reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Dzien doberek :-)

Pysia, Kluliczku - widze, ze wszystkie mamy termin do lekarza na przyszly tydzien, po kolei po sobie :-) Ja ostatnia, wiec mam nadzieje, ze zdacie wczesniej relacje, zebym wiedziala czego sie spodziewac :-)

Xatnon - witaj wsrod nas i napisz nam, jak bylo u lekarza :tak:

U mnie z rodziny wie tylko maz i kuzynka - byla akurat w odwiedzinach, jak robilam test. Kolezanki cos podejrzewaja, bo pije tylko soczek, zamiast piwa. Wkurza mnie to, bo sie dopytuja co i jak, a ja nie chce ani klamac, ani jeszcze sie przyznac. Niepotrzebnie cos mowilam, ze zaczynamy staranka, to by nikt nawet nic nie podejrzewal.

Pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego dnia.

reklama
Dziękuję za bardzo miłe przyjęcie. Pysiu mamy taka sama fryzurkę na głowie, mam równie kręcone włosy co Ty, choć czasem wolę je ujarzmić i prostuje :)
Mi wychodzi z kalkulatora, że urodzę 14 stycznia.
Na pierwsza wizytę umówiłam się na 15 maja, juz nie moge się doczekać USG.
Moją jedyna przypadlością są wciąż rosnące i pobolewające piersi.
Pozdrawiam

Justyna (lat 29)
Ktos mały w brzuszku ( 6 tygodni)

Ja zapisałam się jak dostałam wynik testu. Mogłam też na 14 maja, ale to urodziny Janka, a nie chciałabym, zeby gdyby coś było nie tak, mial przepłakane przez matkę urodziny...

Jak narazie udało mi sie uniknąć wizyty w wc dziś :-D. Zaraz mąż się zbierze i poleci po ogórki małosolne :-p. Wiecie że Janek mnie z nich objada? Jak widzi, że mama je ogórka to zaraz przyraczkowuje i eeee, eeee, eeee, da. :-).

Hej babeczki!
Pozdrawiam styczniówki......
Przedstawiam sie grzecznie ;) Ania 29 lat nauczycielka ang.. termin porodu ponoć 3 styczeń 2009.

Jak się czujecie kobitki? Jakie macie dolegliwości poskarżcie sie to mi lepiej będzie.
Razem raźniej!!!

Witaj Melody. Ja tez ucze angielskiego :-);-). Cześć Xatnon. No to jest nas więcej.
Ja ogólnie się czuję dobrze, już pisałam o dolegliwościach, przygotowuję się na mdłości, choć mam nadzieję, że mnie ominą wymioty, jak ostatnio i mam nadzieję, że jakoś przetrzymam w pracy pierwszy trymestr.

No coż... ja dostałam L4 do konca maja a to z tego powodu, że miałam plamienia niewielkie i krwawienia. Ciąża rozwija sie prawidłowo i wszystko z Dziubaskiem jest dobrze ale....

Mam sie mocno oszczedzać. Mam nawet skierowanie do szpitala na obserwacje w razie ponownych dolegliwosci. Ale na razie odpukać.... wsio OK. :))))
Od poniedziałku nic się nie dzieje i nawet mi niesmak w ustach minał. Na kawę nie mam ochoty za nic! I na mysl o niektórych potrawach tez jakoś tak dziwnie nadal mi sie robi.....

A ze tak zadam dyskretne pytanko.... jak z seksem? Bo ja mam małe lęki żeby nic sie nie podziało znowu niedobrego......... Mój mężczyzna patrzy na mnie tęsknym wzrokiem hhihi ale ja jakos sie boje........
A w koncu to tez wysiłek a ja mam sie oszczedzac....
Pewnie jesli ciaza przebiega u was bez żadnych zakłóceń nie macie tego problemu?

wybaczcie ze tak wyjechałam z temacikiem :) ale mnie to nurtuje i liczę ze może ktoś ma podobne obawy.
Buziaki :)

No to ze mnie chyba szczęściara! Jak dotąd tylko odczuwam małe wzdęcie brzuszka i pełniejsze piersi. Żadnych mdłości, żadnych zachcianek, nawet "siku" w normie.
Mam nadzieję, że dalej będzie tak samo!
Wspieram Was w waszych przecież tak radosnych cierpieniach.

Heh... Też uczę, co prawda nie angielskiego tylko genetyki :-)
Całkiem pedagogicznie tu u nas:-D
Pozdrawiam
Xat

uuu noooo a teraz zadam pytanie z serii głupkowatych :D

jak sie dodaje te super ekstra paseczki z mini kalendarzykiem od poczęcia ;) aż do urodzenia dzidziusia. Juz znalazłam strony z tickerami i teraz tylko mam pytanie czy za każdym razem muszę wklejać ten url czy po prostu jest gdzies miejsce w ustawieniach, w które na stałe sie to wpisuje....
ja chyba slepa jestem bo nie widze nigdzie....
help !

reklama
Do góry