reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Oceńcie to zdj ;-)

Załączniki

• Screenshot_2018-01-15-10-54-37-1.png
    Screenshot_2018-01-15-10-54-37-1.png
    122,2 KB · Wyświetleń: 636
reklama
Mysia1992 no na tym zdjęciu już ładniej te paluszki są ustawione więc wszystko możliwe że po prostu tak SB ustawia palce ale musisz zwracać na to uwagę i poprawiać synkowi jeżeli bd układał stopkę i skręcał paluszki do środka mój synek czasami potrafi SB skręcać obie stopki razem z paluszkami do środka wtedy ja mu ta stopkę dotykam i on przestaje tak robić pamiętaj ze jak cokolwiek zacznie cię niepokoić warto to skontrolować u innego specjalisty lepiej mieć opinie od dwóch lekarzy niż np tylko od jednego bo jeden może twierdzić że ok jest wszystko a drugi może stwierdzić że coś może a nie musi się dziać tak naprawdę teraz nas rodziców jest największą rola w tym żeby pilnować stopek bo to my jako pierwsi zauważymy jeżeli coś się zacznie dziać jak tylko zapali ci się jakaś czerwona lampka że coś jest nie tak i cóż mozezaczynac się dziać warto skonsultować z innym ortopeda. Na dzień dzisiejszy moim zdanie (jako rodzica dziecka z SKS)stopka jest super ale to nie znaczy żeby przestać być czujnym pozdrawiam [emoji4]

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

1516018626-845dfc70ae26acc0-aaaaaa.jpeg
jak miał 19mc potrafił stanąć tak że myślałam że zaczyna się nawrót bo też paluszki do środka lecialy

1516018708-96cedf223209d99a-aaaaaa.jpeg
a to zdjęcie jest z października i tak stawia stopki jak mi się uda to dziś zrobię mu zdjęcie jak teraz stawia i wstawie

Mysia1992 na drugim zdjęciu paluszki wyglądają dużo lepiej. Ale myślę że warto skonsultować co na ten temat uważa inny lekarz.
Milenka887 u Twojego synka nikt kto nie wie nie powiedziałby że była jakaś wada ☺

1516053000-8e380511af7e226b-aaaaaa.jpeg
a tak wyglądają stopki na dzień dzisiejszy oczywiście zdjęcie robione na szybko bo synek nie chciał leżeć ale udało mu się podkurczyc nóżki i postawić na łóżku na chwilkę jak się uda to jutro zrobię jak stoi na podłodze[emoji6]no chyba że bd uciekał hehe [emoji23]

AmMaWi dziękuję że tak uważasz [emoji4]mam nadzieję że już tak zostanie narazie mamy w planach szynę do minimum 5rz i mam nadzieję że dalej synek bd ja tolerował i jak do tej pory będzie super bez buntu czas pokaże oby jak najdluzej

U mnie też na szczęście narazie buntu nie ma i mam nadzieję ze tak zostanie. Ponieważ mąż ma wątpliwości dotyczące sposobu chodzenia córki zdecydowałam się na to że pojadę na kontrolę do tego slynnego Wiednia. Od początku z mężem zakładaliśmy że jeżeli którekolwiek z nas ma wątpliwości to szukamy kontroli. Mi się wydaje że wszystko jest w najlepszym porządku, ale obydwoje musimy mieć spokojną głowę.

reklama
AmMaWi a mogłabyś wstawić krótki filmik(jak się da)jak córcia chodzi?ja po rozmowie z mężem doszłam do wniosku że zmienimy szynę i buty na mitchella i chyba zrezygnuje z tej łamanej bo synek może SB w niej ruszać stopami a tak nie powinno być teraz mamy kontrolę 30stycznia więc zapytam o zmianę ust kata tzn z 2 dziurki na 3 bo synek się denerwuje jak ma na tej drugiej i jak ma wygięte te stopy na zewnątrz i się budzi w nocy

Do góry