zdjec i pewnie jeszcze nam cos wyskoczy znajac swiat wiec jak usiade popludniu to pewnie bedzie oc czytac:-)

A pamietacie jak pisalam o moich sasiadach i prezencie od nich dla Bartusia?? Zafundowali mu cale lozeczko z calym wyposazeniem i to jakos tak w rozmowie wyszlo, ze nawet wujek sam cos takiego powiedzial, ze wszytsko z lozeczkiem zwiazane jest od nich wiec jakos sytacja sama sie wyjasniala:-) ciesze sie starsznie:-)

Wszystko zależy od Twojej urody:) jeżeli masz mieć to będziesz miała. Najlepiej się smaruj i nie powinny wyjść (ja używam tylko i wyłącznie oliwki na mokre ciało). Jeżeli Twoja mama po ciąży miała rozstępy to Ci też prawdopodobnie wyjdą taka uroda. Rozstępy pojawiają się zarówno od tycia jak i szybkiego chudnięcia.

Ja narazie tez sie caly czas smaruje. Mam te kremy z rossmann perfecta mama jeden do biustu i jeden do reszty ciala. Regularnie wcieram i narazie nie mam nic. Mam oczywiscie jakies roztepy ale one sa stare bardzo, jeszcze z czasow licealnych. Wtedy troche waga mi skakala i to pewnie od tego. moja mama ma moze z 4 rozstepy i teraz sa juz prawie niewidoczne. Licze w duchu ze uda mi sie ich uniknac. Po ciazy nadal planuje smarowac sie tym samym co teraz i modlic sie zeby nie wylazly.

a mi jest niedobrze i boli mnie żołądek. i mam wrażenie mega wzdęcia:/ chyba cos zjadłam... tylko co?!
wypiłam już miętkę, a teraz piję gorzką ciepłą herbatkę. i chyba odpuszczę sobie kolację.

monciaa slyszalam ze mietka jest nie dobra na bolacy zoladek bo jeszcze go podraznia:-(

ja od 4 dni nie mam zgagi ale od 4 dni nie jem warzyw i ciemnego chleba- a po tym mialam w kilka sekund.. poczytalam troche zaleglosci na BB teraz siedze na allegro..

dzisiaj wyjatkowo czesto mi sie macica stawia i boli:( a kiedy jest ok i mieknie to maly daje w kosc:( ale co..uroki ciazy..

hehe ja w ciazy to w ogole bo tym ciemnym pieczywie zle sie czuje. wszyscy trabia, ze takie zdrowe (bo pewnie jest) a ja po nim umieralam z bolu zoladka, najlepiej mi podchodzi zwykly bialy niezdrowy chleb:-)

Ja dzis z macica mam to samo, brzuchol caly czas prawie twardy.

Przyjaciółka pojechała, miło bylo, nawiozła mi znowu dla synusia, maty edykacyjne, fotelik samochodowy, i fotelik taki do domku z grzechotkami, czyli poprostu super... fajnie tak że można liczyć na pomoc ;-) cudna jest :-)
Ribi, Aniwar - Kochane moje kupujemy sztuczną choinkę więc pewnie oprócz tego że dotrwa do tych Świąt to pewnie z Nami przeżyje kilkanaście latek :-) jutro rano po nią jedziemy, już nie mogę się doczekać. Jakbyśmy chcieli świeżą choinkę to mamy las wlasny więc wystarczyłoby iść i wyciąść, ale wiecie szybko taka się sypie i sprzątania dużo więc w tym roku stawiamy na sztuczną :-) a kupujemy tak wczesnie bo teraz mąż zarobił trochę wiecej a następna wypłata to ledwo na rachunki styknie więc zakupy świateczne czas juz zacząść :p a że cenowo tanie choinki bo u producenta bylismy... na targach juz cena jeszcze raz taka;-/

super przyjaciolka, duzo rzeczy odpadnie Ci do kupienia:-)
My chyba tez sztuczna w tym roku kupimy i bedzie juz na kilka lat. Do tej pory mielismy zawsze zywa ale teraz w tym miejscu gdzie zawsze stala nasza choinka stoi szafka z sypialni bo w miejscu naszej szafki stoi nowa szafka Bartusia:-)
Ale ciesze sie bo zaplacilismy za nia 300 zl ( na zamowienie) a jest o wiele wieksza niz jakbysmy poszli do sklepu i kupili, pasuje nam kolorystycznie do komandora noi jest taka jak chcialam a w sklepach niestety takiej nie bylo. Ja chcialam taka otwierana jak szafa a nie z szufladami...noi taka jest:-D

no ale teraz bardziej mnie wzielo na banany a nie warzywa;)

