reklama
BlackWizard
Fanka BB :)
Twety- Witamy ! Jak synek ma na imię ?
Black - Rodziłaś naturalnie ? a teraz jaki plan ? Musi być Ci ciężko, teraz Ci współczuję, ale niedługo będę pewnie zazdrościć. Przygotowuję się do kolejnej ciąży, planujemy za jakieś pół roku :-)
Tak, rodziłam naturalnie, teraz takie same mam plany i mam nadzieję, że wyjdzie po mojej myśli. Ciężko momentami jest, ale pocieszam się, że to ostatnie tygodnie ;-)
BlackWizard
Noszę ją, ale w granicach rozsądku. Generalnie nic się nie dzieje, ale jak już długo mam ją na rękach to łapią mnie skurcze i muszę wtedy z tego na chwilę zrezygnować. Na początku ciąży miałam kategorycznie zabronione się przeciążać, ale szczerze mówiąc i tak robiłam swoje. Przecież nie mogłam Julki zostawić samej sobie i leżeć do góry brzuchem i ciągle wypoczywać. Na szczęście nic się nie działo. Teraz już coraz bliżej do porodu i to mnie podbudowuje. Najgorszy był dla mnie drugi trymestr. Julka wtedy intensywnie ząbkowała, przechodziła skok rozwojowy, chwili sama nie wysiedziała, a ja czułam ciągłe zmęczenie. Teraz jest dużo łatwiej. Umie się chwilę pobawić sama i mimo, że czasami potrafi przepłakać całe noce to czuję się pełna energii. Druga ciąża jest dla mnie łatwiejsza niż pierwsza. Chodząc z brzuchem z Julką przez ostatnie tygodnie myślałam, że zwariuję, teraz nie jest aż tak ciężko
BlackWizard
Dziewczyny bez przesady! ;-)
Przypuszczam, że ciężko będzie dopiero jak druga córcia się urodzi i jak oby dwie będą dokazywać
Przypuszczam, że ciężko będzie dopiero jak druga córcia się urodzi i jak oby dwie będą dokazywać
Noszę ją, ale w granicach rozsądku. Generalnie nic się nie dzieje, ale jak już długo mam ją na rękach to łapią mnie skurcze i muszę wtedy z tego na chwilę zrezygnować. Na początku ciąży miałam kategorycznie zabronione się przeciążać, ale szczerze mówiąc i tak robiłam swoje. Przecież nie mogłam Julki zostawić samej sobie i leżeć do góry brzuchem i ciągle wypoczywać. Na szczęście nic się nie działo. Teraz już coraz bliżej do porodu i to mnie podbudowuje. Najgorszy był dla mnie drugi trymestr. Julka wtedy intensywnie ząbkowała, przechodziła skok rozwojowy, chwili sama nie wysiedziała, a ja czułam ciągłe zmęczenie. Teraz jest dużo łatwiej. Umie się chwilę pobawić sama i mimo, że czasami potrafi przepłakać całe noce to czuję się pełna energii. Druga ciąża jest dla mnie łatwiejsza niż pierwsza. Chodząc z brzuchem z Julką przez ostatnie tygodnie myślałam, że zwariuję, teraz nie jest aż tak ciężko
hej
mnie tu troszke nie bylo bo opiekuje sie 3 dzieci myslale ze jak nie zwariuje to juz nic w stranie nie jest mi zaszkodzic
moja szwagierka zaszla tez szybko w 2 ciaze i sobie kregoslup nadwyrezyla ale wczoraj to ja musial moj maz na ostry dyzur wiesc bo jej dysk wypadl wogole sie ruszac nie mogla i od wczoraj mam jej 2 dzieci( 28 miesiecy dziewczynka i 15miesiacy chlopiec) i swojego rocznego synka na glowie istny tajfun w domu...moj maly jest bardzo spokojny ale jej dzieci to co one nie kombinuja np. starsza dziewczynka je tylko siedzac na stole ja nie wiem jak dlugo tak pociagne a jak sie kapia to wszyscy 3 razem mozecie sobie wyobrazic co puzniej jest w lazience na szczescie jeszcze sasiadka z dolu nie zalalismy
mama tych dzieciaczkow ma lezec przez 3 dni i ja mam urwanie glowy jej mezulek nie moze wziasc urlopu to mnie zwalili na glowe swoje dzieci na szczescie po kapieli wieczorem zabiera to mniejsze do nich do domku a mieszkaja 20 metrow od nas ale rano znow przynosi i tak caly dzien kociol
black uwazaj na kregoslup nie przeciazaj sie bo jak dysk wypadnie to naprawde nieziemski bol
BlackWizard
Na ból kręgosłupa narzekałam strasznie w pierwszej ciąży, teraz mimo że brzuszek większy to nic mi nie dolega i mam nadzieję, że zostanie już tak do samego końca ;-).
Wiadomo, że nie dźwigam jakiś ciężarów itp, no z wyjątkiem jednego, słodkiego ciężaru jakim jest Julka ;-)
Wiadomo, że nie dźwigam jakiś ciężarów itp, no z wyjątkiem jednego, słodkiego ciężaru jakim jest Julka ;-)
reklama