reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

elwiwas, ja miałam w sumie 4 operacje(w latach 80-tych tylko tak leczono) 2 w Krakowie w Klinice na Kopernika i 2 w Warszawie. Pierwsze w wieku 8m-cy kolejne 7 lat. Później buciki z szynami, ale takimi pionowymi i długo wkładki na płaskostopie. W szkole średniej i na studiach rehabilitacja. Trudny przypadek z tymi moimi stopami, na szczęście Bartuś ma lżejszy stopień i myślę, że jednorazowy zabieg wystarczy. I dobrze, że u Niego zostaną małe blizny, moje mają ok 10-20cm po 3 na każdej nodze:-(
A jak zdobyć ten suwaczek?

reklama
oj kaja biedactwo, ale sie nameczylas :( ale najwazniejsze, ze mozesz chodzic.
i to jest priorytet w tej wadzie.
my jedziemy na kontrole 30.03 chcialabym zeby juz nam nie kazal spac w szynie, ale zobaczymy bo i tak nieraz spi bez. bo do tego walcze z jego brzuszkiem.

kalinka, a co z brzuszkiem? pobolewa Go? u nas na szczęście jelitka unormowały swoją pracę, nawet w szynie. gdyby jeszcze nie łykał tyle powietrza przy czkawce albo płaczu to byłoby super!
a kontrole mamy 28 marca i zobaczymy co powie po trzech miesiącach, raczej nie łudzę się, że pozwoli na dzień zdejmować szynę. ale może już w czerwcu...

Właśnie Kalinka co tam sie dzieje ?? Dziewczyny my mamy jednak dzisiaj wizyte :) Również mamy nadzieje, ze obejdzie sie bez szyny :) Laski a podajecie swoim dzieciaczkom probiotyki ? Jak wrócimy od lekarza to dam Wam znac :)

Magda czekamy na wieści. Nie podaje probiotyków, bo karmię piersią a poza tym na szczęście Mały do tej pory nie miał antybiotyków.

Moja Ania tez nie miała nigdy podawanych antybiotyków :) Wizyta owocna :) Wszystko ogólnie jest w normie. Nozka jest prawidłowo ułozona, mamy ja tylko masowac aby zginała sie grzbietowo. Najgorsze jest to, ze Ania wyrasta z bucików :( Za miesiac idziemy na kontrole i wtedy najprawdopodobniej Ania bedzie miała zrobiona łuske z takiego miekkiego gipsu. Mozna ja spokojnie zdejmowac ale obawiam sie, ze Ania nie koniecznie bedzie chciała w niej chodzic bo ta łuska jest z usztywnieniem na kolano. Bedzie sie denerwowoała, ze nie moze zginac nozka :( Dlatego lekarz stwierdził, ze jak nie da rady w tej łusce to bedzie trzeba kupoic buty. Łuska kosztuje 50 zł :) dlatego lekarz poleca łuske zeby nie moczyc tyle kasy w butach. Zobaczymy jak to bedzie. Osobiscie wole bucik...

Magda, fajnie, że z nóżką jest w porządku :-) łuska na jednej nóżce, czy buciki na dwóch...możecie sprawdzić jak będzie tolerować łuske, jak się "nie przyjmie" to buciki. Ania zdecyduje jak Jej wygodniej ;-)

Kaja my juz taka łuske mielismy... Ania sie denerwowała ze nie moze zginać nóżka w kolanie :( Obawiam sie, ze tutaj bedzie taka sama reakcja. A lekarz mowi, ze na 2 miesiace to szkoda jest kupowac buty bo one troche kosztuja...

hejka.
no wlasnie nie wiem co malemu zaczelo sie z brzuszkiem dziac, ale w nocy jak sobie pusci baka to strasznie placze. ale przestalam mu dawac mleko na noc i jest lepiej.
my mamy buciki nr 1 i tez dawno na dlugosc za male sie zrobily, ale mojego brata tesc jest super czlowiek i wymyslil mi przedluzenie i przerobil te buciki i ma dobre do tej pory. mam nadzieje, ze jak pojedziemy 30 marca na kontrole to nie bede musiala mu jeszcze nowych kupowacbo nie mam kasy.
magda super, ze wizyta sie udala :) a nie mozesz tych swoich bucikow przedluzyc w paluszkach?? my mamy tak przedluzone i sa ok.
a na temat luski to sie nic nie wypowiem bo nie mialam z nia stycznosci.
probiotykow zadnych nie daje a maly niestety juz mial antybiotyki pare razy, ale to raczej dlatego, ze lapie chorobska od stasia a ten przynosi z przedszkola :(
widze, ze sie rozpisalyscie a ja jeden dzien do was nie zagladalam :)

reklama
Nasza Ania strasznie krzyczała po zjdzeniu mleka... Dlatego poprosiłam o probiotyk i wszystko sie uspokoiło. Kalinka jak Ania prykała to tez starsznie płakała a przy tym te baki byly strasznie smierdzace :(

Do góry