reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

AmMaWi hehe może wkoncu się uda nagrać [emoji6]u mnie jest to samo jak synek tylko zobaczy że chce mu zdjęcie zrobić odrazu biegnie w moją stronę łapie tel i krzyczy nieee

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1517002384-b5f1197f3af4209c-aaaaaa.jpeg
a to jest zdjęcie niedawno zrobione tak synek stawia stopy zazwyczaj i tak też stawia jak chodzi

AmMaWi a czy córcia jak chodzi stawia stopkę na ziemi to robi dokładnie tak jak na zdjęciu? Czy staje ładnie i ma proste stopy a tylko czasami gdzieś SB zawinie paluszki ? I czy staje na całej stopie,czy nie? I czy chodzi już stabilnie . I czy na zdrowej stopie też tak robi jak na zdjęciu?bo jak na moje oko to wszystko jest ok a poprostu zawija paluszki do srodka

Nam lekarz powiedział jak go zapytałam o te skręcanie synka paluszków do środka to powiedział że ta wadą SKS ma tendencję do nawrotów dlatego stosuje się szynę jak najdłużej żeby zapobiec nawrotom

AmMaWi no i on też je tak stawia jak chodzi tak prosto tylko czasami jak staje to te palce tak zawija do srodka

Chodzi już stabilnie i stawia całą stopkę. Podwija paluszki jak na luźną stopę np przy zmianie pieluchy. Dopiero na zdjęciu zobaczylam że wygląda jqlby miała paluszki do środka.

AmMaWi jak ci się uda to zrób zdjęcie stopy corci jak bd np leżała swobodnie stopka bez trzymana jej . Bo np czy wtedy stopka ucieka do środka? Jak np mała siedzi i się bawi i stopy są swobodne to czy wtedy stopka leci do srodka

reklama
AmMaWi to jak chodzi i stawia całą stopkę na ziemi i nie zawija stopy do środka tylko np stawia je na zewnątrz to wydaje mi się że jest ok(ale wiadomo lekarzem nie jestem)

Do góry