reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

agugula GRATULACJE!!! Koniecznie przyspiesz wizytę, życzymy powodzenia. Trzymajcie się!

Dorota witaj!!! Widzę, że pochodzisz z moich rodzinnych stron;) Czyli Córcia w podobnym wieku jak nasz Bartuś:) Super, że udało się bez zabiegu! Co do butków to mamy ten sam dylemat, jak pewnie czytałaś w grę wchodzą też butki Gucio, Bartek. A od kiedy lekarz zalecił noszenie Memo, tzn. czy córcia już samodzielnie chodzi czy raczkuje?

reklama
Kontrole u lekarza mieliśmy 1 lipca. Wtedy okazało się że żadne łuski do chodzenia jej nie potrzebne - tylko polecił butki Memo. Dopiero potem się zorientowałam że będzie problem bo nasza Hania ma maleńkie stopki. Co do chodzenia to wokół łóżeczka i przy meblach już chodzi od miesiąca ale sama się jeszcze nie puszcza. Raczkuje dość chętnie i tylko czasami domaga się prowadzenia za rączki. Mamy jej do tego nie zachęcać. Mam w domu sandałki Elefanten rozmiar 18 ale też są sporo za duże. Bartek też najmniejsze ma 18. Hania ma stopke długości ok. 10,5cm.
Czytałam że ktoś ma butki Gucio - zastanawiam się czy byłyby dobre.
Najgorzej jest na spacerach bo wtedy chciałaby pochodzić po ziemi a nie ma jej w czym puścić.
agugula GRATULACJE!!! Życzę wytrwałości - będzie wam potrzebne. Rodzicom o wiele ciężej przez to przechodzić niż dzieciom.

Dorota my mamy buciki Gucio rozmiar 18 a stope Ania ma 11. Teraz juz wyrosla z tego rozmiaru i kupilismy jej 19 :) Sa lekkie i gietkie. Ania chetnie w nich chodzi i nie przeszkadzaja jej w raczkowaniu i podnoszeniui sie przy meblach. lekarz tez nam zalecil kupono memo. Kupilismy 19. jest troche za duza ale Ania niestety nie chce w nich raczkowac ani stawac. Schowalismy je do pudla i czekaja az zacznie sama chodzic. Memo sa twardsze i az nie tak elastyczne dlatego moja niunia sie w nich denerwowala :(

Co do elephantow to sa z atestem i rowniez polecane przez lekarzy. maja sztywna zapietke takze mozna je kupic ale uwazam, ze Gucio wygrywa :) jest jeszcze jedna firma ale nie pamietam nazwy. jeszcze lzejsze niz gucie i tansze. jak wroce do domu to sprawdze na zwe i dam wam znac :)

dzieki dziewczyny. wizyte mamy w czwartek w prokocimiu. juz nie moge sie doczekac co powie lekarz i jakie sa prognozy oraz ile bedzie trwac leczenie. dam znac po wizycie jak nam poszlo.

Dziękuje Magda za odpowiedz. Oglądałam już stronę z butkami Gucio. Bardzo ładne - szkoda że takie drogie. To pewnie je będziemy musieli kupić. Coś muszę kupić żeby miała w czym chodzić zanim nie dorośnie do tej mojej 18 elefantena a potem Memo. Jak teraz jej zakładam Elefantena to też się denerwuje, bo jej niewygodnie w tym raczkować ani wstawać. Zresztą za długie są bo mają długość 12 cm. Hania jak chodzi to stopki raczej ładnie układa ale czasami chodzi na palcach i paluszki jej do środka uciekają.

reklama
Do góry