reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witaj batonik i serdecznie grauluje:-)

u mnie termin według OM i weług tych różnych programów w necie wychodzi różny,ale dwa razy powtórzyło sie 8 styczeń więc niech tak będzie,choc to co mi powie lekarz to przyjmę jako termin

reklama
Witajcie wieczornie:-)

kłaczek gratuluje:-) czy miałaś juz robione usg?bo ja tez mam ten sam wiek ciazy a nawet nie byłam u lekarza ide dopiero za tydzień ide...całe wieki jak dla mnie...czy liczysz wiek ciąży wg OM czy wg USG??
USG robiliśmy wczoraj. Idź - fotka Śliwki jest bezcenna. Liczę wg. kalkulatora, nie bardzo wiem co to OM. Po prostu miała ostatnią @ 26.03 i od tego liczymy. Poszłam do gina bo mi nogi cholernie puchły i tak na wszelki wypadek wolałam żeby ktoś na to looknął.

klaczek OM o poprstu Ostatnia Miesiączka :-)

a na usg juz było wszystko widoczne co miało byc?serduszko tez juz było wida bijące????

a czemu czekasz na @ niechcesz byc w ciazy??? skoro sa 2 kreski to juz na nia nieczekaj pamietaj ze psychika potrafi baaardzo wiele i bardzo mocno wplynac na organizm

nie no, chciałam, ale może jeszcze nie w tej chwili... za parę miesięcy ;-)
tak naprawde to jeszcze to do mnie nie dotarło...

Paula - bardzo mi przykro.... życzę powodzenia w dalszych staraniach i na pewno będzie dobrze:tak:

co do objawów/ dolegliwości - to raczej na razie nie mam.. może to nie ma związku, ale od 2 dni jest mi strasznie zimno bez wzgl na to jak się ubiorę.....
w pierwszej ciąży tez raczej nic się nie działo przez pierwsze 3 m-ce (typu nudności)

witajcie nowe, dołączające dziewczyny :-)

USG robiliśmy wczoraj. Idź - fotka Śliwki jest bezcenna. Liczę wg. kalkulatora, nie bardzo wiem co to OM. Po prostu miała ostatnią @ 26.03 i od tego liczymy. Poszłam do gina bo mi nogi cholernie puchły i tak na wszelki wypadek wolałam żeby ktoś na to looknął.

Ja tez miałam ostania @ 26.03 jak wczoraj dzwoniłam do 2 ginek do kazda powiedziala ze najlpeiej przyjsć w przyszłym tygodniu bo na razie za wcześnie i jeszcze moze nie być nic widać...juz sama nie wiem.
A skąd jesteś?

Witam wszystkich styczniowe mamy:) ciaze potwierdzilam dwa dni temu testem ciazowym ale sama nie wiem jak, czulam to juz ponad tydzien:) wiec wstepny termin porodu to 10 styczen a ja juz sie nie moge doczekac:)

gratulacje:)
ladnie nas sie tu groamdzi.. trzeba po malu myslec nad coraz wiekszym rozbudwaniem naszego watku... no i musimy sie na tyle poznac co by moc moderatora wybrac.. trzeba w koncu pilnowac tu porzadku.... czym ja chetnie sie zajme:):):):) ale to spokojnie jeszze nie czas....
pozatym to czuje sie swietnie.. zero dolegliwoscie odpukac... w ogole czuje sie jak nowo narodzina.. synus jest kochany spi slicznie...od 19 wieczor do 8 rano:):):):)

nie no, chciałam, ale może jeszcze nie w tej chwili... za parę miesięcy ;-)
tak naprawde to jeszcze to do mnie nie dotarło...

Paula - bardzo mi przykro.... życzę powodzenia w dalszych staraniach i na pewno będzie dobrze:tak:

co do objawów/ dolegliwości - to raczej na razie nie mam.. może to nie ma związku, ale od 2 dni jest mi strasznie zimno bez wzgl na to jak się ubiorę.....
w pierwszej ciąży tez raczej nic się nie działo przez pierwsze 3 m-ce (typu nudności)

witajcie nowe, dołączające dziewczyny :-)
mi tez ciagle zimno jest ale moze dlatego ze schudlam 1 kg bo niechce mi sie jesc zbytnio a predzej to jadlam co popadnie zanim zaszla a teraz od slodkiego mnie odzruca ale to bobrze bo i tak mam nadwage wiec niemoge w ciazy za duzo przytyc bo w ciazy z corcia to sobie nic nieograniczalam i przytylam 28 kg .....wiec teraz jem zrdowo DLA DWOCH a nie jak kiedys ZA DWOCH
Witam wszystkich styczniowe mamy:) ciaze potwierdzilam dwa dni temu testem ciazowym ale sama nie wiem jak, czulam to juz ponad tydzien:) wiec wstepny termin porodu to 10 styczen a ja juz sie nie moge doczekac:)
to sie nazywa kobieca intuicja ja tez tydzien przed terminem @ juz pisalam kobietkom na staraczkach ze sie napewno udalo bo to czulam poprostu jakos podswiadomie niektore kobiety to poprostu czuja i test jest dla nich tylko formalnoscia :-)
gratulacje:)
ladnie nas sie tu groamdzi.. trzeba po malu myslec nad coraz wiekszym rozbudwaniem naszego watku... no i musimy sie na tyle poznac co by moc moderatora wybrac.. trzeba w koncu pilnowac tu porzadku.... czym ja chetnie sie zajme:):):):) ale to spokojnie jeszze nie czas....
pozatym to czuje sie swietnie.. zero dolegliwoscie odpukac... w ogole czuje sie jak nowo narodzina.. synus jest kochany spi slicznie...od 19 wieczor do 8 rano:):):):)
ale bedzie zdziwiony jak do domu w styczniu przyjada3 dzidzie ale pewnie pojawia sie w grudniu to bedzie taki wyopasiony gwiazdor :-)

reklama

Witajcie Kochane :)

Milo nie byc juz "najmlodszymi" w grupie ;-) Zycze wam jak najmniej niepowodzen i dolegliwosci a jak najwiecej radosci. Fantastycznych 9 miesiecy!!:-D

ps. Blondi80 wasz watek jest juz moderowany wiec nie masz co sie obawiac o balagan:-)

Do góry