reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Rzeczka - hormonki szaleją. A forum jest po to aby napisać co czujesz...

joasiab - to samo miałam z Nicole, ja nie pracowałam ale bardzo chciała iść do przedszkola więc poszla i ciągle chorowała, okazało się, że ma migdały przerośnięte więc jak skończyła 4 latka to boczne jej przycięli a gardłowy usunęli. Do przedszkola już nie wróciła.
Teraz od września w zerówce przez pierwsze półrocze prawie wcale do szkoły nie chodziła. Miała takie 3-dniowe ataki duszności, taki brzydki oskrzelowy kaszel i okazało się, że ma alergię pokarmową. Od kiedy jesteśmy tego świadomi dziecko się nie męczy i normalnie do szkoły chodzi. Najbardziej uczula ją kakao i wcale nie ma wysypki tylko duszności i katar.
Mówi się, że dobrze jak dziecko w przedszkolu przyzwyczai się do tych wszystkich wirusów i w szkole wtedy już nie będzie chorowało. Natomiast czasami tak jak u nas powód chorowania jest zupełnie inny...

Link do różnych praktycznych pytań w ciąży, min o kąpaniu i opalaniu :))) :
Feminatal N - Porady eksperta
kochana mam prosbe wkleilabys ten link do temtu linkow rowniez??zeby inne kobietki latwo go znalazly :-) bardzo [prosze bo wateczek ladnie sie juz rozwija :-)
Hej!
Ja juz po dentycie. Na szczescie wszystko ok wiec mam na jakis czas spokoj.
Ja mam inny problem z waga- schudlam juz 1,5kg i troche sie martwie- nie moge patrzec na jedzenie. Nie wymiotuje ale mdlosci bardzo mnie mecza:( Nie moge sie doczekac kiedy znow pomysle o jedzeniu w przyjemnoscia.
spokojnie wiele kobiet na poczatku chudnie nawet 5 kg ja bym tak chciala bo mam spora wage nop ale trudno pilnuuje co jem i mam nadzieje ze wiecej jak 10-11 kg nieprzytyje bo w 1 ciazy przytylam 27 kg masakra a najgorsze ze najbardziej sie przybiera kilka miesiecy po urodzeniu zauwazylam to u mnie i u wielu mpich znajomych

reklama
Ja byłam z Wiki u lekarza i już sa zmiany na oskrzelach :( Ona od jakiegos czasu ciągle ma problemy z tymi oskrzelami :( My z mężem jedziemy do Pani projektant, która projektuje nasz dom :) A potem na 19:20 mam do gina. Oby było ok, bo mam jakies dziwne przeczucia, że nie jest dobrze :(
kochana spokojnie wsio bedzie dobrze i w twoim tygodniu czyli w 9 to serducho bedzie juz pieknie widac i slychac wiec bedzie cudnie daj znac po wizycie :-)

Hej dziewczyny :)
Jest która z żor? potrzebuję dojazd do sonomedu - jestem umówiona na badania prenatalne :) Mnie już obejmuje z funduszu, ale ciężko się załapać na termin, jedynie tam mi się udało :)

Witam Was dopiero teraz.
Cały dzień byłam w pracy, a tam znowu kasy brakowało :-(
Już dość mam tego!!
Nie wiem jak długo tam wytrzymam. Jeszcze narobiłam bałaganu w programie im ciężko było to odkręcić.
To nie jest praca dla mnie.
A co do zdrowia dziecka, też mam obawy. Dopiero będę spokojna jak pójdę 21 czerwca do gina i powie, że wszystko gra

Ja jestem dzisiaj jakaś niedobita...Chodzę i smęcę cały dzień. Co zaczęłam jakąś pracę przy domu to od razu mnie zakuł jajnik(?). Byłam na zakupach i to samo, a teraz też jeszcze się "budzi". Dobrze, że za tydzień wizyta...

A my dzisiaj zaliczylismy krótki spacerek, bo zaraz zaczęło padac i dopiero po południu sie wypogodziło. Po drodze kupilam calego arbuza, bo taka mialam chęć i juz połowy nie ma hehehe. Co do mdłości to juz mi przeszły i wogóle sie nie czuję jakbym w ciąży była.

Mnie też już parę dni mdłości nie męczą. Ogólnie lepiej się czuję, nawet nie chodzę taka zmęczona jak wcześniej. Mam nadzieję że najgorsze mam już za sobą :-)

Ja juz po wizycie u gina :) Widziałam fasolkę, bijące serduszko :) SUPER. Ciąża się bardzo dobrze rozwija, torbiel znika, mam tylko jakiś stan zapalny i mam brac leki dopochwowo. Następna wizyta 29 :)

reklama
Do góry