reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Tak tak Ribi "co szpital to inne zwyczaje".
U nas ani nie golą, ani lewatywy nie robią a dokumenty wszystkie oddają bez problemu, już dwa razy tam rodziłam i mam nadzieję, że tym razem tez tam będę mogła... Bo podobno jak byłabym na insulinie to będę musiała rodzić w Bydgoszczy w Bizielu... bo u nas nie mają pomp insulinowych dla maluszków... no ale wszystko przede mną, w najbliższym czasie okaże się w jakim stopniu ta moja cukrzyca ingeruje w małego...

Tymczasem idę dokończyć zupkę porową na obiadek bo na 11.30 do Madzi na pasowanie zerówki idę. Jak wrócimy to pewnie Nicole będzie umierała z głodu, ona nie zdąży butów zdjąć i już woła "co dziś na obiad bo umieram z głodu" :)

Nulini - Witam serdecznie,ja tez przechodziła niedawno to z dziąsłami, co myłam to mi krwawiły i były nabrzmiałe takie i obolałe, ale u mnie na górze. Mimo delikatnej szczoteczki musiałam bardzo uważać, ale w końcu przeszło samo.
Co do tego prawego boku to ja mam kamicę żółciową i jak dostaję kolki to zaczyna się po prawej stronie brzucha pod żebrami i po godzinie promieniuje zawsze w kierunku prawej łopatki, bardzo uciążliwy ból, nie wiadomo jak się ułożyć aby choć trochę sobie ulżyć, szczególnie wieczorem i po potrawach smażonych, jajkach, wzdymających. Trwa u mnie taka kolka ok 5 godzin, trochę no-spa mi pomaga i ciepła kąpiel. Przed ciążą przykładałam tam ręcznik grzany w mikrofali... teraz uważam bardzo na dietę i nie mam tak często ataków :)
Najlepiej to porozmawiać z lekarzem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witajcie przed długim weekendem :-)
wzięłam w piątek wolne więc 4 dni laby-ale się cieszę.
wczoraj mi szafkę przywieźli do łazienki więc w piątek wezmę się za porządki, oby córka mi pozwoliła bo ostatnio jakieś fochy ma :-)
stoję źle, siedzę źle, najlepiej to się czuję jak leżę ale ja to nie ten typ co leżeć będzie :-)
co do usg-nie jest szkodliwe dla dziecka ale bardzo nieprzyjemne i stresujące.
położna porównała to do leżenia w wannie pod wodą i jakby ktoś w tą wannę walił młotem, mówiła, że w ciąży długość łączna usg nie powinna przekraczać 2h, wiadomo-ciąża zagrożona czy monitoring to inna sprawa.
ja mam 3 dokłądne usg w ciąży trwające pewnie ok 20 min każde i na każdej wizycie krótkie usg żeby sprawdzić czy łożysko, wody, pępowina ok.
uważam że wystarczy i powiem Wam że nie rozumiem takiego ciśnienia na usg, uważam że dziecko zobaczę jak się urodzi i będę się nim cieszyć do woli, póki co nie ma sensu jej stresować, a badania jakie są to ze względów medycznych po prostu.
co do pieluszek-ja mam już chyba z 10 pampersów tych najmniejszych z różnych promocji, dokupię chyba paczkę baby dream z rossmana, a w domu będziemy już używać wielorazowe kieszonki.
do sklepu zawsze mąż może zajść jakby Ala była uczulona, a nie widzę sensu żeby tego tyle nakupować.
trochę się rozpisałam, miłego dnia Wam życzę!

U nas nocka nie przespana, co chwile mały sie budził a o 5 nad ranem przywędrował do naszego łóżka, no ale do 8 dotrwalismy. teraz niby nie pada ale jakos sił mi brak na spacer. Muszę dzisiaj podjechać zrobic zakupy, bo jutro sklepy zamkniete.
Ja pampersów jeszcze nie mam kupionych, ale to nie problem, napewno przed świetami będzie duzo promocji i wtedy się zaopatrzę, ale od razu kupię 2, bo mój mały wazył ponad 4kg i dwójki były ok.
Dzisiaj na obiadek klopsy, ziemniaczki i buraczki. Dobrze, że mam zamrozone to tylko zostanie mi obrać ziemniaki.

Czesc dziewczyny!
ja juz po sniadanku wiec witam sie z Wami. U mnie dzisiaj szaro za oknem ale mgla juz troche opada wiec moze sie jeszcze przejasni i jakis spacer zalicze.
Monciaa udanego wieczorku z mezem.
Batonik trzymaj sie dzielnie- wszystko napewno bedzie dobrze. Wiadomo ze stres jest i czlowiek duzo mysli. My wszystkie wirtualne ciocie trzymamy kciuki za twoje malenstwo i za Ciebie wiec musi byc dobrze. Glowa do gory!
Jesli chodzi o te sprawy prawne- nazwisko dla dziecka- to mielismy troche o tym na SR ale w zwiazku z tym ze my
jestesmy malzenstwem to nie uwazalam dokladanie ;)
Dzisiaj na SR mamy zajecia praktyczne- kapanie noworodka, ubieranie itp- bedziemy cwiczyc na lalkach ;) moze polozna cos powiec o tych rozmiarach ubranek :)
Zmykam sie ogarnac. Pozdrowionka!

https://www.babyboom.pl/forum/members/ewcia_822-75872.htmlEwcia_82, właśnie boję się, że mi samo nie przejdzie, a naczytałam się, że zęby mogą się zacząć ruszać, a nawet wypaść... Strasznie się tego boję...
Co do bólu, to mąż stara się jak może, by mi ulżyć, masuje mi plecy, ale i to niewiele pomaga...
Do lekarza niestety idę dopiero pod koniec listopada, dlatego też pomocy szukam na forum :(

ostatnio pisałyście że to 1000 strona a tu już 1100:) Ale produkcja:)
batonik tak jak Gosiula pisze ciocie trzymają kciuki:)
Gosiula widzę, że już daleko jesteście. Ja za tydzień idę zwiedzać porodowke i będziemy się uczyć śpiewać kołysanki, za tydzień w pt. rodzimy:)

Dziewczyny czy któraś była na tych spotkaniach Mama rozmawia | Strona startowa ? Ja za 2 tygodnie idę ale chciałam się dowiedzieć jak to wygląda:)

nulini witam wśród mam. Zapoznaj się z regulaminem i zapraszamy do dyskusji:) Niestety w Twojej kwestii Ci nie pomogę mnie plecy bolą ale na odcinku ledźwiowym...
Może lepiej zadzwonić do lekarz a nie cekać do końca mca? Mi na bóle pleców pomagają kąpiele...rozluźniają....

Już zjedzone, a babeczki te z paczki wyszły mniam :-)
Mój wczoraj wcinał jak nie wiem

Następnym krokiem będą babeczki robione z przepisu :-)

reklama
Do góry