reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stosunek przerywany a ciąża

Nie chce Cie straszyc, ale moze i ja sie podziele swoimi doswiadczeniami :) mianowicie my z mezem poczelismy nasza coreczka stosujac ta wlasnie metode "antykoncepcji" :) on wyjal przed skonczeniem a jednak.... a co do testu ciazowego to zrobilam po 6 tygodniach i wykazalo, ze nie jestem w ciazy dopiero w 10 dowiedzialam sie, ze jedank jestem...a to ci niespodzianka :D

reklama
No to własnie ja sie jutro spodziewam tej miesiączki lub w sobote////Ale jak ja moge byc w ciaży jak muj chłopak sie nie spuscił

Ewels zycze Ci, zebys nie byla w ciazy. Szkoda Ciebie, ale przede wszystkim dziecka.
Moja rada: dziewczyny najpierw dowiedzcie sie od strony teoretycznej, jak mozna dziecko począć, a dopiero potem idzcie do łóżka z chlopakiem. Nie chce byc chamska, ale chyba sie nie da inaczej czytajac te wypowiedzi.

Ja na tym całym portalu o stosunku przerywanym znalazłam jedna osobe doświadczona i naprawde wiedzacą skad sie biorą dzieci.Już nie bede nawet tu pisać bo nie ma sensu bo i tak tu nic nie wie...Życze powodzenia

A ja uwazam ze nikt nikomu nie jest w stanie powiedziec jak duza jest mozliwosc zajscia w ciaze stosujac ta czy inna probe zabezpieczenia. Mysle ze tak naprawde to wszystko zalezy od organizmu kobiety i danego zdarzenia. Ludzka natura rzadzi sie wlasnymi prawami i nie jestesmy w stanie tak do konca na nia wplynac. Dlatego bez sensu sa pytania: Napisz mi prosze czy zaszlam w ciaze. Bo i tak nawet ty sama nie znasz na poczatku odpowiedzi. Znamy tylko pewne statystyki i mozliwosc ryzyka. Ja juz wiem ze stosunek przerywany nie jest absolutnie zadna forma zabezpieczenia i chcialabym bardzo podziekowac wszystkim pomocnym osobom ktore tu na forum pomogly mi to lepiej zrozumiec. Jestem bardzo wdzieczna za szczere i MĄDRE odpowiedzi. Dzieki:-) A Ewels19 chyba jeszcze nie dojrzala do takich tematow:no: Pozdrawiam Was wszystkie i zycze powodzenia :-)

Ja na tym całym portalu o stosunku przerywanym znalazłam jedna osobe doświadczona i naprawde wiedzacą skad sie biorą dzieci.Już nie bede nawet tu pisać bo nie ma sensu bo i tak tu nic nie wie...Życze powodzenia

ciekawe jak tą osobę poznałaś.. i na podstawie czego stwierdziłaś, że ona właśnie wie skąd się biorą dzieci jeśli większość osób odpowiadających ma swoje pociechy lub jest w ciąży?

popieram słowa celinki i apeluję:
dziewczyny,zanim zaczniecie współżycie:
1. dowiedzcie się jak działa wasz organizm,
2. poznajcie teorie "skąd się biorą dzieci"
3.jeśli nie chcecie zostać mamami jeszcze, to idźcie do ginekologa i zapytajcie go o najlepszą dla was metodę antykoncepcji.

Stosunek przerywany NIE JEST dobrą metodą antykoncepcji dla młodych dziewczyn, szczególnie tych, które nie dojrzały do współżycia nie mówiąc o roli rodzica..
A jego "nieskuteczność" została zbadana i m.in. tu są wyniki: Skuteczność różnych metod antykoncepcji

Dzis jest moj 41 dzien cyklu... :wściekła/y: Nie dostalam jeszcze okresu i dzis rano zle sie czulam (w glowie mi sie krecilo i mnie mdlilo) :confused: No ale ja mysle ze tego okresu to nie mam przez jakies zaburzenia w organizmie. Bylam nad morzem wiec moze podroz tym razem mi rozregulowala cykl... Mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku... Jak nie dostane do konca tygodnia to wybiore sie do lekarza... Pozdrawiam :-)

No bo chyba test wykonany przeze mnie kilka dni temu nie pomylil sie... Wykonalam go raczej w odpowiednim momencie... :confused::sorry2:

reklama
Do góry