reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Moniaivoy - no właśnie dokładnie to nie wiem, raczej chodziło o to, że jest taki wypięty, ja mało ważę bo 53 kg, przed ciążą 45, nie wiem czy to nie przez tą moją niedowagę się tak dzieje.. Jutro na dyżurze ma być ta moja ginka, to się więcej popytam, bo dziś to już po tym o nic nie spytałam z wrażenia..

Claudia - dobrze, że u Ciebie w porządku, ale też uważaj na siebie i więcej odpoczywaj:-D

No będzie trzeba chyba już nie przesuwać mebli przy odkurzaniu coś mi się zdaje....
Okien już nie myje dawno, jedynie co to odkurzam, myję podłogi, naczynia , piorę , prasuję , gotuję i chodzę na spacery częste
ale to wszystko są normalne rzeczy wysiłku i dużo nie kosztują chyba.....

Dziewczyny ale Wy dużo piszecie, trudno nadrobic...
Do południa wpadłam tu do Was i potem miałam zajęty dzionek, więc za pół dnia tyle nastukać, zdolniachy z Was :p

Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt :-)

Ja dziś też kończe 32 tydzień (jak w kazdy czwartek rozpoczynam kolejny tydzien), jak narazie zawsze na wizytach, wyliczenia lekarza od okresu ostatniego, zgadzały się z usg, idealnie co do dnia, oby tak do końca ciąży :-)

Claudia dobrze, że wszystko ok.

Modlicha wszystko będzie dobrze. Daj znać co u ciebie?

A mój mąż zabrał się za porządkowanie naszej graciarni :) To taki nasz magazyn :) Mamy tam buty, odkurzacz, mop, różne kartony itd. Postanowił, że zrobi tam porządek :)

No będzie trzeba chyba już nie przesuwać mebli przy odkurzaniu coś mi się zdaje....
Okien już nie myje dawno, jedynie co to odkurzam, myję podłogi, naczynia , piorę , prasuję , gotuję i chodzę na spacery częste
ale to wszystko są normalne rzeczy wysiłku i dużo nie kosztują chyba.....

Claudia- to Ty meble jeszcze całkiem niedawno przesuwałaś? Dziewczyno, mnie to odkurzanie dużo wysiłku kosztuje, a teraz nawet chodzenie...Ale, ja to chyba jakaś inna jestem, może nie mam kondycji...

Też mam wizytę na 25 listopada, z tymże standardowo rano:)

Modlicha- to daj znać, co i jak po wizycie.

Cari - dobrze, że po wizycie wszystko ok:)

Ostatnia edycja:
reklama
gabriella- konczylam fizjoterapię i edukację elementarna i oligofrenopedagogike (zatem duzo sie dowiedzialam ze studiow jak i z praktyki zawodowej)

jesli chodzi o czopki- generalnie zaleca sie wkladac na noc i wtedy rano ladnie wszystko wychodzi- wtedy lewatywy nie trzeba. w szpitalu daly mi tez do wyboru lewka albo czopas, lewatywa dziala szybciej!
natomiast ja aplikuje czopka i dlugo nie wyytzrymam, no bo takie dziwne uczucie;) wiec po kilkunastu sekundach- do 3 minut ide na kibelek i zawsze "cos" wyjdzie.. jesli dasz rade wytrzymac noc (moj maz dal rade) to wtedy lewatywa w sumie niepotrzebna.
u mnie moze by poskutkowaly 4 podejscia-- czyli 3 razy ide od razu a 4 na noc i powinnam wytrzzymac. wiec mozesz tak sprobowac..
czopki sa taniutkie 3,5 za 10szt ja kupuje tygodniowo 1-2opakowania, moj maz twierdzi ze jestem uzalezniona, ale gin mi tez polecil przy zaparciach bym nie parla na kibelku;)
to może sobie kupię te czopki już
na bank zacznę używać tego na tydzień dwa przed terminem :)

ribi- jak bedziesz miala rozwarcie juz na chyba 7cm jak przyjedziesz;D to nie zdaza Ci zrobić;)
ja tak pojechałam :szok:
wygonili mnie z izby " w te pędy" na porodówkę!
usg w 2 minuty i słyszę magiczne
"o matko 7 cm" :szok:
na porodówkę weszłam i już było 10 cm
od 7 do 10 lecccccccccccccci dosłownie w trzy minuty :tak:

ja robiłam sobie właśnie tę domową lewatywę ale ... powiem Wam że strasznie trudno to to samemu wykonać a szczególnie jak już się jakieś skurcze pojawią

co do obecności Męża przy porodzie to ja już swojemu powiedziałam
pojedziesz ze mną (jak się uda) ale czekasz za drzwiami
powitasz synka już na świecie a nie w trakcie "lotu" ;-)
---przy pierwszym porodzie miał być, ale nie zdążył i ogólnie nie żałuję
choć było "szybko i niby łatwo"
to jednak wolę sama się "męczyć";-)

idę na Hausa czekać :)

Ostatnia edycja:
Do góry