reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Hej kobietki,
Ja też jestem styczniówką 2009, mam 33 lata ( chyba jestem najstarsza, och!) to moje pierwsze dziecko. Termin ma na 2-4 stycznia, ale w poniedziałak ide do lekarza i pewnie dowiem się dokładniej.
Co do objawów to moim jedynym jest ból brzucha, prawie tak jak przed i podczas miesiączki .
Najpierw byłam tym troszkę zaniepokojona, ale podobno to normalne.
Trzymajcie się cieplutko mamuńki,
Pozdrawiam

reklama
Witajcie
A jak u Was jest z zapachami? Ja nie moge znieśc zapachu pasty do zębów i kawy.
Jestem straszną zołzą, warczę na męża, a on biedny poprostu nie wie o co chodzi. Znosi dzielnie moje kaprysy i zachcianki ( lody).
A tak minąl mi wczorajszy dzień:::
Podjechałam z córką na basen. Tłok jak zawsze miejsca mało. Postanowiłam wjechać na parking dla instruktorów pływania, który mieścił się za brama i był na lekkim wzniesieniu. Jak postanowiłam tak zrobiłam. Był to parking długi a wąski, ale jakimś bliżej mi nieznanym cudem udało mi się nawet nawrócić samochodem i zaparkować równolegle do krawężnika. Wielki sukcesJ
Po zajęciach na basenie, wracamy po samochód znajdujący się na parkingu a tu wielkie zaskoczenie, na taki sam pomysł wpadło kilku innych kierowców. Samochody stały dość ciasno w rządku. Mój stał na samiutkim końcu na wzniesieniu, na górce. Wsiadłyśmy z córką. I problem. No, bo co ja mam zrobić? Jak mam wyjechać? Jak spuszczę z hamulca, to samochód leci do przodu, a tam już tak blisko do zderzaka innego zaparkowanego samochodu. Wycofać nie mogę, bo za mną tez blisko inny samochód. No po prostu znalazłam się w pułapce.
Telefon do męża: Kochanie nie umiem wyjechać samochodem z parkingu J
Sytuacja odbywała się na parkingu pod basenem, a dokładnie 100metrów dalej jest moje biuro. Myślę sobie jak mąż nie dojedzie muszę iść do biura i poprosić któregoś z moich kolegów o pomoc. Kompromitacja.
Na szczęście mąż dojechał, widząc mnie prawie z łzami w oczach darował sobie jakiekolwiek komentarze. Kochany mąż.

Justyna (29lat)
Ktoś mały w brzuszku ( 6 tygodni)

Witaj marylion74, wciągnęłam Cię na listę :-).

Ja w ciąży mam problemy z wyczuciem samochodu, wolę mieć więcej miejsca na parkowanie niż potem ryzykować działania na intuicję :-p.
A co do zapachów to niektore mi przeszkadzają.
Jutro idę do chirurga na robienie paznokcia w paluchu :-/.

Witam was styczniowe mamusie'09, nie do wiary,ze jeszcze rok temu nie mialam pojecia,ze zostane mama a teraz mam sliczna lobuziare, Nadusie urodzna 10 stycznia, dzis konczy 4miesiace!
uhhh dala nam do pieca dzis Mala Muruda;-)ale nadal kochany grubas;-)
zycze wam spokojnej, zdrowej szczescliwej ciazy, objadajcie sie zdrowo i odpoczywajcie jak najwiecej sie da no i litowego porodu:)
pozdr
a oto moja Nadia

Dopisuje sie do styczniowek. Dzisiaj dowiedzielismy sie,ze jestem w ciazy. Termin wg kalendarza tak na 15-20stycznia. Ciąże potwierdzila betaHCG, u lekarza jeszcze nie bylam. W przyszlym tyg. powtorze bete i jak bedzie ok, to pojde do lekarza.
Mam 25 lat, studiuje farmacje, za 2 miesiące bronie prace mgr. Mieszkamy z mezem w Warszawie.
Staralismy sie o malenstwo ponad 2 lata. Z dotychczasowych objawow mam - ciągła zgage, bole podbrzusza-takie,jak w trakcie okresu, tylko mniej intensywne. Jak na razie to tyle :-)

Pozdrawiam wszystkich i gratuluje :-)

Witam!
Ja już po wizycie u lekarza no i nastroje u mnie kiepskie.
Nie wiem czy trafiłam na jakiegoś konowała czy naprawdę coś jest nie tak?!
Zrobił mi USG i powiedział, że nic nie widać! A może to za wcześnie?! Pocieszcie mnie! OM była 27 marca, poziom hCG to 41, wiec wygląda na 3, może 4 tydzień. Doświadczone mamy, kiedy Wy miałyście robione pierwsze USG?
Jak przyjechałam do domu znów zrobiłam sobie test płytkowy i mam 2 kreseczki, po weekendzie powtórzę badania na poziom hCG...
Pozdrawiam

Xanton hmmmm.... ja tez miałam OM 27 marca ale u mnie 5 maja na USG widać było już bijące serducho.
Kwestia tego kiedy nastąpiło zapłodnienie i kiedy miałaś owulacje, bo mogła być ona opóźniona i ciąża tez dopiero ma parę tygodni i może byc jeszcze niewidoczna.

ja przy pierwszym usg zostałam poinformowana, że coś tam niby jest ale nie wiadomo bo jest za wcześnie aby cokolwiek powiedzieć. A później Pan doktor powiedział że pęcherzyk nieprawidłowy.... a dosłownie po dwóch dniach (robionego z powodu plamienia) pęcherzyk był cacy :) a po kolejnych dwóch dniach z powodu kolejnego plamienia mialam kolejne USG i widziałam juz serduszko bijące...

poczekaj jeszcze pare dni i koniecznie przejdz sie na kolejne usg, bo jak Mały sie zagnieździ to bedzie sie rozwijał jak szalony.
No i daj koniecznie znac :) Trzymam kciuki

no więc jakby tu zacząć ....;) chyba prosto z mostu i normalnie...

Kobitki jakbyście miały problemy z zatwardzeniami :p (co jest częste w ciąży) polecam przy mniejszych problemach szklankę letniej przy większych gorącej wody na czczo.
Wypróbowałam już dwa razy i za każdy razem działa.

POLECAM!!!
CiociaDobraRada Ania

reklama
wtajcie kochane styczniówki!
miałam tego nie robić jeszcze (ze względu na moją smutną przeszłość położniczą a więc ze strachu) ale nie mogłam się powstrzymać no i mam nurtujące pytanie. Tak więc ogłaszam, że i ja ujrzałam dwie kreski na teście ciążowym:-), termin wg ostatniej miesiączki na 15 stycznia (OM 8 kwiecień).

a dosłownie po dwóch dniach (robionego z powodu plamienia) pęcherzyk był cacy :) a po kolejnych dwóch dniach z powodu kolejnego plamienia mialam kolejne USG i widziałam juz serduszko bijące...

a teraz nurtujące mnie pytanie: od pierwszego dnia spodziewanej miesiączki (czyli od poniedziałku) plamię. Dziś to już 6 dzień. Biorę Duphaston, testy wychodzą coraz wyraźniejsze (więc beta HCG wzrasta).
Melody napisz mi proszę czy Ty dalej plamisz? Jak sprawa plamień wyglądała u ciebie?

Do góry