reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Zgadzam sie. Człowiek o niczym nie wie dopóki sam nie zobaczy na własne oczy :( Jak byłysmy z Ania w szpitalu na zabiegu to tez nie mogłam patrzec na te chore dzieciaczki. osatnio w radio mowia czesto o chorym Mikołaju Domańskim. Jak w internecie przeczytałam o nim na co jest chory to tez stwierdziłam, ze sks to zadna choroba... Ten chłopczyk ma roczek i chyba tylko serduszko ma zdrowe... Jego rodzice proszą o przekazanie 1% podatku

reklama
hej laseczki. dzis mielismy dzien pelen wrazen. w droche do lekarza auto zaczelo mi sie psuc i tak sie zepsulo, ze musialam wezwac assistane bo nie moglam ruszyc. i pan z lawety byl na tyle mily, ze podjechal z nami do lekarza.
maly z nozka generalnie ok, ale buty zostaja na noc bo kat wygiecia nozki tej chorej jest o 10 stopni mniejszy od zdrowej i dlatego narazie ma zostac. i jak juz zacznie nosic sandalki to mamy dac ten prawy but do szewca, zeby nam dorobil wkladke na dlugosc z prawej str zeby nozka zaczela sie inaczej formowac. a tak to super. nastepna wizyta we wrzesnia. botow nowych nie musielismy kupic tylko profesor robil zdjecia tych naszych super przerobionych i podziwial za pmysl :)
i tez jestem zadowolona z tego ze jeremi ma "tylko sks" przy tym na co choruja inne dzieci.

kalinka, no i udało się! super!:happy2: a wrażenia to mieliście nieciekawe z tym samochodem, ja bym panikowala! ale przejażdżka laweta, to byla dopiero atrakcja dla Jeremiego :-D no, no wasze buciki robia furore :-)
My co rok 1% podatku oddajemy na chore dzieci, one tego potrzebują najbardziej

my tez oddajemy na dzieci chore na cukrzyce bo moja siostrzenica miala 4 latka jak wykryli u niej cukrzyce. dzis ma 12 lat i radzi sobie swietnie a dzieki owsiakowi ma specjalna pompe co podaje jej insuline.
jakbym byla sama o tez bym panikowala, ale pojechal ze mna moj bratanek i jakosdalismy rade.
najbardziej nam sie dluzylo jak czekalismy na lawete to maly juz dostawal na glowe.
ale dalismy rade i dzien pelen przygod byl :) i jednoczesnie jakby pech bo to byl moj pierwszy wyjazd bez meza a ja mimo ze jestem dobrym kierowcom to jakos sama jezdzic nie lubie

hehe Kalinka atrakcji widac Ci nie brakował☻o :) A ja tam lubie sama jezdzic, tylko nie lubie jak trzeba jechac z Ania bo ona siedzi z tyłu w foteliku i nie widze co robi i co sie z nia dzieje.

Dziewczyny mam do Was jeszcze jedno pytanie, które nie daje mi spokoju ;) Czemu składałyście papiery do ZUS o przyznanie dziecku niepełnosprawności ?

nie do ZUS tylko do Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie (PCPR) i tam jest komisja i wtedy orzekaja stopien niepelnosprawnosci :)

a czy ja tez mogla bym zobaczec te przerobione buciki ?

my komisje mielismy miec 28 ale jestesmy poza granica polski i dostaniemy na koniec kwietnia

reklama
elwiwas pewnie, ze tak. podaj adres meila to wysle. tylko nie wiem czy dzisiaj a jak nie dzis to najpozniej w poniedzialek

Do góry