reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

Dziewczyny powiem Wam, że gdybym nie słyszała o chorobie SKS w życiu bym nie powiedziała, ze coś jest nie tak że stopkami. A że synuś to ma to ja po prostu każde złe staniecie na nozce i już panikuje. A naprawdę widzę nieraz różne dzieci i mają zdrowe nogi a chodzą tak do środka, że masakra. Więc sama widzicie. Ja teraz po synka SKS jestem taka przewrazliwiona i w każdych stopach praktycznie coś widzę. Wy też tak macie?

reklama
Synek jak spi to tak trzyma nóżki :-)

Załączniki

• Screenshot_2018-01-26-23-04-52-1.png
    Screenshot_2018-01-26-23-04-52-1.png
    138,4 KB · Wyświetleń: 205
  • Screenshot_2018-01-26-23-04-46-1.png
    Screenshot_2018-01-26-23-04-46-1.png
    118,2 KB · Wyświetleń: 208
I chce Wam jeszcze pokazać zgiecie stopki. Przepraszam, że tak trzymam wiem, że powinno się przyłożyć cala dłoń do stopy, ale niestety tylko tak dałam radę przytrzymać nozke, bo druga reka musialam robic zdjęcie :-)

Załączniki

• Screenshot_2018-01-26-23-05-41-1.png
    Screenshot_2018-01-26-23-05-41-1.png
    97,7 KB · Wyświetleń: 146
Mysia1o02 oj tak. Wszędzie doszukuje się że coś nie tak jest. Stópki jak śpi wyglądają ładnie. Kurczę chcialam dodać zdjęcia ze zgieciem i mi wyrzuca że plik za duży.
Milenka887 to mąż panikuje ☺. Stawia moim zdaniem ładnie stópki.

Ja teraz wstawiając zdjęcia robie na telefonie tzw. Screen'a i wtedy dodaje, bo tak to ciągle pisze, ze obraz za duży. Zgiecie jest ciut wieksze tylko kurczę nie mam jak zdj zrobić, żeby porządnie przyłożyć reke do nóżki synka ;-)

Dzięki za pomysł ze screenem ☺. U nas tak wygląda zgiecie grzbietowe.

Załączniki

• Screenshot_20180126-232623.png
    Screenshot_20180126-232623.png
    246,5 KB · Wyświetleń: 213
  • Screenshot_20180126-232844.png
    Screenshot_20180126-232844.png
    259,5 KB · Wyświetleń: 211
Mysia1992 witaj w klubie ja przez to SKS u synka to już mam beret zryty że dokładnie tak jak ty w każdej stopie a tym bardziej zdrowej widzę coś nie tak a to że skręca do środka a to że staje dziwnie itd a u synka to już wgl panikuje i jak SB stanie zaczyna skręcać stopę celowo bo mu np tak wygodnie to chodzę jak głupia i za każdym razem poprawiam nawet już u starszej córki jak zobaczę że ona SB np ćwiczy palce do środka bądź skręca stopę to zwracam jej uwagę że ma tak nie robić a wcześniej nie zwracałam uwagi na to

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

stopa.jpg
Witam jak impretować badanie usg "...Nieco nadmierne przygięcie obu stópek..."Badanie robione 33 tydzień ciąży.Czy to będą SKS ?? Proszę o odpowiedz

Załączniki

• stopa.jpg
    stopa.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 3 611
Ostatnia edycja:
Hejka my 30.1.2018 byliśmy na wizycie słowa Pana doktora na temat stopek cytuje" mały ma piękne zdrowe stopy w porównaniu do tego jak się urodził po wadzie nie ma śladu" jestem szczęśliwa i mam nadzieję że już tak zostanie szyna dalej na noc a wizyta jak skończy 3 latka no chyba że coś się zacznie dziać to wtedy szybciej a co tam u was buziaki[emoji8][emoji4]

reklama
Malinka22 kurcze wydaje mi się że lewa stopka wygląda jak SKS ale nie wiem na 100% ponieważ ja się dowiedziałam po porodzie a lekarz nic ci nie mówił?może wypowiedzą się dziewczyny które też się w ciąży dowiedziały?zdrówka życzę bd dobrze [emoji8]

Do góry