reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Weroniczko gdzies czytalam ze najbezpieczniejszy jest 2 trymestr na loty. Najlepiej jak sie dowiesz tego od gina.

A co do farb to na przyszly weekend farbuje bo nie wytrzymam do 2 trymestru.

Mnie strasznie mecza mdlosci i wymioty. Najgorzej jest wieczorem. Zazgryzam sobie chlebek wasa.

reklama
Iwon wszystkiego najlepszego :-). Wszystko będzie dobrze, powolutku, pojawi się @, odczekasz trochę i dzidzia wróci :-).

cześć dziewczyny :)
Przyjmiecie jeszcze nową "styczniówkę"??
Mam na imię Aurelia, mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża: )
Jesteśmy w 9-10 tygodniu ciąży, pani doktor wylicza nam termin na 7-14 styczeń.

Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc i wsparcie, bo jestem zupełnie świeża w temacie:blink:
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

Witaj, dopisałam Cie do listy i mam prosbę, abyś gdy będziesz znała dokładniejszy termin, podała mi go :-).

A ja własnie wróciłam z działki. Rzuciłam się na kiełbasę z ogniska, po czym po dojechaniu do domu pognałam do wc :baffled:. Ale chyba wole to niż gdyby mi sie objawy skończyły.

Dziewczyny mam pytanie. Czy na obecnym etapie ciąży lot samolotem nie zagraż maleństwu? Bo mam możliwość za tydzień polecenie samolotem w lot widokowy i nie wiem czy mogę.
Weroniczka, spytaj się swojego gina, ale może być kłopot. Mojej koleżance kazał do Hiszpanii w 11 tyg. jechać samochodem i absolutnie żadnych samolotów! Poza tym jak nie musisz, to może lepiej nie ryzykować?

relunia78 witaj wsrod nas styczniowek!!
Kluliczek ja to nawet kielbasy zjesc nie moge jak popatrze to mnie odrzuca..
wogole ostatni posilek to jem ok godz. 15 i koniec nie ma szans zebym cos zjadla tak mnie muli.
Wroniczko ja tez zastanawiam sie nad farbowaniem wlosow, z tym ze ja robie blond pasemka. Ale moze poczekam az skoncze 1 trymestr i zrobie sobie balejaz:tak:

Witajcie dziewczyny,

nie było mnie tu parę dni, a tutaj tyle smutnych wieści...
Współczuję serdecznie każdej z Was straty maleństwa.

U nas w porządku - przynajmniej tak wygląda.
Ale przyznam że boję się powrotu do pracy i bycia 11 godzin poza domem.
Jakoś ciężko mi wtedy dbać siebie i się nie przemęczać :-(

Przepraszam że Wam tutaj smucę :( taki dzień mam jakiś...
Same wiecie jak to bywa ;) obiecuję że następnym razem będzie bardziej optymistycznie

Witam was wszystkie ....
ja tez musze zrobic pasemka bo mam takie odrosty ,ze az mi wstyd wychodzic z domu...Ja 8 lipca che wrocic do Polski i tez kurcze samolotem,ale to juz bedzie poczatek 2 trymestru,takze mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych przeciwwskazan.
Mam powrot apetytu i chyba zaczne sie pilnowac bo od wczoraj zjadlam pol kg sernika....i ciagle ma ochote na przekaske...parowki z ketchupem i musztarda to przysmak....mniam,pychotka.

gratuluje nowej zonie i nowej mamusi

Z farbowaniem głowy najlepiej poczekac do końca pierwszego trymestru, gdy maleśtwo będzie miało już ukształtowane organy wewnętrzne. Bezpieczniejsze są pasemka (bo farba nie dotyka skóry głowy) i farby bez amoniaku, którego ciężarna nie powinna wdychać.
Z drugiej strony nikt nigdy nie udowodnił, jakoby farbowanie głowy mogło mieć zły wpływ na ciążę.

Co do samolotów, to też lepiej poczekać do II trymestru, gdyż od 14 tc w pełni funkcjonuje już łożysko podtrzymujące życie dziecka, a potencjalnym zagrożeniem może być zmiana ciśnień w samolocie.
Tylko, że mnóstwo ciężarówek lata w I trymestrze i nic złego się nie dzieje, przy prawidłowej, nie zagrożonej ciąży nie ma przeciwskazań do lotu, jedynie niektórzy lekarze odradzają bo wolą "dmuchac na zimne".
Moja przyjaciółka leciała w 6 tc do Stanów, wracała w 12 tc, a jej synek w czerwcu skończy dwa latka :)

reklama
Oj dziewczynki. Jak ja sie dziś kiepsko czuje.Mdli mnie na potęgę, juz nie daje rady.Co zjem to zwracam.Spię na siedząco.:-( Wy też tak sie męczycie?

Do góry