reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

tonia nie będę dzwoniła teraz do gina...dziś wieczorkiem się pposmaruję. Na SR mówili żeby mąż masował i przechodzi. I faktycznie mężuś pomasował i na chwilę przeszło,ale on nie może mnie cały czas masować,bo zacznę rodzić ;) Na bóle pomagają mi jeszcze kąpiele ale nie mogę się kąpać codziennie.

reklama
Cześć Kochane, cały dzien dziś na mieście i na sklepach :-) niedawno wrócilismy, rachunki 800zł, zakupki 500zł i normalnie znów będzie trzeba oszczędzać :-(

Ale zakupki udane :-) rossman zaliczony, pieluchy babydream, malowidła, szampony, potem apteka i podkłady, podpaski, majtki poporodowe, itd, a najlepszy nasz zakup hehe tak sie z mężem śmiejemy to orzechy laskowe... to tak wciaga to obieranie, ze sie oderwac nie mozna hehe

Bylismy w formacie, kupilismy ta farbe Dekoral kolor flamenco bo trzeba poprawic jedną ścianę w sypialce hehe, kiedyś chyba martusia29 pisała, żebym jej podała firme i podałam jej złą, bo Beeckers, pomyłka, przepraszam, ale nam się skończyła ta farba, a wszystkie inne farby mieliśmy z tego Beckersa, więc byłam pewna, że skoro wszystkie sa jednej fimy to ta do sypialni też, a tu zonk:-( czerwień flamenco to jednak decoral, dzis jak kupowalismy to wyszło w praniu :-)

ribi - łóżeczko OK, naprawdę nie jest nigdzie obdarte, identyko jak na zdjęciu na aukcji, a kolor my wzielismy fiolet, bo jakos kratka Nam nie podpadła, ale to kwestia gustu:-) szwagier miał nam kupić komodę, ale nadal myslimy nad nia, bo opinie o niej nie są za ciekawe, musimy kiedys skoczyc do Katowic tam podobno mają na sklepie i zobaczyć czy to nie tandeta, bo jednak 420zł to sa spore pieniądze ... ale ogolnie polecam, materiałowo wszystko bardzo ładne :-) natomiast czas dostawy do 3 tygodni od tego sprzedawcy ... ostrzegam :p

Ostatnia edycja:
ariska kochana jak to załatwialiście w USC? czy to był urząd tam gdzie jesteś zameldowana? ja też muszę koniecznie załatwić uznanie dziecka.proszę napisz mi dokładniej jakie dokumenty itp i ile to trwało i czy był potrzebny były mąż?

a ja jednak troszkę odpuściłam te sprzątanie.za to wyciagnęłam swojego pana na zakupy.w końcu zbuntowałam się że nie pozwalają mi kupować nic dla maluszka bo ''za wcześniej'' i juz mam prawie całą wyprawkę do szpitala:))brakuje papmersów i mokrych chusteczek:)

Ostatnia edycja:
blondi a dlaczego mówisz, że opinie o komodzie nienajlepsze? Kurcze to muszę też popatrzeć u nas we Wrocku gdzie można by ją zobaczyć. Wiesz bo ja myślałam o tej komodzie albo żeby kupić komodę w Ikei taką zwykłą chyba za 300 zł. Ale tak pomyślałam, że ta z żyrafką byłaby fajna i trochę rozweselała pokoik....teraz to już cholercia nie wiem....
Jakie majtki kupiłaś? siateczkowe? takkie położna nam polecała

klaudoos czy się orientujesz czy w ciąży możemy używać Amolu? Wiesz jakbym się nim nasmarowała to raz dwa i po sprawie....
Kochana tak jak dziewczyny piszą można, ale nie jestem pewna czy codziennie! bo jednak to przenika do skóry i do krwioobiegu (a niestety nie sa to skronie czy szyja- z dala od łożyska i dziecka). ja bym robiła na Twoim miejscu okład po rozcieńczeniu z wodą (1:3). nie bedzie to taka bomba.
to jest moje zdanie!

a co do komody- ja widzialam rozlozona w sklepie i nie przypadla mi do gustu mimo ze tez ja chcialam, a mam wlasnie ta z ikei i lepiej sie prowadza szuflady..

