reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

agugula - wielkie gratulacje! napisz więcej o małym:) Super, że udało się przełożyć wizytę, mam nadzieję, że będziesz zadowolona z naszego lekarza:)

dorota - Witaj ! My też się leczymy u docenta Sułki; być może nawet się spotkałyśmy w szpitalu bo rozmawiałam z dwiema babkami właśnie, które są z okolic Nowego Sącza; masz jeszcze jakieś dzieci ? akurat ta z którą rozmawiałam była jeszcze ze starszą CUDNĄ córeczką- może akurat to Ty ? ;-) My mamy zalecone łuski więc przypuszczam, że Dorian miał jednak bardzo zaawansowaną tą wadę.

Dziewczyny czy macie jakieś zdjęcia samych stópek po porodzie żebym mogła porównać ?
a tak na marginesie to czy któraś myślała o takim prywatnym albumiku gdzie miałybyśmy dostęp tylko my (oczywiście po wcześniejszej weryfikacji)
Ja jestem na majówkach 2010 i tam mamy taką grupa.

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Elwiwas. Możliwe ze się spotkałyśmy. Mam starszą córkę Izę i zawsze z nią przyjeżdżaliśmy. Ma 3 latka ale taka odrobinka z niej. Dopóki się nie odezwie to wygląda na dwulatka ;-) Zresztą to chyba ty przestrzegałaś przed ortopedami z Nowego Sącza a ja komuś opowiadałam jak mi w Sączu Hanie leczyli.

Dorota - to by się zgadzało :) pamiętam właśnie taką małą calineczke i Ty też do drobnych kobiet należysz, tak ? no i jeszcze mąż z Wami był ?
Jak to Ty to mówiłaś mi, że Sułko jak zobaczył jak leczyli małą to się za głowe chwycił i powiedział, że tak można pokazywać studentom jak "się tego nie robi"..

Elwiwas - wszystko się zgadza - to byłam ja :)
A ja jak dobrze kojarzę to my się chyba widziałyśmy na początku grudnia - Twój synek miał wtedy około pół roczku i mieliście już szyne i zaraz ją zakładałaś?? Już ładnie Ci wtedy synuś siedział?

dorota - ale ten świt mały :) wszystko się składa na to, że Ty to Ty :) strasznie mi wtedy było żal małej jak mi to opowiadałaś, cieszę się, że teraz wszystko jest okej. u nas niestety nie obeszło się bez operacji.

kto jest za tym żeby założyć prywatną grupą - jeśli chcecie ja się tym mogę zająć

Dorota buciki gucio sa waskie takze powinny byc dobre na Twoja córcie :) Sa drogie ale czego nie robi sie dla dziecka ;)

Krupka typowe ortopedyczne buty?

Dorota pochodzę z okolic Limanowej, Żegociny. Znasz te miejscowości? Dlaczego zaczęliście leczenie w Nowym Sączu? Jednak najlepsi specjaliści od SKS w tych okolicach są na klinice w Prokocimiu. Tak na marginesie ja byłam leczona nieudolnie w klinice na Kopernika w Krakowie i niestety dopiero operacje w Warszawie przyniosły efekt, ale to były lata 80-te. Bartuś też sam jeszcze nie chodzi a trzymany za rączki również stawia paluszki (tzn. głównie paluchy) do środka;)

elwiwas mam fotki stópek Małego zaraz po urodzeniu, po pierwszych i kolejnych gipsach a także w szynie. jestem za utworzeniem grupy:)

reklama
Do góry