chyba kazda z nas czeka az bedzie ookragly ja glupitka codziennie patzre na niego czy jjuz urusl i glaszcze oponkeHelloo kobietki.
Ja dzisiaj ledwo z wyrka się zwlokłam o 7 bo musiałam Nicole zaprowadzić na 8 i nie było wyjścia. Niedobrze się czułam ale właśnie zmusiłam się do zjedzenia suchego chleba i jakoś lepiej mi się robi. Teraz popijam sobie cherbatkę ze skórką cytrynową :-)
Ania891 - mi też niekiedy jest dobrze cały dzień i już mam nadzieję, że może mi przechodzi ale nie ma co się łudzić, pewnie do końca I trymestru będziemy się męczyły:-(
martusionek - serdecznie witam w gronie styczniówek i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :-)
Dziewczynki , ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że nie pracuję, ale pracowałam jak dziewczynki były malutkie i bardzo tego żałowałam. Macie teraz taką możliwość, aby iść na zwolnienie i jeżeli nie narobicie sobie problemów, bo wiadomo jak to teraz z pracodawcami jest, to korzystajcie z tego przywileju.
87żabka - ja miałam poprzednie ciąże zupełnie różne i mam dwie dziewczyny. Z Nicole czułam się wspaniale, świetnie wyglądałam i wogóle nie odczuwałam żadnych dolegliwości a z Madgą tak jak teraz, od początku zmęczenie, mdłości, wstręt do jedzenia. Więc teraz sama nie wiem czego się spodziewać i nie mam pojęcia jaka mogłaby być płeć mojego maleństwa...
Ja tak juz bym chciała mieć brzusio okrąglutki.
Właśnie kilka dni temu się dowiedziałam, że mama jednego chłopca od Nicole z klasy też z trzecim bobasem w ciąży jest. Jest szczuplutka i wczoraj była w obcisłej tunice to taki mały brzuszek ma, musze ją zapytać w którym jest tygodniu.
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
tak 1-2 kg wiec jest ok bo z corka to w 10-11 tygodniu bylam juz 5,5 kg do przodu :-/a powiedzcie czy przytylyscie juz cos bo ja niestety tak;/ hehe
no okraglutki to sie robi tak w 4-5 miesiacu wtedy juz jest sliczniutki i ladnbie widoczny ;-)przed ciaza wazylam 55/56 a teraz juz prawie dochodze do 60;/ jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak bede wygladac oczywiscie sie niemieszcze sie w jeansy ale narazie nie kupuje sobie zadnych wiekszych rzeczy bo stwierdzilam ze nie ma sensu jak i tak jeszcze nie widac brzuszka poczekam jeszcze troszke a narazie dresik tylko wchodzi w gre..a powiedzcie mi po jakim czasie uwydatnia sie brzuszek wiecie..??
trzymaj sie zdala od samoopalaczy nawet od zwyklego opalania w ciazy mozna miec plamy i przebarwienia na skorze a co dopiero po takiej chemi lepiej nieryzykoj jestes w ciazy i tak czy siak pieknie wygladasz niemusisz sie smarowac dziadostwem i opalac.... ;-)witam dziewczynki
zjadłam własnie obiadek a zaraz po nim loda :-)
zaraz idę na balkon łapać słońce chciaz dekolt szyjkę i buźkę opalę troszku
Krwiaka tez mam małego i przez niego miałam brązowe plaminia, ale lekarz mnie uspakajał zobaczymy co powie jutro i może się nie powiększył, plamień obecnie nie mam więc może będzie dobrze;-)
Wiem tylko ze duzy krwiak może odlepić białą powłoczkę od płodu i wtedy płód nie ma tlenu i jedzenia i obumiera tak mi lekarz tłumaczył bynajmniej...
A dziewczyny powiedzcie (czytałam na necie ale jeszcze was zapytam) czy mozna samoopalaczem się posmarować??wiecie bo troszku plecki mi złapało na czerwono i chciałam posmarować zeby na wesele były brązowe, choć znając życie to mi skóra zejdzie chyba słońca nie toleruje skora w ciąży .. zawsze na brąz sie opalalam a teraz na czerwono, z godzinkę na słońcu byłam:-( no i wogole bym się troszku posmarowałam bo żeby taką białą nie być, wiem że Wam truję ale ja zawsze byłam bardzo brązowa juz od maja to na słonce albo na solarium i później dopiero na zimę sobie odpuszczałam, dlatego proszę doradźcie ....
Buziaki
kochana przytyc mozna juz od poczatkuDziwię się, że tak przybieracie na wadzę - wydaje mi się że to jeszcze nie od ciąży - z tego co widzę chodź róźnie to bywa koleżanki zaczynają dopiero przybierać w drugim trymestrze.
Osobiscie to też sie martwie o wagę wy to szczypiorki przy mnie ja mam 85 kg więc jak przytyję 10-15 kg to będzie 100KG![]()
widze ze jedziemy na tym samym wozku ;-) ja na mojej wadze mialam caly czas 85 ale jak weszlam na wage poloznej to pokazala 89 szok!!! wiec w calej ciazy niemoge przytyc wiecej niz 11 kg i tego mam zamiar sie trzymac bo z mala przytylam 27 kg i do dzis mam z nimi problem :-( a kiedys zawsze wazylam 56-58 kg :-(