reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

gartuluje dużego synusia :):):) mój miał 4250kg i 57cm

w prokocimu do doktora sułka są duże kolejki ale jeśli się wcześniej zarejestrujesz to nie wcale nie tak źle. My dostajemy karteczkę z następną wizytą, np na godz 11 do rejestracji, przychodzę wcześniej rejestruje się i potem ok godz czekania :)
Jeśli chcesz dam Ci nr do naszego dr

reklama
Mumia gratuluje "Szczęścia" Maxiu to kawał faceta :) Ale facet to ma byc facet :) Pisz nam jak sytuacja z nnozka :) Mówiłysmy Ci, ze po pierwszych gipsach widac poprawe :) Wszystko bedzie dobrze i wszystko idzie w dobrym kierunku. Trzymamy za was kciuki :)

Kaja a jakiego przedmiotu nauczasz ?
My bylismy z Ania w czwartek na kontroli. Wszystko z nozka jest w porzadku. Stopa ładnie sie uikłada. Nadal mamy ja masowac ale tez zamowiliśmy pierwsze buciki. Jedne w rozmiarze 17 sandałeczki za 60 zl a drugie przyjada z Krakowa za 170 zł firmy Gucio. ponoc "mercedes" w bucikach dla dzieci. Mam nadzieje, ze Ania bedzie chciała w nich chodzic. Kaja to Ty juz musisz miec oczy na około głowy :) Nasza Ania lubi stac ale trzeba ja podtrzymywac. Sama sie jeszcze nie podciaga. Tak naprawde sama jeszcze z pozycji lezacej nie podnosi sie do siadania. Ale zaczyna przewracac sie na brzuszek podnosic dupsko do góry i układac nozki tak jak do raczkowania. Zobaczymy co z tego bedzie sie wykluwało. Pytaliśmy pediatry na kontroli czy Ania sie prawidłowo rozwija i lekarz powiedział, ze bardzo dobrze a na wszystko przyjdzie czas. Aaa bylismy na kontroli u pediatry bo Ania zaczeła brzydko kaszlec a poniewaz w piatek w nocy wyjezdzamy to poleciałam z nia w srode do lekarza sprawdzic co tak sie w oskrzelach dzieje. Osłuchowo jest czysciutko. Ma tylko aszel mokry, ale po syropach juz jej przechodzi takze we wtorek pojdziemy jeszcze raz na kontrole zebym była spokojna no i musze zapytac jakie leki mam jej zabrac na wyjazd zebym nie musiała tam szukac lekarza.

Witam Wszystkie Mamusie Jestem tutaj nowa. Mam Na imie Kasia i
Moja Julka urodziła sie z lewa stopką końsko - szpotawa od 4 doby ma nuszkę w gipsie w tej chwili za 4 dni bedzie mieć 2 miesiace W Lipcu będzie mieć operowaną stópkę Jestem z sosonowca natomiast leczymy sie w Krakowie u dr. Mikraszewskiego. Wiem ze po operacji 2-3 tyg gips a Potem szyna.
Na jej temat nie wiem nic oprócz tego że są to dwa buciki połączone szyną bardzo Proszę o przybliżenie mi tego tematu.
Jak długo potem dziecko musi chodzić w tej szynie? Czy w nocy też?
Jaki jest koszt tych bucików?
Czy wymienia sie same buciki czy całosc szyna + buciki ?
Gdzie moge to zakupić?
Bardzo Prosze o odpowiedz
Z góry dziekuje i Pozdrawiam

elwiwas jeśli masz nr do dr Sułko to bardzo chętnie. słyszałam od Was, że dobry człowiek i specjalista. z góry dzięki!

Magda obecnie w technikum uczę biologii i mikrobiologii żywności. kiedys w gimnazjum biologii, chemii i fizyki, a jeszcze wczesniej pracowałam w Krakowie w laboratorium wojskowym. Magda co do rozwoju ruchowego Ani to dobrze lekarz powiedział, na wszystko przyjdzie odpowiedni czas. a co myślisz o chodziku? bo ja jestem przeciwna i Bartusiowi nie zamierzamy kupowac, niech rozwija umiejętność chodzenia w swoim tempie. dobrze, że piszesz o bucikach. masz jakieś namiary na tą firmę z Krakowa. będziemy tam to warto skorzystać i kupić. dobrze, że myślisz o lekach na wyjazd, ja też jako pkt 1 w torbie na podróż leki, apteczka i książeczka zdrowia.

Kasiula witamy!!!
co do szyny są rozmaite, a zasada opiera się na tym że to dwa buciki połączone szyną. zależy czy będziesz kupować "prywatnie" czy z NFZ. polecam pierwszą formę chociaż koszty mogą być spore . ile dokładnie napiszą dziewczyny my mamy z NFZ za 30zł i są koszmarne!!! buciki mamy zapinane na rzepy i w tej chwili Bartuś sam je odpina! więc zwróć na to uwagę, aby miały zapięcia jak sandałki;) a jak długo, to zależy od korekty wady. my mamy prawie pół roku, 3 miesiące non stop a później tylko na noc. i mam nadzieje, że przygoda z szyna się skończy, bo paluszki już się nie mieszczą w bucikach;) jeśli będzie trzeba to kupimy kolejną i tak jak Ty będę prosić dziewczyny o pomoc.

Mumia gratulacje z okzaji narodzin synka.

MagdaM gratuluje osiagniec Ani oraz dobrych wynikow w sprawie nozki!

