reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Cześć dziewczyny,

jak u Was dziś samopoczucie? Zastanawiam się czy ciśnienie pogodowe nie dało mi w kość, bo coś słabiutko cały dzień się czuje, dwa razy prawie mdlałam. I w brzuchu burczy.. no nie wiem co myśleć??

a tak prywatnie do dziewczyn które zostają po raz drugi mamusiami, kiedy pojawia się zaokrąglenie brzuszka w pierwszej ciąży? Macie teraz porównanie. Ja wiem, że to dość indywidualna sprawa. Jestem z chudzielców, mam 175 cm wzrostu i wage 52 kg ( teraz 54). Chciałabym poprosić o jakąś opinie w sprawie tego odpowiedniego tycia, prócz tego, że to indywidualna sprawa.

Dajcie znać..

Miłego sobotniego wieczoru ;-)

reklama
Miaa6 - ja jestem raczej z tych szczupłych i w ciązy z synkiem wyraźny brzuszek miałam juz w 12 tc. Tym razem pojawił się wcześniej, w 9-10 tc. Od dwóch tygodni chodzę już w spodniach ciązowych, bo w żadne inne się nie mieszczę ;-)

Miaa6 -pierwszy dzidzius,a brzuszek juz widac dobrze od jakiegos 9 tygodnia tak bardzo,ze wszyscy blizniaki mi wrozyli.
Spodnie na gumkach, choc nie naleze do chudzinek to brzuch byl zawsze moja mocna strona bo plasciusienki....
takze dzidzius jeden ,abrzuszek sporawy ,oj sporawy:tak::-)

Ja byłam zawsze płaska jak deska, teraz nie jestem płaska, ale brzucha nie widać. Troszke tylko tylek zaokrąglony i kości biodrowe nie wystają. hmm...

A ja grubasek jestem, przy Janku to o widoczności w 12 tygodniu mogłam pomarzy, a teraz to katastrofa. Owszem, gruba to gruba, duzo mnie za dużo, ale wygladam jak rasowa kulka! lepiej mnie przeskoczyc niż obejśc, zrobiłam sobie zdjęcie i padłam, muszę się zmierzy, ale nie przytyłam (na dzieńdobry spadło mi 3 kg) a biodra i zadek większe, no i brzuch do przodu. Słuchajcie, czy to mozliwe, ze biodra mi się tak rozeszły w boki??? Bolało mnie jak diabli, w pierwszej ciąży jakby się rozszerzyły, no ale nie tak. Ja protestuje, mogły by mi cycki urosną, a nie tyły :wściekła/y:, a one jakie były takie zostały niemlże :baffled:.

U mnie brzuszek tez juz widoczny, juz się wszyscy dopytują co i jak....ale wiecie co najlepsi są faceci z pracy....gratulują powiększonych piersi, bez komentarzy sie nie obejdzie. Ja to z tych nie bardzo obdarzonych jestem, miseczka A, więc rozumiecie :)
Mąż tylko się dopytuje: Misiu czy tak zostanie???? śmiesznie jest ;)

Ja mam takie piersi,ze wszyscy zatrzymuja na nich wzrok(no najbardziej faceci ) mialam wczesniej male c a teraz wielkie D:laugh2: no i nie zle tylko ciaza nieziemsko

A co do brzuszków, to czytałam, że szybciej wybijają, no i też (co oczywiste) bardziej widać, u dziewczyn, które naturalny brzuch mają płaski jak modelki. U tych bardziej kobiecych dzidziuś ma więcej miejsca z natury i jakoś później widać różnicę. Osobiście (chyba już to gdzieś pisałam) należę do tej drugiej kategorii i różnicy jeszcze nie widzę. Chociaż miarka w talii pokazuje jakby ze 3 cm więcej :-)

Melulu,chyba wypadam z reguły.Przed ciążą miałam brzuszek zupełnie płaski,teraz coś tam się zaokrągla ale jeszcze nie tak,by ktoś zauważył.Raczej to wzdęcie po śniadanku:-)tylko spodnie czasem uwierają nieco...

reklama
Melulu,chyba wypadam z reguły.Przed ciążą miałam brzuszek zupełnie płaski,teraz coś tam się zaokrągla ale jeszcze nie tak,by ktoś zauważył.Raczej to wzdęcie po śniadanku:-)tylko spodnie czasem uwierają nieco...
Monia, jak wiadomo, od reguły zawsze muszą być wyjątki :) Zresztą, same jesteśmy dowodami, że co dziewczyna, to inaczej przechodzi ciążę :-)

Do góry