DZIEWCZYNKI!! ogladam zdjecia listopadowek i ja już chce małego przy sobie;)

banany czasem mi na zgage pomagaja...a jakie sa fajne zmiksowane ze szkalnka mleka...wtedy zdrowe mleczko banankowe mozna pic:-)

he he ja tez podgladam listopadowki.....i tez juz bym chciala miec dzidzie przy sobie i porod z glowy. Zaczynam sie go bac:-/

Hej Dziewczyny:-)
Nie było mnie przez weekend...a tu taka produkcja:szok:...wow.......poczytałam,więc jestem w miarę na bieżąco,ale co której poodpisywać to juz się zakręciłam.;-)
Wyjazd w miarę udany-w miarę bo zmęczyłam się bardzo.
Wczoraj byliśmy na zakupach z mamą w CH,i powiem Wam ze się zasapałam,mąż leciał do przodu z mamą i misiem(cwaniak) a ja za nimi z 5 m,bo szybko juz nie dam rady chodzić tylko drobię.A On tylko wózek pchał,miś u mamy na kolanach..a jak im się przypomniało ze ja za szybko nie mogę to i zaczekali na mnie parę razy.
Gorąco jak diabli mi się zrobiło i duszno,czoło miałam mokre całe...najlepiej było w krótkim rękawku.
Obiad sobotni u cioci udany,objadlam sie za wszystkie czasy..mis bardzo ładnie bawił się z dziewczynką w swoim wieku -Hanią i zaciekawiła go mała 2-mczna Ola.przyklądał się jej,ale na początku bardzo się zawstydził i schował za mnie,na chwilkę -zaraz mu przeszło.Ale tak to to z głowy były dzieciaki bardzo fajnie si e bawili razem.
Ja tak zapatrzylam się na malutką,taka cudna...juz niedługo nasza maja będzie z nami.
Ale fajnie...juz się nie mogę doczekać.
Swięta tez ustalone...siedzimy u Nas..ja nic nie robię z zakupów,wyręczą mnie.Dobrze ze przyjedzie do nas mama z babcią bo tak to umęczenie bym miała po tych schodach włazić do nich na 2-gie piętro
A to juz coraz blizej:)

Dziś mam wizytę u ginka,i pon więc zaczynam 33 tydz.he he.
Ale ten czas leci dopiero był 1 listopad a jjuz 15 sty zaraz nim s ie nie obejże będzie połowa grudnia

Ostatnia edycja:
I ja się witam z rana :)

Dziewczyny ja mam wanienkę ze stelażem, używałam jej przy Wiki i jest super stabilna. Fajnie się w niej kąpie :)

Martusia ja też już szybko nie mogę chodzić, bo kręgosłup boli i sapię jakbym maraton przebiegła.

Idę jeszcze do łóżeczka do Wiki :)

ja też mówię "dzień dobry"

nocka przespana i bóle żołądka przeszły :-) hurraaa...
właśnie zjadłam lekkie śniadanko i leżakuję jeszcze w łóziu. Szymek się przeciąga i wierci :-)

dzisiaj na obiadek robię żurek.

miłego dnia...

Witam!!

Ja też już na nogach:-D poszłam wczoraj szybko spać i się wyspałam:-D

Zaraz idę do kuchni piersi z kurczaka doprawić - głównie curry, bo dziś chińskie danie robię (tanie, szybkie i dobre) Teraz jak mam leżeć to muszę kombinować co tu zrobić żeby się nie narobić, i żeby było najlepiej na dwa dni!!

Udanego dnia wszystkim życzę!!:-D:-D

dziewczyny a to prawda ze nawet jak teraz nie mamy rozstepow po one przyjda jak urodzimy??ze wcale nie jest jeszcze przesadzone ze ich nie bedziemy mialy??

narazie uciekam, musze sie polozyc bo plecki bola....do pozniej..
ja nie miałam nic w pierwszej ciąży
po porodzie wokół pępka wylazło mi WIELKIE SŁOŃCE z kresek rozstępowych!
pomogły kremy drogie i wcierane non stop itd.

teraz widzę, że to słońce wraca :(
na razie smaruje tylko oliwką ale gó....daje
coś mi się zdaje, że po porodzie będzie katastrofa na brzuchu :(

mam dziś wizytę usg(ieniową) bo to 33 tydzień
będziemy mierzyć itd.
hi

Ostatnia edycja:
I ja się witam z rana,wczoraj doszlam do komputera na tyle aby Was trochę podczytać.Dziś skończyłam resztę (na razie tylko na tym wątku)Ja na razie le.....ję w łóżeczku jeszcze,jak na razie samopoczucie w porządku.Życzę wszystkim miłego dzionka.PS:u nas świeci piękne słoneczko jakby go u Was było mało,to przesyłam....

reklama
Do góry