reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

ja testuję chustę kółkową od jakiś 3 tyg :-p
na początku mała nie była przekonana do niej a teraz chusta to jej najlepszy przyjaciel hihihihi znacznie lepiej się sprawuje w chuście aniżeli np w wózku. Ostatnio na spacery zabieram do wózka chustę i jak już sie całkiem małej znudzi leżenie w wózku to biorę ją w chustę i z innej perspektywy ogląda świat :sorry:
niesety za chustę zapłaciłam 200zł ale wiecie wcale nie żałuję. Serce mnie bolało przy przelewie ale już mi przeszło - materiał fajny przewiewny, mocny i całkiem milusi. :happy::happy::happy::happy:
Małą biorę w chustę jak wychodzę z psem na szybki spacer, do sklepu, w domu jak ma marudne rączkowe dni itd Chusta sprawdza się bombowo bo przynajmniej ręce niie bolą hihihi i można zmywać, robić obiad, sprzątać itd :laugh2:

reklama
Zazdroszcze Wam dziewczymy ze możecie w chustach nosić, ja kupiłam sobie elastyczna i tylko raz ją założyłam na godzinę, po czym rozbolał mnie strasznie kręgosłup:zawstydzona/y: nasiliły się wszystkie objawy związane z dyskopatią.... a szukałam informacji na ten temat i nigdzie nie znalazłam przeciwskazań...:-(

ja się obawiam, że nie umiałabym zawiązać tej chusty sama :-( a niestety nie mam skąd pożyczyć żeby sobie popróbować :-( zastanawiałam się nad nosidełkiem baby bjorn czy jakoś tak - takie miękkie mi się wydają :tak: to by było dobre tak jak Anik stosuje chustę - bo mi się zdarzyło pare razy, że młoda budzi się na spacerze i trzeba wziąć ją na rączki, no i nie mam jak iść z nią i jeszcze wózek prowadzić :baffled:

ja się obawiam, że nie umiałabym zawiązać tej chusty sama :-( a niestety nie mam skąd pożyczyć żeby sobie popróbować :-(

Mamjakty
co do wypożyczenia chusty - możesz wypożyczyć odpłatnie taką chustę.
na przykład tu:
Wypożyczalnia w dziale Produkty (strona informacyjna Polekont)
Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci
Wypożyczalnia - CHUSTY, WÓZKI, NOSIDŁA, NOSIDEŁKA i inne rzeczy dla dziecka i rodziców
uważam, że warto zapłacić żeby sobie wypróbować.
na ogół trzeba zapłacić zwrotną kaucję.

co do wiązania - nie masz co panikować na zapas.
ja wiązałam wg instrukcji z internetu: chustomania Instrukcje

zastanawiałam się nad nosidełkiem baby bjorn czy jakoś tak - takie miękkie mi się wydają :tak: to by było dobre tak jak Anik stosuje chustę - bo mi się zdarzyło pare razy, że młoda budzi się na spacerze i trzeba wziąć ją na rączki, no i nie mam jak iść z nią i jeszcze wózek prowadzić :baffled:

co do nosidełek.
kiedyś Celinka pisała, że ma baby bjorn. spodobało mi się wizualnie i zaczęłam zgłębiać temat.
napiszę tak - jeśli nosidełko to tylko ergonomiczne - takie mam zdanie.
nosidełka typu baby bjorn do takich nie należą.
tego typu nosidełka to raczej "wisidełka". dziecko nie przyjmuje w nich fizjologicznej postawy żabki i bardzo obciążane są dolne partie kręgosłupa.
tutaj jest do wypożyczenia mei tai: Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci , ale jak poszukasz to znajdziesz też w innych miejscach.
nosidełka ergonomiczne są wskazane dla dzieci, które już samodzielnie trzymają główkę.

mamjakty jak nie wiesz czy dasz radę wiązać chustę normalną to ja polecam kółkową - sama sobie ją dociągasz i jest ok (ja mam babylonia - tkaną i jestem bbbbbb zadowolona)
:-):-):-)

dziewczyna doradzcie cos!!! mojemu synkowi wrastaja paznokcie u duzych palcow u stop... bylismy u lekarza ale on kazal tylko po kapieli odsuwac skore od paznokcia i niewiele to daje! :( dobrze ze Paracetamolu nie kazal dawac jak to tu maja w zwyczaju...

myślałam o tych nosidełkach:
babybjorn | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla niemowląt
w trosce o swoj kręgosłup i możliwość wyjścia w wakacje w góry

co do wrastających paznokci lekarz ma rację, najlepiej podważac je po kąpieli, przemywac spirytusem i obinać na prosto. Zresztą bardzo łatwo przeoczyć wrastające paznokcie u stóp, bo odrazu się zakręcają i wrastają w skórę.
Potrzeba czasu, także systematyczność i cierpliowość.

reklama
myślałam o tych nosidełkach:
babybjorn | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla niemowląt
w trosce o swoj kręgosłup i możliwość wyjścia w wakacje w góry

co do wrastających paznokci lekarz ma rację, najlepiej podważac je po kąpieli, przemywac spirytusem i obinać na prosto. Zresztą bardzo łatwo przeoczyć wrastające paznokcie u stóp, bo odrazu się zakręcają i wrastają w skórę.
Potrzeba czasu, także systematyczność i cierpliowość.
bardzo Ci dziekuje Kuleczko!

Do góry