reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Strefa konstruktywnej wymiany poglądów

Z ostatniej chwili:
Właśnie w TVP Info zobaczyłam,że Rzecznik Praw Dziecka zlożył zawiadomienie do prokuratury o możliwości zaistnienia przestępstwa (propagowanie i nawoływanie do przemocy wobec dzieci) w sprawie wydawnictwa Vocatio.Dowiedziałam się z tego reportażyku,że to już drugie zawiadomienie złożone w podobnej sprawie ,też dotyczące tego wydawnictwa.Specjalistyczne,hehe:dry:

i chwala mu za to!

reklama
Happybeti, zgadzam się z tym, co napisałaś w 100% i właśnie choćby trochę dlatego ochrzciłam dziecko, by mu oszczędzić nieprzyjemności, choć przyznam, że to rzeczywiście postawa konformistyczna i żałuję, że nie mam tyle odwagi co Ty, Happy. Znów pojawi się dylemat, jak Hania do szkoły pójdzie, a potem komunia... Ech, do tego czasu może się sporo zmienić.
To, co napisałaś o tych wizytach księdza w szpitalu, ścięło mnie z nóg... Masakra!!! Przynajmniej mógł zapytać, czy nie przeszkadza, skoro nikt inny w szpitalu na to nie wpadł. Normalnie straszne to.
Ja jestem za rozdziałem Kościoła od państwa i uważam, że krzyż powinien zniknąć z klas szkolnych czy budynków państwowych. Oddajmy cesarzowi, co cesarskie, a Bogu to, co boskie.
A co do tej nieszczęsnej publikacji o biciu dzieci, zastanawiam się, kto w ogóle kupuje takie paskudztwa?

dzis to zauważyłam..i nie potrafiłam przejść obok tego obojętnie...

cf9595e639e0d625da86c33d5f13c10f.jpg

i zwróćcie uwagę na pkt 12 - zaległości :/

kurcze ja naprawdę chce wierzyć że to wiara jest najważniejsza..

Ostatnia edycja:
Alicja, no przykry ten punkt 12, przykry... To u Was w parafii? A co do wspólnot parafialnych, to mam nadzieję, że nikogo nie urażę, pisząc, że nazwa Żywy Różaniec zawsze wywoływała uśmiech na mojej twarzy, bo wyobrażałam sobie, że należące do niej babcie stoją w kole i trzymają się za ręce, każda reprezentując jeden paciorek... Wiem, że to głupie, ale takie mi wyobraźnia figle płatała...

ragna wyszukałam w necie. Mnie coś takiego dobija bo dlaczego ktoś ma mnie sprawdzać ile razy byłam u spowiedzi albo czy wynacznikiem mojej wiary ma być to ze czytam "Niedzielę" albo słucham odpowiedniego radia? I owszem ktoś powie - to tylko tak, dla wiadomości księdza, coby wiedziec ile osób z parafii korzysta z tego i owego..ale tak naprawde powinno być? nie chciałam sie tu wypowiadać na ten temat ale coraz bardziej zaczyna mi przeszkadzać ta cała biurokracja w kościele, te opłaty, słyszałyście o cichych mszach?? u mojej koleżanki w Chełmie jest coś takiego raz w miesiącu - cicha msza czyli na tace wolno wrzucac TYLKO banknoty!!! naprawdę zaczyna mnie to coraz bardziej męczyć

"cicha msza"- dooobre:-D:-D:-D!!!!Punkt dla tego księdza za kreatywność :-D:-D:-D
Proponuje zawijać bilon w chusteczki- będzie cicho:-p

Ostatnia edycja:
odruchowo otworzyłam tę stronę otwierając wątki w których było coś napisane odkąd ostatni raz wchodziłam i...
żałuję. i jest mi przykro.
ale sama jestem sobie winna, że tu zajrzałam.

a kto komu każe wypełniać tą ankietę :no: ja bym jej nie wypełniła gdybym uważała że jest dla mnie śmieszna, a nawet jeśli to bym napisała, że daję tylko na mszy na tace.

U nas w parafii niestety jest prowadzona taka księga z rubrykami,za kolędę,chrzciny,ślub itp itd przydzielona dla każdej rodziny,jak płaciliśmy za chrzest siostra przy nas uzupełniała rubrykę za chrzest 100zł.

reklama
Alicja haha ankieta the best, po prostu mnie rozwaliła :-D:-D:-D:-D i podobnie jak Ciebie, mnie też ta cała biurokracja w Kościele zaczyna denerwować. O cichych mszach nie słyszałam, ciekawe hmm pewnie do Nas dotrą w późniejszym czasie. Na wiosce, skąd pochodzi mój mąż, ksiądz w niedzielę na mszy czyta, kto w tym miesiącu nie płacił na kościół, po nazwisku wyczytuje rodziny. Kiedyś wieszał kartkę do informacji publicznej, teraz wyczytuje...Ostatnio z tejże parafii usunęli księdza, za to, że obnażał się w miejscu publicznym, zaczepiając studentki pod uczelnią.

Do góry