reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

agugula to super, a mały szybko się przyzwyczai do szyny i będzie nie do ogarnięcia ;-) ja też nie bardzo sobie to wyobrażałam, ale teraz Błażej ma już opanowane obracanie się z plecków na brzuch i odwrotnie z szyną to juz tylko do przodu :-) w innych "akrobacjach" też mu nie przeszkadza

reklama
agugula on już jak miał 3 tyg to przekręcił się z boku na bok, a jakoś niedługo potem tak się przekręcił w łóżeczku, że nóżki miał na podusi a główkę w nogach :-) i gips mu w tym nie przeszkadzał :)

Elwiwas - a szyny te są uniwersalne dla każdego takie same bo my jesteśmy po zabiegu dopiero więc szyny przed nami a z chęcią bym skorzystała z propozycji

Asica.g - zabieg w Warszawie na Niekłańskiej

Zabieg był w lekkiej narkozie, małego nie było na sali ok 3 godz. praca ortopedów przy nodze to 30 min a reszta to usypianie i wybudzanie. Najgorsze to że dziecko na czczo, mój jadł ok 2 nad ranem zabieg o 9-j a pierwsze karmienie ok 14. Dobrze że znajoma laktator miała bo piersi by mi rozsadziło chyba. Już po strachu teraz kontrol za 2 tygodnie, zmiana gipsu i te szyny. Człowiek w domu siedzi i nie wie jakie ludzie problemy mają jak sie popatrzyłam w tym szpitalu to Bogu dziękuję że to tylko sks. Pozdrawiam

Dżalwia super, że macie to już za sobą. Teraz tylko czekać na zdjęcie gipsu. Z szyną jest już inaczej, ale też trzeba to wszystko sobie wypracować. Fakt, nie wie się jakie problemy mają ludzie, ja jednak niestety troche po szpitalach jeździłam i swoje widziałam. Tyle jest nieszczęć :-(

agugula a jak długo bedziecie mialy szyne? my pozabiegu mamy miec gipsy a pozniej szyne, jak stopki beda odpowiednio duze. Od ktorego tygodnia zycia mozna miec juz szyne? Moja niunia ma miesiac i tydzien:)

paula- szyne gipsowa bedziemy miec do piatku - wiec w sumie tylko tydzien. ale to dlatego, ze nie mielismy ze soba szyny denisa-browna. gdybyzmy ja mieli ze soba to tej gipsowej wogole by nie zakladali. moj kacper ma prawie 2,5 m-ca.

dziewczyny- ale ten czas leci. pamietam jak pisalam, ze sie malucha juz nie moge doczekac:-)

ciekawe co z marta? bo ona miala miec dzidzie w tym czasie co ja?

reklama
palula - Błażej miał 2 miesiące jak zaczął nosić szynę

no i jesteśmy po wizycie i z nóżka jest ok :-) oczywiście szynę nadal nosimy 24h na dobę i za 3 miesiące kontrola, ale najważniejsze, że nóżka się dobrze układa, jestem bardzo szczęśliwa :rofl2:

Do góry