reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hej

u mnie jednak antybiotyk :-( osłuchowo czysta ale kaszel z krtani/tchawicy. Dostałam Duomox, Linex, Sinupret i syrop z babki lancetowatej. Jak brałam ten antybiotyk to aż mi się serducho ze strachu ściskało, aby wszystko z niuniem było ok. :-:)-( Jutro mam wizytę u ginia, ciekawe co powie.

Nic się nie martw Kochana o działanie antybiotyku. Na pewno jest ono lepsze niż męczenie się z chorobą. Ja jak byłam chora w 22tc to też przyjmowałam Duomox przepisany przez internistę w porozumieniu z pediatrą, a zanim zaczęłam go brać, to jeszcze zadzwoniłam do mojej Pani Ginekolog, żeby mieć 100% pewności, że nie ma przeciwwskazań do stosowania tego leku w czasie ciąży. Więc na pewno nie zaszkodzi on Antosiowi, a tylko pomoże:-) Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!

Carri, życzę Ci, żebyś już nie miała więcej takich "przygód" i szczęśliwie dotrwała z nami do stycznia.

reklama
carri fajnie , że się odezwałaś i dobrze, że wszystko w miarę gra....
obyś wytrwała do końca i dziecko było zdrowe, trzymaj się ciepło i dbaj o siebie

hej ribi ja też mam z tym problemy:p jedyne co mogę sama zrobić, to ogolić paszki i nogi, te drugie wymagają już większego wysiłku:) ostatnio jak próbowałam z bikini po omacku to sobie obciełam paznokcia do krwi..brrr..jeszcze mi się nie zagoił, ale kupiłam sobie taki specjalny krem, zobaczymy, może się uda:p bo jak na razie wolę nie korzystać z pomocy m:p boję się, że mnie pozacina:p ale chęć wyraził:) słyszała, że w niektórych szpitalach obowiązkowo trzeba mieć przygotowane krocze, szczególnie przed cesarką na termin..:/
a tak na marginesie, my dopiero wróciliśmy wczoraj z wojaży, i jeszcze dochodzę do siebie po długiej jezdzie w aucie...
ale przynajmniej odwiedzilismy rodzinkę, bo po porodzie nie wiem kiedy bedzie okazja...?
dziś na obiadek rozbiłam żebarka w miodzie pieczone, warzywka z patelni i surówa:) cały dzień poleguje sobie jak pan doktor przykazał i nie miałam dziś jeszcze żadnego skurczu :) jupii!! widocznie luteina działa:)
ok 19 jedziemy na zakupy bo ani okruszka chleba nie ma w domu i lodówa powoli pingwinieje:p

Ja wczoraj bikini goliłam i takie wygibasy były że masakra :D ale potem lusterko i dałam radę :) wkońću nie bedę chodzić zarośnięta do lekarza hehe

ja czekam na serialiki :)
Wiki dzisiaj śpi u dziadków, takie zalecenie lekarza aby sie do mnie dzisiaj i jutro nie zbliżała za bardzo. Więc my z mężem odpoczywamy i leniu****emy :)

Plecy mnie dalej bolą... dlatego stwierdziłam ze idę trochę poleżę w wannie...już nawet chwilę ćwiczyłam na piłce później się położyłam na niej i to na chwilę przyniosło mi ulge....

szukam na allegro kapci jakis takich typowo zimowych bo uwielbiam mieć fajne kapcie na nogach tylko się zastanawiam czy do szpitala kapcie typu botki będą wygodne....

Uploaded with ImageShack.us

ribi coś mi się wydaje że cieżko będzie ci się schylać żeby je zakładać, w szpitalu są dość wysokie łóżka i żeby z nich zejśc po porodzie to już podobno wyczyn więc myślę że wygodniej ci będzie wskoczyć w klapeczki bo z zakładaniem botków może być różnie

Plecy mnie dalej bolą... dlatego stwierdziłam ze idę trochę poleżę w wannie...już nawet chwilę ćwiczyłam na piłce później się położyłam na niej i to na chwilę przyniosło mi ulge....

szukam na allegro kapci jakis takich typowo zimowych bo uwielbiam mieć fajne kapcie na nogach tylko się zastanawiam czy do szpitala kapcie typu botki będą wygodne....

ja będę kupować coś w tym stylu ALICJA W KRAINIE CZARÓW KAPCIE RÓŻ r. 38 - 39 (1296590443) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
lub
UROCZE mięciutkie KAPCIE domowe ro-39 (1291871020) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

akurat do szpitala
mi się pocą stopy w sali pewnie będzie ciepło, więc wystarczy
no i zwykłe japonki pod prysznic wezmę

reklama
fogia spokojnie klaudoos ma rację antybiotyk pewnie już nie może zaszkodzić....więc najważniejsze żebyś się wykurowała
Nic się nie martw Kochana o działanie antybiotyku. Na pewno jest ono lepsze niż męczenie się z chorobą. Ja jak byłam chora w 22tc to też przyjmowałam Duomox przepisany przez internistę w porozumieniu z pediatrą, a zanim zaczęłam go brać, to jeszcze zadzwoniłam do mojej Pani Ginekolog, żeby mieć 100% pewności, że nie ma przeciwwskazań do stosowania tego leku w czasie ciąży. Więc na pewno nie zaszkodzi on Antosiowi, a tylko pomoże:biggrin2: Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!
fogia - ty też się trzymaj i stosuj do zaleceń lekarza
oj wiem dziewczynki, mózg przyjmuje te wszystkie racjonalne informacje ale serducho..... aż się dziś poryczałam. Mam nadzieję, że lek szybko zacznie działać i mi przejdzie bo ten kaszel mnie już wykańcza, cały brzuch mnie boli.

dziewczyny mam teraz takie pytanie bardziej intymne i do dziewczyn które już rodziły czy przed porodem udalo wam się samym ogolić miejsca intymne czy ktoś np. mąż wam w tym pomagał? Pytam bo wiem, że już teraz mam problem z goleniem....
powiem tak, ja też mam z tym mega problem już teraz. Przy Filipe wiedziałam, że będzie cc więc jakoś musiałam wygolić sobie podbrzusze, trochę po omacku trochę z lusterkiem, ale wydawało mi się, że jest ok. Tymczasem jak przyszło co do czego to podczas cewnikowania pielęgniarka mnie obejrzała, wyciągnęła ichnie maszynki i poprawiła "dzieło".:confused::sorry2:

ja mam dokładnie to samo, non stop mi gorąco....ludzie poubierani zimowo a ja w cienkiej kurtce i wcale nie bylo mi zimno:-) ale w ciazy to normalne:-)
oj ja też. Dziś dostała opier.... od babci, że chodzę rozgolaszona po domu ale co poradzę? skoro mi potwornie gorąco, aż się słabo robi.

wiesz co, odradzałabym wszystkich bardzo ciepłych i materiałowych kapci. Po pierwsze w szpitalu na położnictwie jest dosyć ciepło po drugie ze względów higienicznych, to przecież szpital. Ja będę miała zwykłe klapki ot takie basenowe, które będzie łatwo umyć po powrocie ze szpitala. Na pewno wezmę ze sobą też skarpetki grubsze i cieńsze, tak na wszelki wypadek.

Do góry