kochana chyba 1,5 kg :-D
ooo gdzies mi kropkę wcieło :)
Ribi ja bym tez ten Amol rozcieczyła.. hmm... dla mojego meza na ból pleców pomaga Ben-Gay ale niewiem jak sie ma do stosowania w ciazy... zycze bys jakos wysiedziała u sąsiadków.. i zeby ból miną! gdzies na ciezarowce pisałam o łagodzeniu bólu.. ale nie wiem w którym miesiacu.. poszepram w ksiazce moze cos znajde to dam znac :)

a nasz mały juz u Babuni.. wraca w niedziele... jutro dentysta a pózniej Bal Nurka :)
zielona -- a jak Ci idzie zostawianie Piotrusia pod opieką taty ?

Ostatnia edycja:
Miałam odcięty dostęp do Was , moj jakieś pierdoły ogłada - tylko YouTube i YouTube już mi to du... wychodzi

jestem zmęczona i może tamu mnie tak wszystko drażni - pójdę spać chyba wcześniej i dopiero jutro jak się wyśpię to będę w lepszym nastroju

A tak to ni chcę Wam psuć humorków - masakra

Witajcie wieczorowo!!!

Co do Amola - to ja przy bólu zatok robiłam inhalacje i smarowałam skronie "prosto z butelki", ale tylko parę razy.. A gdyby tak taką tłustą maścią rozgrzewającą posmarować Rub Arom? Ginka mi kiedyś powiedziała, że rozgrzewającymi mogę się smarować..

Uciekam pod prysznic, potem muszę się zająć moimi paznokciami i brwiami, ale postaram się jeszcze do Was zajrzeć:-D

ariska kochana jak to załatwialiście w USC? czy to był urząd tam gdzie jesteś zameldowana? ja też muszę koniecznie załatwić uznanie dziecka.proszę napisz mi dokładniej jakie dokumenty itp i ile to trwało i czy był potrzebny były mąż?

a ja jednak troszkę odpuściłam te sprzątanie.za to wyciagnęłam swojego pana na zakupy.w końcu zbuntowałam się że nie pozwalają mi kupować nic dla maluszka bo ''za wcześniej'' i juz mam prawie całą wyprawkę do szpitala:))brakuje papmersów i mokrych chusteczek:)

Uznanie było zrobione właśnie ze względu na to że jestem panna więc męża nie potrzebowałam ale chłopaka tak:). Ogólnie to poszłam do urzędu tam gdzie się urodzilam bo myślałam że akt urodzenia potrzebny i żeby to razem załatwić ale okazało się że akt urodzenia nie jest do tego potrzebny. Możesz załatwić to w urzędzie jakim chcesz bo ja nie byłam zameldowana w tym mieście a też załatwiłam.
Ogólnie było tak że pan w usc spytał czy M jest ojcem i czy ja to potwierdzam, potem daliśmy dowody osobiste i czekaliśmy na to jak nam wypisze takie oświadczenie. Potem poszliśmy z nim do kierownika USC i znowu było czy potwierdzamy i jakie chcemy nazwisko nadać dziecku bo są 4 możliwości : matki, ojca, matki-ojca, ojca-matki. I dostaliśmy zaświadczenie o wybraniu nazwiska i teraz po porodzie M musi to okazać i nie bedę musiała być osobiście, do tego w szpitalu wszystkie papiery dziecka są już wypisywane na nazwisko ojca. a i ojciec zgłaszając dziecko potrzebuje twój akt urodzenia chyba że urodziłaś się w tym samym mieście gdzie dziecko (tak jak w moim przypadku).

Uznać można też po porodzie ale jeśli nie ma się ślubu to wtedy musicie oboje jechać zgłosić dziecko, a w szpitalu wszystkie papiery są wypisywane na nazwisko matki i po sporzadzeniu aktu urodzenia trzeba to zmieniać :)

reklama
Ariska dzięki Ci kochana serdecznie.to popatrz my dzis byliśmy w usc tam gdzie teraz mieszkamy i dupa nic nie załatwiliśmy bo baba skierowała nas tam gdzie ja jestem zameldowana.baby nie wiedziały jak to załatwić bo nie miały jeszcze nigdy takiej sparwy!!!ciemnoty egejskie:wściekła/y:.

Do góry