Elwiwas chętnie wzielabym namiary do dr sulko. widze, ze jestes z krakowa - mam pytanie gdzie najlepiej rodzic, aby jak najszybciej zajeli sie dzieckiem z sk po urodzeniu?

jutro ide na badania do szpitala. mysle, ze do srody sie wyrobie :( oby sie nie okazalo, ze do konca ciazy trzeba lezec - choc na dobra sprawe do zostalo juz mniej niz wiecej.

odezwe sie jak wroce.

Czesc Kasiula :)
Odnośnie szyny to my mamy taka jak kaja :( http://www.vigo-ortho.pl/userfiles/image/lightbox_produkty/Tibax.jpg Ania nie miala zadnych problemow aby je zdejmowac :( Kupilismy je na NFZ i dalismy 350 zł a całośc kosztowała 960 zl. Natomiast teraz lekarze testuja taka szyne Home Tutaj jeden bucik kosztuje 190zł tez jest na NFZ. Przymierzałam Anusi takie buciki i uwazam ze sa rewelacyjne. Dobrze trzymaja nóżke i dziecko nie ma mozliwosci wyciagnac jej z buta. Zapytaj u siebie o taka szyne.

Kaja to kłaniam sie do stóp za tak ogromną wiedze :) Co do chodaka to nigdy w zyciu. Dziecko ma sie samo nauczyc chodzic a poza tym w chodaku zle rozwiaja sie biodra takze na pewno z czegos takiego nie skorzystam. Po to kupiliśmy Ani krzesełko do karmienia na kolkach zebym ja mogła wszedzie zabierac :)
Jutro idziemy na kontrole do lekarza i jutro wezme wszystkie recepty na lekarstwa jakie bedziemy musieli zabrac.

Agugula napisz jak tam u Ciebie przebiegła wizyta. Trzymamy kciuki :)

Cześć dziewczyny,

dzięki za gratulacje :)

U nas wszystko w porządku, jestem wykończona ale za to szczęśliwa. Uff, trochę za dużo rzeczy się zebrało na raz. Urodziny Maxia, operacja najstarszej córki, moje egzaminy i tornado w postaci średniej córy :D

W środę kolejna zmiana gipsu, to już będzie trzeci. No i druga kąpiel Maxia. Nie mogę się doczekać aż ten czas minie...

Będę Was na bieżąco informować :)
Kalinka, to może jak się trochę uspokoi to zrobimy jakieś "bakkie" w Amsterdamie? :)

agugula i co słychać?

Magda to w sprawie chodzików jesteśmy jednomyślne. też mamy krzesełko do karmienia na kółkach, ale obecnie korzystamy z niego tylko w trakcie obiadu. Bartuś sam przemieszcza się po mieszkaniu, więc krzesełko, bujaczek, wózek to dla Niego więzienie;) w ciągu dnia, jak jest zmęczony to zasypia na kocyku na którym się bawi;) na szczęście po kąpieli z szyną zasypia w łóżeczku:tak: a jak po wizycie u lekarza?

mumia podziwiam!!! operacja córci? egzaminy? noworodek? oooooooo kobieto!!! wielki szacun! napisz coś więcej, dostanę kopa do działania ;-)

Bartusiowi wykluł się czwarty ząbek:laugh2: Ja jutro idę rozdać świadectwa i w końcu wakacje;) nie napracowałam się w tym roku za wiele ale ostatnie 2 tygodnie były szaleńcze, szczególnie po rocznej przerwie w pracy

Kaja to jest strona tej firmy Gucio co zamowilismy buciki dla Aniusi. Ponoc najlepsze jakie moga byc jezeli dziecko zaczyna uczyc sie chodzic :) wersje i kolory bucików Gucio :) Moja Ania tez bawi sie na kocu :) zaczyna probowac ustawic sie do raczkowania ale *******a jeszcze nie wie co zrobic z jedna noga :) Czekam cierpliwie bo na wszystko przyjdzie czas :) U lekarza wszystko w porzadku. Kaszel juz jej przeszedl takze nic jej mamy nie podawac a na wyjazd mamy zabrac panadol, fenistil zel na ukaszenia, wapno i lacido baby - probiotyk bo nad morzem jest inna woda. Witamine VitaD3 mam jej podawac w momencie kiedy nie bede smarowała jej kremem z filtrem. Takze wszystko juz kupilismy no i w piatek od rana trzeba sie bedzie zaczac pakowac i w nocy jedziemy. Musze powiedziec, ze nie moge sie juz doczekac. Jestem tak spragniona wkacji i morza :)
Faktycznie w pracy zbyt długo i mocno sie nie napracowałas :) Ja w sierpniu musze pojechac jeszcze raz do dyrektorki i zapytac co z umowa. Mam nadzieje, ze we wrzesniu bede mogła wrocic z nowa umowa :) Nie ukrywam, ze złozyłam CV w innych miejscach a w szczegolnosci w szkołach :) z tym, ze ja chce do sekretariatu :) złozyłam podanie w ponad 20 szkołach. Kaja czy Ty orientujesz sie mniej wiecej jakie obowiazki maja w sekretariacie no i jaka jest kasa?

reklama
Acha gdyby cos z ta strona Gucio bylo nie tak to daj znac. Mam nadzieje, ze bede mogla inaczej pomoc. :)
tak sie cały cas jeszcze zastanawiam nad wizyta u profesora w poznaniu... Zapisalismy sie na 28 czerwca ale widze sama, ze wszystko jest dobrze z Ani nozka i tak sobie mysle, ze chyba odwolam ta wizyte. sama jeszcze nie wiem co robic :(

Do góry