reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

jestem po wizycie:
synus wazy 2100g jest wiekszy o tydzien! (lekarz powiedzial ze powinien sie urodzic w granicach 3500-3800) uffff...
DSCF0771.jpgDSCF0774.jpgDSCF0770.jpgDSCF0775.jpgDSCF0773.jpgDSCF0772.jpg
komory mozgu ok, zreszta wszystko ok! jeszcze sprawedzal wody plodowe ale nie wiem czy jest ich ok czy nie! jakies 14cm napisane..

no i maly z twarzyczki to tluscioszek;)
pencil.png

reklama
Klaudooss GRATULUJĘ :) fajne fotki :) SUPER :)

A ja oglądam na wspólnej.
Dzwoniłam do gina odnośnie tych bóli. Mam wziąć no spę i jak mi nie przejdzie do soboty rto mam się do niego zgłosić w sobotę o 11.

Ja też mogę brać nospę jak bardzo boli brzuch albo długo

Klaudoos super foty

Oglądamy filmek z moim tak tylko zaglądam po troszku co piszecie

klaudoos gratuluję pięknego synka.....

wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt
carri nie denerwuj się Kochana wszystko będzie dobrze...

a ja właśnie wrócilam z tańca brzucha i to niestety ostatnie zajęcia...myślałam, że kurs kończy się w przyszłym tyg. ale spoko coś nowego sobie wymyślę....może seanse w grocie solnej (?) chyba fogia ostatnio o tym pisała....zdrowe i relaksujące dla mnie i dla dzidzi:)

blondi czy łóżeczko już przyszło?fajne?

ja też już po wizycie:-)

mały waży 1700 kg i ma taaaaaaakie duże jajka :-D poza tym wszystko w porządku - wymiary zgadzają się co do tygodnia ciąży. Termin przesunął się z 09.01. na 04.01 (ale trzymamy się terminu z OM, czyli 09.01.)
. Dzisiaj nie miałam badania, więc nie wiem jak tam moja szyjka. Ale nadal mam sie oszczędzac i dużo leżeć. Lekarz dotykał brzucha i powiedział, że jest mięciutki, więc to dobrze świadczy.

Dzisiaj miałam po raz pierwszy robione badanie ktg - świetna sprawa.

Lekarz ucieszył się jak zobaczył moją hemoglobinkę - na razie brak anemii - to chyba po tych buraczkach:-D

My wrocilismy dopiero od lekarza...mis miał wysoka gorączkę,dostal antybiotyk...ma coś na oskrzelach...........lekarz mówi ze furczy mu po lewej stronie.ech..... a na dodatek ma jeszcze opryszczkę na ustach...wywaliło mu teraz tak koło obiadu rano nie miał nic...
Obym ja od niego nie podapala bo strasznie si przytulał wczoraj i buziulki chcial, dawać taka przylepka.(a ja mam teraz schizę ze i mi wyskoczy)
Coś kiepsko widzę to jego przedszkole..jak ma mi tak chorować 2 tyg 3 dni pójśc i znów chorować.

Co do lewatywy to nie wiem,bo jak trafiłam do szpitala to miałam rozwarcie na 4,5 cm...jak było na 6cm to strasznie mi się zachcialo do toalety na coś większego,powiedziały ze mnie puszczą,ale najpierw mnie zbadają czy aby to nie dzidziuś sie pcha.No i wyskoczyłam sobie do wc.... i juz nie było problemu.

Klaudoos-cudniacha z Szymonka:)Oj będziesz musiała dziewuchy kijem odganiać! :)
Moniaivoy-Ja tez tak mam,odkurzać musze na raty bo mi duszno i jestem zaraz cała mokra,o przesuwaniu mebli mogę pomarzyć.....Coś porobię i muszę przysiąść na chwilkę...przerwa i znów.Wczoraj jak byłam na usg(robi mi ginek w szpitalu) to musialam wdrapać się na 3-cie piętro...mialam taką zadyszkę zeprzez jakieś 5 minut nie mogłam słowa wydusić....i sapałam jak pies w upał,dobrze ze języka na wierzchu nie miałam.
Fogia -Co do tego jak malutka będzie się nazywała to jeszcze nie wiemy na 100%Mnie bardzo podoba się to imię ,muszę przedstawić mocne argumenty:)Michał ma imieniny 10.04 a śmiesznie bo Mai jest 9.04

No i juz jestem po wizycie...
Z dzidzia wszystko w porzadku, do połowy stycznia
powinna juz byc wsród Nas. Ułozenie główkowe, czyli tez dobrze. Waga około 1 kg
Szyjka ok, co do plamien , moze jakies naczynko mi pekło lekarz mówił zeby
obserwowac te plamienia jakby sie nasilily albo zmienily kolor na bardziej przypominajaca krew mam sie do niego zgłosic. Serduszko ladnie bije
:biggrin2:

jestem po wizycie:
synus wazy 2100g jest wiekszy o tydzien! (lekarz powiedzial ze powinien sie urodzic w granicach 3500-3800) uffff...
Zobacz załącznik 297743Zobacz załącznik 297744Zobacz załącznik 297746Zobacz załącznik 297747Zobacz załącznik 297748Zobacz załącznik 297749
komory mozgu ok, zreszta wszystko ok! jeszcze sprawedzal wody plodowe ale nie wiem czy jest ich ok czy nie! jakies 14cm napisane..

no i maly z twarzyczki to tluscioszek;)
pencil.png

ja też już po wizycie:-)

mały waży 1700 kg i ma taaaaaaakie duże jajka :-D poza tym wszystko w porządku - wymiary zgadzają się co do tygodnia ciąży. Termin przesunął się z 09.01. na 04.01 (ale trzymamy się terminu z OM, czyli 09.01.)
. Dzisiaj nie miałam badania, więc nie wiem jak tam moja szyjka. Ale nadal mam sie oszczędzac i dużo leżeć. Lekarz dotykał brzucha i powiedział, że jest mięciutki, więc to dobrze świadczy.

Dzisiaj miałam po raz pierwszy robione badanie ktg - świetna sprawa.

Lekarz ucieszył się jak zobaczył moją hemoglobinkę - na razie brak anemii - to chyba po tych buraczkach:-D

dziewczyny super, ze u was dobrze i dzidzia rozwija sie prawidlowo:-)
to najwazniejsze:-)
ja mojego szkrabka poogladam za tydzien w srode, troche mam stresa ale wierze ze wszytsko bedzie dobrze:-)musi byc:-)

reklama
dziewczyny gratulacje udanych wizyt !!!
klaudos -- na zdjeciach buziunia taka słodka.. by sie schrupało
claudia4you --- dziewczyno ty meble przesuwasz? bój sie BOGA ... w tak zaawansowanej ciazy.. to niewolno !... oszczedzaj sie a terminu dotrzymasz... dziecko urodzone w terminie to dziecko urodzone od 37 tyg..
carri--- 3mam kciuki !!!
moncia --- super ze sie pozbyłas tej anemi :)

co do lewatywy to ja nie miałam .. zjadłam akurat tylko udko z kurczaka na kolacje.. pozniej jakos tak wyszło samo ze poszłam do wc.. wiec sie nie przydała.. ale z tego co wiem to u mnie w klinice nie wykonują jej rutynowo ...

Do góry