reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

reklama
Dziewczyny w ramach relaksu po jedzieniu wigilijnym poczytalam troche artykulow nt. nadcisnienia w ciazy. W kilku z nich bylo napisane, ze suplementacja zelaza w ciazy moze sie przyczynic do powstania nadcisnienia. Mi miesiąc temu wyszla anemia i zaczelam wtedy przyjmowac dosyc duze dawki zelaza...nie wiem,czy to rzeczywiscie prawda, ale jeslinie musicie, to nie bierzcie zbyt duzo zelaza...

Ja przez 2/3 ciąży łykam żelazo , a ciśnienie 100/60 w porywach 110/75 , może też zależy jaki preparat się zażywa - troszkę ich jest ...

Ojj ja też najadłam się na Wigilii zwłaszcza pierogów:tak: ale z umiarem sie starałam;-)
A cisnienie mam słabe jak zawsze niekiedy nawet 100 nie mam;-)

u mnie podczas kolacji wigilijnej wujek robił zdjęcia i później puszczał je na telewizorze. jak człowiek nie widzi się na zdjęciach to o wiele lepiej się czuje!!! jeszcze wydaje mi się że troszkę mi spuchły kostki, mąż mówi że mi się wydaje ale ja chyba takich nie miałam.

reklama
u nas ja zazwyczaj pełnię funkcje fotografa- także problem wyglądu na zdjęciach mam z głowy ;-)
ale chciałam napisać spóźnione (z racji porządków, wyjazdów i całego świątecznego zamieszania) najlepsze życzenia dla Was wszystkich, dużo radości i wspaniałej atmosfery w całym tym świątecznym czasie...

Do góry